Panna med grillad kyckling och potatis
Ingredienser:
10-12 kycklingklubbor eller lår (tar man filér kan det bli torrt och man får då tänka på att ta kortare tillagningstid)
6 msk olivolja
8 msk Kyckling krydda - egen mix (recept nedan)
6-8 potatisar
1 stor lök
1 paprika (röd eller orange)
- Lägg kycklingen i en skål, häll på 3 msk olivolja och 4 msk kryddmix, vänd runt med händerna tills kyckligen är täckt med kryddan.
- Smörj en panna med smör och lägg i kycklingen, in i ugnen ca 1 h i 150 grader.
- Tvätta potatisen och skär den i ganska stora tärningar, låt skalet vara kvar. Lägg potatisen i en skål. Skär löken och paprikan i bitar och lägg ner i skålen med potatisen. Häll över resten av olivoljan (3 msk) och kryddmixen (4 msk) blanda runt. Låt skålen stå så tills kyckligen varit i ugnen ca 1 h.
- Ta ut kycklingen och häll av vätskan som blivit i pannan, blanda ner potatis, lök, paprika i pannan. Ställ in i ugnen igen ca 1 h i150 grader.
- 3 msk salt
- 2 matskedar paprikapulver
- 2 msk vitlökspulver
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk vitpeppar
- 1 msk svartpeppar
- 1 matsked cayennepeppar
- 1 matsked lökpulver
Blanda alla ingredienser tillsammans och förvara i en lufttät behållare.