Kikar på lite recept och roliga saker att göra till halloween


4 stycken
Ingredienser
1 gul lök
500 g ox- eller blandfärs
2 msk tomatpuré
1 msk färsk oregano
2 tsk Dansukker Mörkt Muscovadorårsocker
salt, peppar
smör eller margarin
4 hamburgerbröd
8 gröna oliver
1 röd paprika
Skala, tärna och fräs löken i matfett i en stekpanna. Lägg i färsen och fräs tills denna är brun. Tillsätt tomatpuré, oregano och muscovadorårsocker. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsblandningen på bröden. Tryck tandpetare genom 8 oliver och sätt fast två på vardera brödtopp. Skär till fyra tungor av paprikan och tryck fast i färsen.

4 stycken
Ingredienser
4 päron eller äpplen
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
1/2 tsk ättika
Vispa samman ingredienserna till en smidig smet med elvisp. Lägg glasyren i en spritspåse och klipp av spetsen. Täck frukten med glasyren. Ställ på galler för att torka.

8 stycken
Ingredienser
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk färskpressad citronsaft
2 röda äpplen
20 skalade sötmandlar
Blanda sirap och citronsaft i ett glas. Skär ut fyra klyftor av varje äpple. Skär ut en klyfta ur varje klyfta så att det blir en öppen mun. Pensla äpplesidorna med sirapsblandningen. Dela mandlarna i mindre bitar och stick in i äpplet.
eller några Ögontryfflar

Ingredienser
200 g mörk choklad
4 msk grädde
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl kokosflingor, gärna rostade
Garnering
200 g vit choklad
non stop
25 g mörk choklad
Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från vattnet och rör i florsockret och grädden. Tillsätt kokosflingorna. Ställ kallt i 2 timmar.
Smält den vita chokladen över vattenbad. Forma tryffelmassan till kulor som doppas i chokladen. Låt stelna på galler. Tryck fast en non stop på varje kula. Klicka lite smält mörk choklad mitt på varje nonstop som pupill på ögat.
