Middagen blev uppskattad
fläskfile med klyftpotatis och gorgonzolasås. Blev ett basrecept men lite egen touch. En touch jag fick ide om att prova efter att ha kikat på flera recept, ville ju ha något lite extra inte bara "sås med ost".
Gorgonzolasås med egen touch
Smör
Smör
1 liten fin finhackad charlottenlök
0,5 dl vitt vin
1-1 1/2 dl grädde
4 dl creme fraiche
150 gram god gorgonzolaost
1/2 tsk dijonsenap
salt och peppar
150 gram god gorgonzolaost
1/2 tsk dijonsenap
salt och peppar
Så här gjorde jag:
Fräs den finhackade löken mjuk i smöret, den ska bara bli mjuk inte få färg.
Häll på vin, grädde samt creme fraich och dijonsenapen. Smula ner osten och låt sen såsen puttra ca 5 min, smaka av med salt och peppar.
Nu ska vi mysa lite framför tv´n och sista eller ja 3e delen av Star Wars, gick ju inte så bra i torsdags. Men en god ostbricka.


Kommentarer
Trackback