Snickersbars, hemmagjorda
Ingredienser:
- ca 700 gr choklad för ”höljet”
- ca 55 gr smör
- ca 0,6 dl kondenserad mjölk (finns att få tag på i affärer som säljer t ex ingredienser för thaimat, eller välsorterade butiker – bakhyllan. Man kan även göra egen, recept på det sist i bloggen)
- ca 200 gr Marshmallow Creme ( marshmallow fluff )
- ca 400 gr 14 oz kola godis
- ca 1,5 dl 1/3 kopp jordnötssmör
- ca 400 gr 14 oz av hela jordnötter
- ca 300 gr 10 oz choklad för botten
- ca 1 msk vatten + 4 msk vatten
Förberedelser :
- Förbered en form/tallrik storlek ca 23 x 33 cm, täckt botten med folie .
- Smällt chokladen för botten i ett vattenbad och hälldes på formytan, bred ut den jämt
- Lägg sedan i kylen i några minuter.
- Smält marshmallows med en matsked vatten i ett vattenbad .
- När marshmallow är smält tillsätt smöret. Ge smöret tid att smältaordentligt och häll i kondenserad mjölken. Koka blandningen tills en tjock pasta utan klumpar, låt sjuda ca 4 minuter.
- Ta bort från värmen och tillsätt jordnötssmör.
- Häll blandningen över chokladen, bred ut jämt och ställ tillbaka i kylskåpet .
- Värm kola godiset i mikrovågsugn eller en dubbel panna med några matskedar vatten (ca 4 ) .
- Tillsätt sedan jordnötter och blanda.
- Häll blandningen över marshmallow lagret och bred ut jämt .
- Låt det svalna och skärs sedan i så stora bitar du vill ha.
- Smält chokladen till ”höljet”. Doppade i smält choklad ... låt rinna av på galler .
- Och voila Snickers är redo att avnjutas ...
Den kan förvaras i ett slutet kärl mellan 1 – 2 veckor.
![](https://cdn2.cdnme.se/1390349/7-3/snickersbars_hemmagjord_5300b19788e59d548623dae2.jpg)
Gör egen kondenserad mjölk:
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
120 g mjölkpulver
3 ½ dl socker
Mjölkpulvret vispas ner i den kalla grädden. Därefter värmer man försiktigt och tillsätter socker.
120 g mjölkpulver
3 ½ dl socker
Mjölkpulvret vispas ner i den kalla grädden. Därefter värmer man försiktigt och tillsätter socker.
Fortsätt värma försiktigt under omrörning till sockret är upplöst.
Ger ca 5-6 dl.
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
Trackback