Dags för nya nyårslöften

hmmmm funderar, vänder och vrider på olika löften jag tänkt mig att ge detta nyår. Allt från de här vanliga 
  • gå ner i vikt
  • motionera mera
  • inte äta godis
  • ....
  • ....
 
Men det känns som att i år kommer det bli mer än ett löfte eller så kanske samla ihop allt till just ett enda löfte
 
  • Leva med mycket glädje och ta hand om mig till kropp och själ på det bästa sättet jag kan.

  • Sätt mig själv och mitt mående först. Satsa på min egen utveckling på olika plan

  • Alltid göra mitt bästa - och inte "ge upp", vara nöjd med att ha gjort mitt bästa oavsett resultatet.

  • Ge mig själv utmaningar och utföra dom. Som att gå till en fotograf och ta bilder, komma iväg och prova att skjuta, hoppa fallskärm. Allt sånt här som jag ogillar, är rädd för. Men så gärna vill göra.
 
Ja det är väl just det man borde göra oftare, Göra sitt bästa i att sätta sig själv först oftare.
 
 

Tiden går för fort

nu är det snart nyår igen. Julen har sprungit förbi, dagarna som är kvar av 2013 är räknade på en hand, eller som någon sa, det är ju bara timmar kvar av året. Som vanligt gör jag en liten analys över året som gått, vad hände, vad var bra, vad var dåligt, vad förväntade jag mig eller hoppades på som blev verklighet och vad var egentligen bara en dröm. Har jag lärt mig något under året, hur ska jag ta vara på den kunskapen framåt. Vad vill jag uppnå nästa år, vill jag ha full fart, massor av utmaningar, utvecklas medvetet mer som person, eller är det ett år av mera lugn och ihopsamlande som gäller. Det är många sådana tankar här på årets sista timmar. Och än har jag inte samlat ihop tankarna så pass mycket att jag fått en bra analys. 
 
Det har helt enkelt skett för mycket detta år. Det är så att jag knappt själv förstår hur allt fått plats, hur det svängt så otroligt från ena ändan av skalan till den andra. Hur det varit hopp, gett upp om vart annat. inte bara små gupp på vägen utan riktiga kratrar. 
 
Jag brukar då kika på det horoskop jag fått för året för att se om det stämmer. Har en som gör personligt horoskop till mig och gjort 4 år i rad. Men kan inte påstå att jag känner att det har ens varit i närheten av vad som sen skett. Årets jämförelse mellan det ställda horoskopet och verkligheten avgör om jag kommer att låta henne göra ett för 2014. Jag tror att jag låtit henne göra dom för att jag inte velat såra henne genom att säga "Nej tack, men dom har inte stämt så bra"
Men det är nog dags, varför lägga ut pengar på något som sen ialla fall inte alls stämmer. Då provar jag heldre något annat. Inte så att jag direkt tror på att livet är så enkelt att man kan göra ett horoskop eller lätta tarotkort och få svar. Men jag tycker att det är lite skoj. Speciellt såhär när jag analysar året som gått. Men också för att plocka ut positiva saker att kunna känna att men året som är på ingång kommer att bli kul.
 
Har så mycket att anaylsera klart, att jag till och med köpt mig en anteckningsbok för att där för hand skriva ner allt bit för bit, sen sammanställa det, och vem vet, det finns funderingar på att sen "ge ut den". Inte då att jag tror att något förlag vill ge ut den, inte heller har jag tanken på att göra det själv, trycka upp och sälja. Nej i så fall mera bara att lägga ut den på nätet och låta dom som är intresserade att läsa. Vem vet kanske det kan ge någon annan stöttning, hjälp att våga se positivt på framtiden. 
 
Ja det var lite mitt i natten tankar runt början på slutet av 2013

Jag är stolt att vara Svensk

 
 så sa Sarah att hennes känsla var nu efter dagarna i "buren". Och jag kan förstå att det säkert är en otrolig mäktig känsla att sitta där, vara i sändning dygnet runt, få kontakt med alla dessa personer som ställer upp och sett till att insamlingen fått in så otroligt mycket pengar. Ja vi i Sverige har ett stort hjärta och vi vill hjälpa när och om vi kan, på det sätt vi kan.
 
 

Lite "dregel"

I brist på en egen att känna på bredvid i sängen får jag titta och dregla istället.
 
 
 
låta händerna känna över den magen.... mmmm
 
 
 
 
hmmmm valet är svårt.... ölen, vodkan eller.... nej jag tar ;)
 
 
 
 

Kevin Walker - Idol

Sitter och lyssnar på Idolvinnarens första album. Det går verkligen fort att få ut albumen efter att programmet har avslutats, allt för att sälja antar jag när det fortfarande är "hett".
 
Nu var han helt klart min favorit från start, kan man annat med en sådan svärmorsdröm *ler*. Jag tyckte om hela hans sätt att vara, hans personlighet som syntes iallafall, Sen att han har ögon och leende som ger honom charm för minst 10 fotbollslag inkl reserver och tränare osv. det gör inte saken sämre. Och jag är jätte glad att han vann, men helt ärligt så inte hade han bästa rösten, men vad gör det. Vet att dom andra killarna och tjejerna som har bra röster kommer att få ge ut sina skivor ändå, kommer att få sina tillfällen. Kanske någon till och med blir "större", vilket ju är vanligast att ettan försvinner och dom som kom precis efter är dom som sen syns mest.
 
Cd´n är helt klart så bra att jag kommer att köpa den. Det är inte så ofta jag köper musik numer, men den här har jag gärna i min samling som en liten baby, man kan nog säga att alla andra cd kommer från allt annat än nya artister, utan mera veteraner.
 
Jag gillar till och med hans "Välkommen in" sorry Veronica Maggio, jag är annars väldigt emot covers, det ska vara orginal, Men det här gjorde Kevin otroligt bra.
 
Men riktigt synd att han blir tvungen att säga nej till "Let´s Dance" i och för sig tittar jag inte på det programmet, men hade varit skoj att se honom dansa.
 
 
 
 
 

Musikhjälpen 2013

börjar gå mot sitt slut, det är bara ca 11 h kvar, tror jag. 
Här hemma har i stortsett bara det programmet rullat på tv dygnet runt, vi har också varit med och sms önskat låtar, mest för att vara med och ge en liten liten droppe av alla pengar som samlats in. Men det är och förblir just det små dropparna som i slutändan blir en stor helhet. Så inget är ju förlitet egentligen.
 
Först var jag lite skeptisk mot bytet av programledare, men det har fungerat, säger inte att jag tycker att det är så bra att jag vill ha tillbaka dom nästa år. Men det har fungerat. Kodjo har ju helt klart varit behållningen. 
Nu vet jag att jag har lite svårt för förändringar, så det är säkert därför tjejerna inte riktigt tagits emot av mig med öppna armar. Men det har varit trevliga dagar, roliga saker som skett i rutan. 
Roliga i olika bemärkelser, delvis då "hahaha" roliga, man har fått skrattat gott åt lite tokigheter. Roliga i bemärkelsen att det är otroligt att se hur så många människor verkligen ställer upp, samlar in, gör saker för att det ska komma in pengar. 
 
Det jag nog blev mest berörd av var igår, när det ramlade in polisbilar med blåljus i massor runt buren, och hästar osv. Och dom lämnade in ihopsamlat. Sånt gör mig så glad. 
 
Så sitter vi här och säger, "nästa år ska vi väl ta och försöka starta en egen insamling...." och det är påhittiga roliga förslag till vad och hur. Men så vips har ett helt år gått och så är det dags för Musikhjälpen igen, och det blev inget ihopsamlat men samma ord kommer igen.... "nästa år...."
 
Vem vet kanske det ett år faktiskt blir så att vi gör något åt våra planer *ler* vi har ju inte brist på idéer ialla fall.

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0