Riktigt mumsigt - Kyckling i citron-kaprissås
Kyckling i citron-kaprissås
(4 port)
(4 port)
- 2 msk vetemjöl
- 3 msk citronsaft
- 1/2 tsk salt
- 1 msk kapris, avrunna och hackade
- 4 tunna skivor kycklingbröst
- 1 tsk osaltat smör
- 2 tsk olivolja
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- ca 1 dl hönsbuljong
- Blanda mjöl och salt i pajform tillsammans. Doppa kycklingen i mjölet, skaka av överflödigt.
- Värm upp oljan i stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg kyckling, i omgångar, och stek tills dom är genomstekta och fått en fin brynt yta, ca 3 minuter per sida, lägg upp på tallrik - Tillsätt buljong, citronsaft och kapris till stekpanna, låt koka upp på medelvärme.
Sänk värmen och låt sjuda, ca 2 minuter. - Lägg tillbaka kycklingen i stekpanna värm upp bitarna i såsen, ca 2 minuter.
- Lägg upp kyckling på en tallrik.
Ta bort stekpannan från värmen, tillsätt smör och persilja. Häll över kycklingen.
Servera med rås ris, eller ungsgjorda rotgrönsaker.
Kommentarer
Trackback