The neighbors

helt klart har det blivit en favorit serie här hemma. Man får skratta gott åt all ironi, och tokigheter som dom skämtar om.
Egentligen inget nytt, inget nytt tema, utan det finns andra serier med utomjordingar som kommer till jorden och ska lära sig hur vi människor lever och fungerar. Men den här serien sätter verkligen poängen perfekt nästan hela tiden :)
 
 
 
 
 
 
 

Små söta ekologiska riskakor med choklad

är kvällens favorit snacks, hua så otroligt goda dom var. Helt otroligt, tur vi bara köpte en påsa annars hade nog både dottern och jag tryckt i oss allt. Nu blir det lite mer lagom.
 
Våra fyra veckors detox är nu till ända, och bara konstaterar att det var för lång tid, två är perfekt tid. Jag har bestämt vad jag ska fortsätta med och det är halvfasta 5/2. Stod om metoden i Expressens helgbilaga i söndags. Jag tror på den varianten för det varaktiga, nedgång och förändring. Långsamt men hela tiden nedåt och på ett sätt som kan bli ens livsstil. 
 
Ikväll ska vi mumsa på pizza, det ska bli underbart gott. Sen har vi samlat på oss en massa bra recept för hälsosam men varierande mat. 
 
Det har blivit en hel del promenader sista dagarna o det känns i fötterna, skavsår, man skulle kunna ha samma ingångna skor hela tiden tycker jag :)

Ost bricka med hemmagjord marmelad och sylt

en trevlig kväll med lite gott att mumsa på och massa prat och skratt, på lördag såg jag fram mot. Men det blev inställt. Sitter och funderar, ska jag ändå göra egna kex och marmeladen och sylten. Eller vänta, går ju göra nytt :).
Ja vi får se vad jag får för tid över imorgon är så nyfiken på att prova göra och smaka. Så jag kan nog inte låta bli :)
 
 

Vänner, det här med att ge och få.

Tänker lite på vänner jag har kvar i mitt liv, som funnits där oavsett vad någon av oss gått igenom. Sen på vänner som kommit in i mitt liv, sen försvunnit. 
 
Jag har några få vänner som jag har haft och har kvar i livet. Dom finns där, ibland intensivt och ibland lite glesare kontakt. Men det spelar ingen roll, vänskapen finns där ändå. Och man finns för varandra. Förstår när det är jobbigt, när stöttning behövs, när peppning behövs eller att man ska låta den andra vara lite i vad som än skett i deras liv.
Och det är väl därför det blir just dessa människor som förblir ens vänner oavsett vad som sker.
 
Sen märker jag att det finns vänner som kommer in i ens liv, dundrar in, tar för sig av ens tid, energi och empati. Man lyssnar, tröstar, peppar, stöttar och lyssnar lite till. Men dom vill aldrig ge samma sak tillbaka. Man försöker men man hinner max två meningar så är man helt plötsligt inne på deras igen. Dessa vänner har jag märkt bara finns kvar sålänge man ger av sin tid och empati och tycker synd om. Kommer man med jobbiga frågor eller ser från en annan vinkel så försvinner dom snabbt.
 
Sen har jag även sista året stött på en lite annorlunda "sort" (kan man kalla det så??) En som allt alltid är negativt för, men som trots att hon klagar ändå håller sig fast vid vad det nu än är som är inte känns bra men hon vill ha. Hon måste alltid ha saker som händer, annars är hon inte lycklig, hon är inte heller nöjd med att göra/uppleva saker själv. Det måste vara att en partner aktiverar henne, serverar henne upplevelser. 
Hon vill gärna också finnas där för sina vänner, alltså ge samma tillbaka, men ingen släpper in henne så nära. Inte heller jag. Har funderat varför och kommit på att det beror på att man inte litar på henne.
 
Det är en jobbig sak när man inte känner tillit till en vän man gärna vill känna att man litar på, men man kan inte.
 
 

En perfekt slut på gårdagen

blev det när jag fick somna till regnets sköna musik när det slår mot fönstret... det ljudet är sövande, och den friska svala luften som följer med regnet gör det lätt att somna.
Eftermiddagen och kvällen tillbringades på ett helt underbart sätt, sen få sova sött många timmar ...
för att vakna upp till en solig härligt morgon, en god frukost... mer mys mys kan man gott kalla det...
Kan inte ha varit ett sämre dygn för mig utan bara energipåfyllning ...
 
 

Mors egna dag idag

Ja egentligen så är väl varje dag, varje människas dag. Vi borde hylla varandra mera, oftare och bättre överlag. Inte med stora dyra presenter utan mera det där lilla extra genom att ge varandra ett leende, bekräfta, berömma, ge varandra positiv feedback oftare.
 
Men sen är jag inte av den inställningen som vissa är, att man ska ta bort alla dessa speciella dagar bara för att vi borde visa varandra uppskattning även andra dagar. Nej oh nej, jag älskar dessa speciella dagar då man kan göra det där lilla extra för den som just då ska hyllas, pappor, mammor, barn, kärleken, födelsedagar, jul, påsk, eller vad det nu än är vi vill fira lite extra för våra nära o kära. 
Jag gillar dessa dagar, då kan man gott slå på lite större trummor. Just i att uppmärksamma den man vill hylla och fira.
 
Idag vill jag fira min mamma, men även alla andra mammor. Speciellt dom mammorna som inte blir firade som inte får den där lilla extra uppskattningen idag från kanske då framför allt sina barn. 
Jag har själv två väninnor som glöms bort denna dag av sina barn, en har vuxna barn som borde komma ihåg och visa sin uppskattning av sig själva, den andra har yngre barn där papporna borde kunna hjälpa till så att barnen får lära sig visa lite uppskattning. 
Så mammor som inte får det här lilla extra idag vill jag ge en extra hyllning.
 
Men självklart även alla andra mammor också... för vad vore världen utan mammor ;)
mammor som kämpar för sina barn på alla olika sätt som går. Mammor som finns där, stöttar, tröstar, peppar, tårkar tårar, förmanar, skrattar, berömmer, höjer barnens självkänsla, förklarar, lär .... ja jag kan rabla massor men tror ni alla vet.
 
 
Grattis alla mammor på er egen dag Mors Dag!
 
 

Hur väljer man ett nick?

För t ex en dejting sida, ett forum, community, onlinespel osv. är det olika beroende på vilken sort sida det är eller är det lite samma tanke bakom oavsett?
 
Jag har när jag tänker efter samma nick oavsett, men sen har jag inte direkt varit på dejtingsidor på ett seriöst sätt. Har testat någon gång för att se vad som sker där, eller blivit medlem för att stötta någon väninna som vill prova. Annars är jag nog mest medlem på forum eller community där det är personer med samma intressen. Och kanske jag därför heller inte finner någon mening i att byta nick, inte vet jag. 
 
Eller så är alla lite olika och en del byter nick ofta andra har ett och samma som följer med år ut och år in oavsett var dom blir medlemmar. 
 
Ofta har folk ganska neutrala nick, sådana som just går att använda överallt. 
Men så hamnar man på sidor som har det allra minsta lilla anknytning till sex så ser man direkt en ändring hos en hel del. Jag finns på ett community för personer som har fetischer av olika slag eller ett intresse för bdsm. Det var ialla fall ett utpräglat community när jag var där första omgången för många år sedan. Nu när jag kommit dit igen ser jag en förändring, efter att det pratats om sidan på Fråga Olle dokumentärern osv. Det strömmar in personer som tror att det är en sexdejting-sida, men att det är en "lättare" sida att få napp på för att folk som håller på med bdsm är lättare. Eller mera, man säger att man är dominant så ska alla undergivna säga ja för dom kan/ska/får inte säga nej. Eller så är man undergiven och då kommer det rusa dit dominanta män som kommer ta hand om en.
 
Det här med att det ska vara lättare att få sex är nog mera hos den manliga delen av dom som blir medlemmar och inte fattar att det är en community. Det här med att antigen bli omhändertagen eller tjäna pengar är den kvinnliga delen. Tjäna pengar är också övervägande unga tjejer som tror att dom ska kunna göra på dom desperata undergivna männen. För dom männen ska ju bara göra som dom blir tillsagda, "sätt in pengar på mitt konto/sänd pengar i ett kuvert"
Nu försvinner dom här personerna ganska snabbt från sidan, när dom efter kort tid märker att det var visst inte riktigt som dom tänkt sig... det var inte lättare, det gick inte att bli omhändertagen eller tjäna pengar.
 
Men så till nicken då. Då vet jag inte vad jag ska säga, men inte är det direkt fantasifulla namn inte. Nu sa en väninna att ville jag hitta flera och mera idiotiska nick skulle jag bli medlem på Bodycontact, för där fanns det en uppsjö av dessa helt otroligt idiotiska namn. 
 
Men på Darkside då, där ser man ofta nick på unga tjejer som gör att man häpnar och undrar varför? Vad har fått dom att välja just detta nick, det bara lyser självskadebeteende hos dom. Det är rena rama förnedrande namn som ja jag vet inte vad. Det lustiga är att man mer sällan finner denna typ av namn hos dom kvinnorna/tjejerna som är lite äldre. Utan bara hos dom yngre. 
 
Det skrämmer mig också lite att det är så många yngre som dras till sidan som har just detta självskadebeteende och det bara lyser detta om dom. Dom är lätta måltavlor för dom oseriösa männen, män som inte egentligen har en aning om vad bdsm står för, utan använder det bara för att boosta sitt eget ego. För att få känna makten, spänningen att styra någon. Men tänker inte på följderna eller är intresserad av vad den andra känner eller hur den mår. 
 
Men vad får en 18 årig tjej att ta nicket "grisen"??? Eller en 22 årig tjej som vill få kontakt med personer som är kunniga inom sjukvården för att hon vill uppleva saker som kommer ge skador, men, hon vill bara veta lite mer exakt vad och hur. Detta är inte och kommer aldrig vara bdsm, det är sjukliga beteenden som inte alls hör dit.
 
Men hur kan så unga tjejer innan dom ens utforskat sin sexualitet, kommit in på detta på ett sånt sätt så att inte ens dom som är seriösa och hållit på i åratal leker på detta hårda avartsaktiga sätt? 
 
ja det är en tanke jag haft länge nu då jag sett hur det bara blir mer och mer vanligt.

Varför är det så många som inte nöjer sig med att vara två när man har sex?

Jag är monogam, till 1000%, ja jag vet man kan bara vara 100% av något alls. Men för att förstärka hur jag känner för det här med förhållande, vad jag vill ha båda som par allmänt men även sexuellt. Jag är monogam, tycker att sexlivet är som bäst, ger mest njutning när man är två och privat.
 
Jag har inga som helst behov av att vara flera eller att visa upp mig, ha sex bland andra. Jag kan heller inte förstå dom som gillar det. Men jag accepterat dom och tycker inte att dom ska göra på något annat sätt om det känns bra för dom. Sen att jag har mina teorier om varför är en annan sak, att jag också hela tiden får mina teorier bekräftade gör ju inte att dom blir mindre starka. Men det är en annan sak.
 
Och att det är något han då provat på när han inte haft ett fast förhållande med starka känslor utan lekt och provat saker. Det kan jag köpa för mig går det bra för då finns inga känslor med, ingen kärlek på djupet. Det är lite så jag känner och tänker, att det går när man inte har djupa känslor för någon. Men finns det äkta kärlek så fungerar det inte alls. Men som sagt det är jag det.
 
Däremot så förstår en man väldigt mycket av eventuellt tillit som han fått från mig om han börjar prata om att vara flera i sängkammaren. Eller ja en sak är att kanske prata om att det är en fantasi, något han vill uppleva eller upplevt och inte har något emot att göra igen. För man ska kunna prata med varandra om fantasier. Men där är det stopp. Om det är något som tas upp för ofta backar jag lite varje gång, jag känner det som att jag helt enkelt inte duger.
 
Börjar han också prata om att det ska vara en väninna till mig, då går han bort direkt... ens nämna en väninna och sextankar för mig är verkligen att göra mig avtänd på honom på alla plan som går att hitta. Det finns inget värre. För mig alltså. DÅ duger jag verkligen inte alls. Och den känslan är inte skön att känna. Och då backar jag direkt. Och blir kall, det finns sen inget han kan säga eller göra för att försöka få mig att tro honom att jag duger och att han inte alls hellre vill ha sex med min väninna.
 
För mig är sex det mest intima man kan dela, något som bara blir bättre och bättre när man lär känna varandra och kan koppla av, njuta och utforska. Det är då sex är som absolut bäst.
 
Och jag har så svårt att förstå mig på varför detta kommer från nästan varje man. Det är så sårande och det gör att jag direkt tappar intresset för mannen. 
Varför kan inte män nöja sig med det dom kan få? När dom har en kvinna som är nyfiken på det mesta annars, provar gärna saker och utforskar det sexuella. Och ändå så räcker inte det? 
 
 

Romantik

känner otroligt mycket för det här med romantik, bli uppvaktad, få visa min kärlek, känna mig älskar och då det där lilla extra som gör att det känns lite extra romatiskt :)
 
 
 

"Brownie cheesecake"

Går bara inte att låta bli att hitta recept jag vill prova, eller som jag provat och ska göra om såfort jag bara kan. Älskar cheesecake och brownies så varför inte prova göra som här, slå ihop dom.
 
 
 
 

BOTTEN
ca 30 st Oreo (eller andra creme-fyllda choklad cakor), krossade
3/4 dl smält kopp osaltat smör, 

FYLLNING
250 gr philadelphia
1 dl socker
1 msk vaniljextrakt
1 dl gräddfil
2,5 dl vispgrädde
4 ägg
3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl hackad chokladkakor

TOPPING
250 gr mjölkchoklad, hackad
0,85 dl vispgrädde
100 gr vit choklad, smält

 

1. Värm ugnen till 175 º.
Ta en skål och rör ihop alla ingredienser till botten. Tryck sen ut "smeten" i botten och ca 2.5 cm upp sidor av ca 23 cm diameters form med löstagbara sidor. Slå in hela formen med plastfolie, ställ i frysen 30 minuter.

2. Ta en stor skål, slå i ost, socker och vanilj och vispa på medelhög hastighet tills allt blandas. Vispa i gräddfil och grädde. Tillsätt äggen ett i taget, vispa lätt bara tills allt blandats. Slå i mjölet långsamt och vispa. Vänd ner de hackade chokladkakorna akta slå i mjöl.

3. Placera formen i stor panna eller ungsplåt.
Häll i fyllningen på botten. (Smeten kommer fyller formen tills det är ca 1 cm kva till kanten.). Häll i varmt vatten i pannen/ungsplåten halvvägs upp på formen. Ställ in i ugnen ca 1 h 15 min - 1 h 30 min, eller tills kanterna är svälld och toppen är torr vid beröring. I mitten bör fortfarande smeten vara lite lös, dallra lite, men inte som ren vätska.

4. Ta upp formen från vattenbadet. Ta bort plastfolien. Låt den svalna och ställ kakan i kylskåpet över natten. 

5. Smält mjölkchoklad och grädde i medelstor kastrull på låg värme under omrörning tills smeten är slät. Häll över kaka, låt stå 10 minuter.

6. Smält den vita chokladen och ringla choklad över cheesecake. Ställ i kylskåp minst en timme. 

 

Blir ca 12 portioner

 

Män män män

varför är dom så svåra att förstå sig på, svåra att lita på? 
Och varför så hittar dom kvinnorna som söker någon seriös bara svin och dom kvinnorna som själva inte alls är så seriösa drar till sig seriösa fina män???
 
Varför har män som det verkar svårare att bryta upp från ett äktenskap och lättare att vara otrogen för att orka med vardagen och få det dom behöver. OBS nu jag sa inte att det bara är män som gör så, det finns många kvinnor som gör exakt samma sak. Men har ändå märkt att det är flera kvinnor som gör slag i saken och avslutar förhållande och äktenskap för att gå vidare. Män däremot stannar kvar med så många konstiga ursäkter. Kvinnor som stannar gör det oftast av två anledningar, barnen och/eller ekonomin. Män däremot har jag fått höra så otrolig många dumma saker ifrån.
 
Vem bryr sig vad grannar eller arbetskamrater skulle säga? Eller att dom varit gifta 3 gånger innan så dom kan inte skilja sig för det är ett misslyckande??? Vad är det inte att stanna kvar i ett äktenskap som inte fungerar då? Och ragga andra kvinnor för att få "förståelse".
Eller att säga att man har det så bra, allt är perfekt, bara det att frun inte förstår att man måste ha flera kvinnor för att bli nöjd? Har inte frun rätt att få veta vad mannen behöver för att bli lycklig för att sen själv kunna ta ett beslut om hon anser att det är okey för henne eller inte? För inte är det väl så bra förhållande om den ena måste ljuga för den andra? Eller kallar frun för kontrollfreak, hök, klagar på att dom aldrig får göra saker utan att frun vill veta osv. Men va konstigt, tror dom verkligen inte att fruar känner av och förstår?
 
Varför stannar man i sånna förhållanden?
Är så många så rädda för ensamheten? Men hur ska man kunna slippa ensamheten, hitta någon om man så desperat och med lögner stannar i ett som inte fungerar?
 
Och hur ska dom tro att någon vågar lita på dom igen sen, har dom varit lögnaktiga mot en eller två så varför skulle dom vara det mot en ny, i längden??? Vardagens tråkiga stunder kommer ju i alla förhållanden.
 
Jag har en väninna som blev upp över öronen förälskad och kär i en man som var gift för tredje gången. Det var så att han hade 2 barn med varje fru, han hade varit otrogen och blivit utslängd av varje fru och då gått till den han varit otrogen med. Men även nu då tredje äktenskapet så var han ute och letade något. Nu ville inte min väninna ha honom just för att hur ska hon kunna lite på honom? Men straxt efter att hon säger att hon inte ville mer, och gick vidare, träffade en singelman (och ja förlovar sig nu här ;) ) Ja då hittar den här mannen en ny kvinna, som tydigen verkligen trodde på hans ord, och ja frun fick veta, han blev utslängd och lever nu tillsammans med den nya kvinnan.
 
Kan någon berätta för mig hur man som kvinna vill ha en sån man? Hur man vågar lita på en sån man? Han har inte gjort val någon gång, han kan inte hålla sig till en, han gifter sig, är otrogen, blir utslängd och flyttar till den han varit otrogen med. Jag menar det är ju bara att vänta in att han hittar en ny för att samma sak ska upprepas igen...
 
Ja jag vågar då inte lita på män länge och det är så synd för jag vill verkligen göra det igen.

Drar ut lite på det här med att

väga och mäta mig idag, skyller på att dottern har "lånat" måttbandet och att det sen inte hittade tillbaka till rätt plats, och dottern är inte hemma så jag kan inte fråga. Visst är det en helt okey ursäkt?
Men vet att det beror på att jag känner mig stor och svullen idag och att jag tror att jag gått upp i vikt istället för ner.
 
Men kommer inte undan för hon kommer ju hem för eller senare *ler*.
Solen lyser och det är en skön dag, plockar lite inne ändå, för jag tror att risken finns att jag bränner mig om jag håller mig ute i solen. Jag är ju vitare än en albyl.
Eller som sköterskan sa lite skämtsamt igår när jag var och fick järndropp och kontrollerade blodtrycket. Hon kunde nämligen inte mäta blodtrycket, hon provade flera gånger manuellt utan att kunna höra, sen tog hon den automatiska och inte heller den kunde känna av. Så hon sa lite skämtsamt att jag kanske var en vampyr då, om jag är så vit och sen inte har någon puls. Och tänker man på att jag inte direkt gillar solen utan mera är i skuggan så tja kanske det är så ;)
 
I natt har det varit varmt och trångt i min säng, fattar inte varför, det finns en hel tom säng för hundarna att ligga i. Men icke då, alla tre skulle ligga "på" mig. De små kändes som betingklumpar och vi ska inte tala om den stora, det var en betongklump. Men klagar väl egentligen inte, tycker det är lite mysigt när dom så gärna vill vara så nära mig när deras "mammor" är ute och roar sig och jag får vara hundvakt. 
 
 

Sushi - så gott

Idag kom en vän spontant förbi på lunchen och hade överraskande med sig sushi till oss att mumsa på. Så vi åkte ner till vattnet och satte oss i lä, ute och åt vår sushi med pinnar. Ja han med pinnar för han är skicklig och jag mera med fingrarna ;) jag är mindre bra på just den biten. (Får öva)
Det bäste med sushi är också att det inte blev så mycket fusk från "dieten" just för att det var mest lax, avokado, lite andra grönsaker och ris kan man äta i små mängder. 
Och jag är ju smått galen i wasabikryddan *mums* 
 
Härligt med vänner som lite spontant skämmer bort mig med sådana här saker :)
 
 
 
 
 

Någon som vill ha lite morgonkaffe?

Jag ogillar verkligen att gå till läkaren

oavsett vilken jag ska gå till eller varför. Tycker att det är obehagligt, att sitta där och det känns som att dom antingen inte förstår en eller inte tror en. Antar att det sista är mest i mitt eget huvud. Men det där med att inte förstå eller ens lyssna på vad det är man säger är lite för vanligt. Jag vill ha en läkare som lyssnar, kommer med motfrågor så att jag märker att h*n är engagerad och verkligen vill förstå hur det känns, eller vad jag upplever. Så att h*n kan ge mig rätt behandling, och inte bara skriva ut ett piller. 
 
Har för många gånger känt att det är just vad dom gör, skriver ut ett piller utan att egentligen ta reda på vad det är.
 
Jag hade svullna fingrar eller dom kändes svullna och stela och gjorde ont. Dom såg dock inte svullna ut och jag kunde ha mina ringar. Var till en läkare, han tittade inte ens på händerna eller ställde en följdfråga lyssnade inte ens utan säger bara att det är vatten samling i kroppen jag skriver ut vattendrivande....
 
Hem och prova men inte hjälpte det, ny tid, ny läkare. Hon tittade inte heller eller eller frågade men kom istället med varianten att jag var stressad och därför blev det så. Det skulle gå över. 
Vilket det inte har. Jag har fortfarande såhär till och från. Och det är inte skönt, det oroar att inte veta varför, eller vad jag skulle kunna göra för att göra det lättare när det är som värst...
 
Jag fick en så bra läkare som verkligen brydde sig, lyssnade och ville försöka få ett bra hållbart resultat för mitt blodvärde. Men vad sker, som alltid, han var ju bara vikarierande och försvann. Det är så med dom flesta läkarna idag, dom är inte kvar, fast anställda på vårdcentralerna är en sällsynthet idag. Så otroligt synd. Hur ska man då kunna hitta ett förtroende för läkaren och den lära känna patienten för att lättare förstå den?

Nötter

jag gillar nötter, specielt mandlar. Ja snarare jag är galen i mandlar. Men nu idag så tar det emot helt plötsligt att äta min lilla hög med nötter som mellanmål, dom bara växer i munnen. Smakar inte alls gott. Antar att det beror på reklamen från McDonalds jag såg på fb, hamburgaren med grekisk smak och genast börjar jag längta efter, nej inte en hamburgare :), men fetaost i en sallad, grillat kött och tzatsiki till. Och då blev nötterna allt annat än goda. 
 
Men som dottern sa igår, mamma nu är det bara tio dagar kvar, alltså nio idag. Då blir tanken, ojsan har det gått så fort? Snart bara en vecka kvar ju. 
 
 

En liten uppmuntran för att jag orkat med

denna kur så bra såhär långt. Själv hade jag nog väntat tills alla fyra veckor gått. Men en väninna skulle själv sända efter korsetter, och då det var ta 3 betala för 2 så valde hon ut en till mig att ha på mig nu när jag enligt henne ska ut och dejta ;)
 
Blev så glad så snopen och den är snygg.
 
 

Nu har vi gjort mandelmjölk

för att slippa köpa och veta exakt vad som är i. Eller ja jag klarar mig bra på vanlig mjölk, något jag längtar efter, kall kall mjölk. Men nu under kuren bara bort med mjölk och hitta ersättningar.
Men min dotter kan inte då ha vanlig mjölk annars heller så då är mandelmjölk ett bra alternativ och jag får ha min vanliga mjölk i fred. 
 
Hon ville prova för att se om det blir bra att göra själv, då vet hon exakt vad om är i. Så nu har vi provat. Det blev helt ärligt lite "blaskigt" lite typ vatten med smak, inte direkt likt den man köper, men okey. Vi kommer prova en gång till och göra efter ett annat recept lite andra mått helt enkelt. Så få vi se, är det något vi kommer göra mer av eller mest att nu har vi provat. 

Falska leenden och ord som tas från luften för att låta bra

är något jag inte alls gillar.
Man sitter där på möte, dom vet hur otroligt dåligt man mått och borde lista ut att man inte mår så bra just då heller. Man har träffat dom till och från lång tid och då borde lärdomen gått in att man är en person som inte utåt visar hur man mår...
Dom får veta att man mår så dåligt att livet inte ens känns skoj, att det stoppas i piller under en period för att man inte "ska göra något dumt",
Ändå sitter dom där med leenden och matar ur sig dumma kommentarer som
"Men du ser mycket piggare ut" "Så mycket bättre du ser ut att må nu" "Va duktig du är som kämpar" och andra liknade skit dumma kommentarer.
 
Dom vet och ändå sitter dom där och säger allt det där och samtidigt så gråter man inombords och tänker bara "sluta sluta" håll tyst när ni inte VET, chansa inte, tro inte att ni är uppmuntrande....
 
Som någon klok man sagt "För att kunna hjälpa någon måste man först möta den och förstå var den är i livet". massa falska ord gör ialla fall mig bara mer "pissed" jag blir bara mer anti mot dom när det kommer alla de där klyschorna. Som ingen kan mena för ingen vet.
 
Och dom borde lära sig att vara lite mer lyhörda på olika personer, vilka ska man uppmuntra, vilka ska man stötta, vilka behöver pressas - lite, mycket eller inget. För gör man fel blir det tvärtom effekt. DET borde dom väl veta??

... kvinnans rätt - fundering III

så har vi detta med sexualitet som är så otroligt populärt att tjata om. Ja jag säger tjata om för det känns som om det blivit "inne" att prata om. Eller så har bara alla fått en fix idé om att prata om detta på den communityn jag är på. Det är så mycket och så "ettrigt" att man kan tro att kvinnor idag, 2013, inte ens får vara sexuella. Alltså att vi hamnat i en helt annan tidsålder. Det lustiga i allt detta är att jag själv inte ser det på samma sätt.
 
Jag ser att kvinnan har rätten att vara sexuell, att kvinnan har rätt att göra vad hon vill med sin sexuallitet också. Jag ser inget hinder. Alltså inget att man inte får. Däremot så ser jag nog mer att kvinnor som talar för detta själva lägger krokben på sig själva. Varför? Jo för att dom är så fast i att alla har rätt att vara kåta och ta för sig, dom tänker inte på att alla är olika att en del vill ha det si och andra så. Och att det är det man ska "kämpa" för egentligen, att få alla oavsett hur man än är eller vill ha det att se att man är "normal" det viktiga är att just hitta sig själv och tillåta sig att vara precis som man är. Inte dämpa sig inte heller tvinga sig till något man inte vill bara för att passa in i mallen.
 
Jag känner själv att jag kan få mindervärdeskomplex när jag hör deras predikan och hur dom talar om hur kåta dom är och hur dom vill ha sex och onanerar. Jag är alltså då inte sexuell, och då måste jag ju också vara mindre kvinna. Det blir att dessa kvinnor istället trycker ner dom som är osäkra. Man måste ju vara sådär idag annars är det ju tydligen något fel på en.
 
Nu är jag tack och lov ganska så trygg i mig själv nu mer, jag är jag och så länge jag mår bra är det okey. Jag behöver inte vara mer eller mindre på något sätt. 
 
Men en tanke slår mig lite. Vad är egentligen att vara sexuell? 
Hur är man när man är sexuell?
Är det verkligen att bara vara kåt och vilja ha sex ofta?
Är det att ha one-night-stand eller en kk?
Är det att onanera ofta ofta för man är så kåt?
Eller är det mera att verkligen våga släppa loss och njuta när man har sex? Trots att man kanske inte har det varje dag? Eller onanerar för man hellre vill ha en partner nära för det ger mer, och att den partnern ska vara någon man känner, litar på och har känslor för? Är man mindre sexuell då?
 
Ja om man ska tro på dom här kvinnorna så får man den känslan. Då är jag inte ett dugg sexuell. Och helt ärligt så känner jag mig mer sexuell än dom. Jag känner att jag njuter av sex på djupet, inte något ytligt för att få välmående hormoner att må bra en kort stund.
 
Ja för det är så jag ser det som att för många både män och kvinnor använder sex idag. Det är som en drog, ett missbruk. Det är som att säga att man tar ett glas vin när man kommer hem från jobbet för att koppla av. Lika illa låter det i mina öron när jag hör hur sex används på samma sätt. Var finns lusten, var finns den riktiga njutningen? Det är ju bara kallt tekniskt för att få hormonerna som ger ett välmående. Lika som att äta socker eller dricka alkohol. Lindrar för stunden. Men var fanns njutningen?
Och en ganska så otrevlig bieffekt av det här att onanera ofta själv har jag kommit på är att dom personerna sen har svårt att få orgasm tillsammans med en annan person, dom måste "göra det själva" eller så som en kvinna sa, hon får men dom blir inte lika bra???? Ska det inte vara tvärt om? Att närhet till en annan person ska göra mig mer upphetsad, mer kåt, lättare att komma och allt är skönare?
 
Sen är det också för många att få bekräftelse, jag duger någon vill ha sex med mig. Och det ger en kort stund av falsk närhet. Men vad ger det i längden. När jag pratat lite djupare med flera av dom här kvinnorna som "skriker" om kvinnans rätt att vara sexuell, om hur ofta dom onanerar eller har sex för det är deras rätt att träffa en man och bara ha sex när dom är kåta. Så har männen gjort, så ska även kvinnor få göra. Ändå så känner dom sig sen bara utnyttjade, tomma och mer ledsna. Hur går det ihop? Borde det inte ge en känsla av mer välbefinnande? Då när man får det där man anser att man har "rätt till". 
 
Ja en bra fråga i allt detta måste ju vara då, vad är det att vara sexuell?
För mig är det att kunna våga acceptera det som gör mig kåt, att säga till min partner att jag vill ha honom. Att koppla av och njuta av stunderna av sex. Inte hur ofta eller hur länge vi gör det eller jakten efter att ha sex med någon om man inte har en partner, eller att onanera för att kunna koppla av när man kommer hem, eller sova? Visst är det okey då och då, alltså det är inte fel, man ska göra det man mår bra av, men det gör inte att man är mer sexuell.
 
Det viktiga i kampen för rätten för både män och kvinnor och vår sexualitet är ialla fall inte att gå till överdrift från att det är tabu att vara kåt att vilja ha och visa det, sex. Till att konstant jaga det, att hoppa runt, att använda det som ett missbruk. Utan att visa att det är okey att vara precis som vi är, att inget är fel, att allt är rätt så länge det är så man själv vill ha det och mår bra av det. Så att man kan utan skam eller skuld åt något håll (alltså varken att man är kåt ofta eller inte alls onanerar själv) få njuta av och koppla av i det man själv vill ha det. 

Roliga intressanta krukor till uteplatsen

Fastnade för dessa, vlka roliga härliga varianter. Ska helt klart försöka mig på att göra något i den här stilen i sommar. Gjuta själv i betong eller i det lite lättare materialet hypertufa. (det är en blandning av cement, sand och torv. Om man vill kan man byta ut sanden mot perlit, det gör krukorna och trågen mycket lättare eftersom perlit väger nästan ingenting)
 
Idéerna far runt i huvudet och det ska bli riktigt intressant att se vad jag kan göra av dom på lite fri tid under sommaren. Vara ute i solen lite utan att sola passar mig perfekt.
 
 
 
 
 
Gillar mest dom på första och sista bilden, inte nätet i sig men formen. Ja vi får se vad jag kan hitta på :)

Drutten

ja lilla söta Drutten. Satt tidigt imorse och klickade runt lite på fb, och hamnade då på en grupp, Drutten och en bild, då for jag tillbaka inte bara några år utan många år. Han var ju en sån sötnos lilla Drutten. Undrar hur många gosedjur och hundar, katter, fåglar osv som hette Drutten där ett tag. Lite som alla hette Nemo ett tag.
 
Drutten nu idag, är nästan som en tidigt Gizmo, ja fast inte lika "farlig", jag menar man kunde mata honom efter midnatt, var inte rädd för starkt ljus eller vatten :) Men visst påminner väl dom om varandra. 
 
Skoj med lite nostalgitrippar då och då som ger ett leende på läpparna.
 
 
 
 
Drutten och Krokodilen eller Drutten och Gena är i Sverige mest känd som en dockserie på SVT, som började sändas i Sveriges magasin den 1 september 1973, och fortsatte med 600-700 avsnitt. Sista avsnittet var ett specialinslag som sändes 1988.

Melodifestivalen 2013, avklarad

ja så kan man nästan säga, att det är som en lång lång väg som slingrar sig fram och sen helt plötsligt blir det en bred väg och vips är det slut.

 

Jag ska inte säga att jag älskar melodifestivalen för musiken, för arrangemanget i sig. För det gör jag inte. Det är lite som OS att det ska överglänsa dom som haft det innan, det ska göras något extra, samtidigt som det ska klämmas in nya häftiga saker så ska det inte ta tid, nej för tid kostar. Musiken, tja den är det väl lite si och så med när det gäller kvalitén. En del passar perfekt i just melodifestivalen men ingen annanstans, en del passar som radioterror ett bra tag nu in i sommaren, med det är oftast låtar som kommer glömmas bort, sen finns det ju även låtar som jag tycker är bra, som jag gillar av någon anledning, texten, musiken är antigen fin att lyssna på eller gör mig glad. Sen finns det ju alltid alltid varje år någon låt som man alltid kommer att komma ihåg. Ofta då inte just dom här som är direkt bra, utan snarare för något annat. Alltså något som gör att den sticker ut och ofta får många att fråga "vad sjutton gör den här, hur kunde dom sända den?" förr hade dessa låtar inte en chans, dom blev ohjälpligt bland de sista i listan. Men så är det inte längre, inte sen "folket" i varje land också får rösta, nej då helt plötsligt så klättrar låtarna, ja kanske inte i topp, men ändå där uppe precis efter toppen. Lite intressant faktiskt. Röstar man på dessa låtar för att dom är bra, nja jag tvivlar, röstar man på dom för att man själv kommer från det landet men befinner sig på annan plats och alltså kan rösta, kan vara en anledning, men mest tror jag att det är lite så att många oavsett nationalitet faktiskt röstar lite tvärt emot, att det ska ge dom nöje på något sätt.

 

Inte för att det gör något det gör ialla fall röstningen intressant och spännande.

 

Men jag älskar just melodifestivalen för att man får gnälla, ja verkligen gnälla av sig ordentligt, på låtar, på texter, på kläder, på scenframträdande, på programledare, kan man tävla i musik, tävlingen i sig osv... jag menar finns det något annat program där man har så otroligt mycket att gnälla över som just detta? Det är ju rena guldgruvan en gång om året att få gnälla. Ja och sen några år tillbaka är det ju även en utdragen saga, där man redan vid dom många programmen av uttagning för vårat svenska bidrag kan börja klaga, sen kommer uttagningen till finalen och så till slut the Grand Finale.

 

Jag var med och gnällde på några av det svenska uttagningsprogrammen, erkänner jag. Kanske jag personligen tyckt att vi borde ha sänt en annan låt. Men nu gillar jag Robins låt, jag bara älskar texten av någon anledning, orden går rätt in i hjärtat på mig. Men som sagt inte alltid jag själv som personlig favorit tycker att just den ska sändas.... eller att den som jag tycker ska sändas är en personlig favorit.

 

Däremot missade jag helt förvisning eller uttagningarna till finalen. Men självklart inte finalen, det går ju bara inte :) eller jo klart att det går om något annat skulle komma ivägen, det är ju inte direkt prio #1, men är jag hemma så är det den kanalen som går.

 

I år blev jag nog överlag snopen över att kvalitén på hela fältet var bra, det var låtar som gick att lyssna på. Visst vissa tröttnade man på efter 30 sekunder men det är bra för då kan man smita på toa, ut och snabbkissa hundarna eller hämta något från köket... kallt isvatten t ex ;). Men det var skoj att höra att det fanns så många bra låtar.

 

Däremot så är jag lite undrande över det här med hur det röstas, nej jag tänker inte på grannlandsröstning, det kommer man aldrig ifrån. Men jag tänker såhär, i år var det otroligt många bidrag som ändå var väldigt lika, glad radiopop kan man säga. Och visst att en musikkunnig jury kanske lyssnar på vissa saker och därför kommer fram till att någon av dessa låtar har en högre kvalité än någon annan. På grund av något som inte jag som lekman kan höra. Men nu röstar ju även folket, och det är 50% hur dom röstar och jag tror ju inte att alla är musikexperter på det sättet utan mer lyssnar som jag.

 

Och då blir jag lite undrande över hur det ändå slår så att samma låtar får poäng och andra inte alls, trots att det ändå är otroligt lika låtar, kanske till och med mer trallvänliga, bättre refräng osv. Jag tycker att det borde ha varit mer utspritt just av den anledningen. men det var ändå ganska koncentrerat.

 

Jag ska inte klassa ner Danmark och vinsten, för det var jätte skoj, en bra låt, GRATTIS Danmark. Men samtidigt så norska låten, den var faktiskt för mig bättre, men kraft, power och en helt klart roliga mer trallvänlig refräng.
Sen varför fick inte Irland några röster??? Den var ju samma slags låtar kan man säga.
Sen så, nog sjutton var Norges bättre än Danmarks, mer fart, mer trallvänligt och en roligare refräng?

 

Tycker det var lättare att ta ut låtar jag inte gillade av någon anledning, något i det hela som "störde".
Frankrike - en bra låt men så platt och tråkig
Grekland - ja vad ska jag säga, var det titeln som gav röster eller, sprit och sex säljer ju allt ;)
Sen har jag helt glömt vilka länder som låtarna hörde till, men någon borde ha nytt klänning eller lärt sig dansa, som dottern sa den klänningen vill man se "röra sig" och det fick den inte göra.
Sen fanns det en del musikaliskt fina låtar men lite tråkiga.
Bonnie Tyler, vi sa antingen går den i topp eller så är den helt osynlig, tror att hon inte var hes nog ;)
Finland då, kanske deras tabbe var att just köra den där "kyssen" på slutet, många var negativa just för det, även om säkert många även gillade det lite tabulagda i det. För det var ju heller inte en dålig låt utan trallvänligt och säkert en sommarplåga.

 

Men sen då det sämsta av allt, vårat paus nummer, herre gud så jag skämdes, VAD var det??? Det var det sämsta och värsta jag sett någonsin, en sak att det är humor och just av den "drivande" varianten i humorsprogram, men detta var internationellt och jag bara skakade på huvudet. Varför inte något bra, någon bra artist, eller samla ihop svenska bra artister och låt dom göra något skoj tillsammans, dom som kan sjunga, Danny hade inte varit dumt, ja han hade gärna kunnat få haft bar överkropp ;). Men nej just den delen av programmet kommer ialla fall jag snabbt snabbt glömma.

 

Nu är det en förmiddag med lite måsten, sen ladda inför hockeyn. Blir en bra dag tror jag

 

 

 

Och borde avslutas här eller så :)

Mandelmjölk

nu ska vi prova göra egen mandelmjölk. Då vet vi exakt vad som är i. 
Så nu har några recept letats fram, och hur man gör. Så i natt läggs 2 dl i vatten och imorgon ska vi prova göra en sats för att sen smaka. Blir det gott, inte allt för kompicerat så kommer vi helt klart att till största delen göra vår mandelmjölk själva.
 
 

Så helt otroligt underbart imorgon är det final

hockeyn har då verkligen gjort mig glad dom sista dagarna. Vilka killar som kämpar så varje match. Helt suvärent.
 
 

Hockey hockey

ser bra ut resultatmässigt än, spelet såg bra ut i första perioden, mycket sämre i andra, nu får dom skärpa till sig i tredje så är det final imorgon. DET skulle verkligen sitta så otroligt bra.
 
Mest tycker jag att det vore skoj för att knäppa till ena reporten för TV4.... Gillade inte alls när Peter Jihde säger lite förhoppningsfullt när det gick lite sämre för Sverige, att det är ju det här vi är bra på, det är ju då vi går långt, när ingen tror på oss, och vi med nöd och näppe håller oss kvar i turneringen. Och "den där" Niklas Wikegård kläcker ur sig att det där var bara skitsnack, så dåliga som Tre Kronor är i år har vi inte en chans att ta oss vidare. Och fortsätter älta hur bra dom amerikanske spelarna är, för att inte tala om tränarna vi måste ta hit flera av dom, NHL bla bla bla hela tiden.
 
Därför bara njuter jag nu, vi är i semifinal, vem kunde tro det? Hoppas att det blir mot Schweiz så att vi kan få piska till dom i en sista mer betydelsefull match :)
Och verkligen ge Wikegård den där knäppen, en hård rejäl knäpp.
 
Heja Heja Sverige

Vitlök

en av de absolut bästa godaste och mest användbara "krydda" jag vet. Jag bara älskar vitlök, inte för mycket då förstör det, men sådär lagom mycket så förhöjder det många saker. Men använder det nog på tok för lite. Borde bli bättre på att t ex lägga in och ha som småplock, göra mera såser med vitlök i, marinera med vitlök, ja nu till grilltider kan man verkligen passa på att ha vitlök i många goda saker, aromsmör, bröd osv. Det inte bara smakar gott det luktar även gott när man lagar mat med lite vitlök, köket luktar verkligen "mat"
 
Ja sen är ju även vitlök nyttigt på olika sätt. Den är bra för att förhöja immunförsvaret mot förkylning, det är ju dokumenterat och "erkänt" men en finns det ju flera andra bra saker också som studier bevisat och det är inte dumma saker att ha i tanken när man försöker att leva mera hälsosamt.
  • sänker fettvärdena, kolesterolvärdet sänks
  • sänkter högt blodtyck
  • sänker smärttröskeln
En liten trevlig krydda på många sätt alltså.
 
 
 
 
Gott är ju att ta brödskivor och gratinera med vitlökssmör och någon ost, som mozarella eller någon god lagrad ost (lite salt och peppar, lite olivolja). Till det en god lätt sallad och tzatsiki. *mums gott* 
 
Eller en lätt vitlökssås till grillat, 1 del creme fraich och 1/2 del majnäs, sen pressa i vitlök så mycket man själv känner blir gott, och så lite salt och peppar. Som alla såser med lite krydda i blir det alltid bäst om den får stå och dra sig lite innan man använder den.
 
Inlagda vitlöksklyftor köper jag ofta färdiga men så tråkigt egentligen, borde ta och försöka göra själ istället, så får man den smak, styrka på andra kryddor som man vill. Som chili eller någon god örtblandning. 
Ja det är ju så gott till tapas eller grillat, så det är något jag nog ska ta och försöka ge mig på. 
 
Sen något jag provat att göra på lite andra saker, som tomater förra hösten var chutney, och ska göra mer varianter på lite olika saker och varför inte vitlök? Tycker det låter lite skoj och spännande, indisk vitlöks chutney eller något annat skojsigt.
 
  Vill hitta lite fna burkar också till mina små planer :)

Skinneme te, morgondryck

Idag fick jag en mugg te av dottern som start på dagen. Och jag som inte gillar te alls och det vet hon, jag trodde det var det gröna teet som jag försökt att dricka 1-2 mugg av per dag. Men se icke, det är så att hennes "skinnyme te" för varje morgon kommer i lösvikt, och då hon tog 28 dagar fick hon 2 förpackningar och tog då en per 2 veckor. Och det var lite kvar från dom första två veckorna, alltså ville hon att jag skulle få smaka jag med nu då :) 
 
Tack gumman det var snällt, eller mera kanske ge igen för att jag säger varje morgon hur otroligt gott det luktar när hon gör det teet. Men till min stora förvåning så smakade det faktiskt till och med bättre än det gröna teet. Det enda var att man helst ska tugga i sig även teet, så det flyter runt överst och är svårt att få bort. Och det är som hö men små pinnar i. Hon själv tar bort det hårdaste bitarna, jag försökte få bort så mycket som möjligt.
 
Men nu har jag ialla fall smakat det och det var helt okey, tack och lov så att jag kan fortsätta njuta av den underbara doften på morgonen :)

Jag kan inte tro vågen

eller det bli lite med förvåning jag kikar på vågens siffror. Idag känner jag det som om jag nästan gått upp istället. Lite svullen och inte alls "smalar" eller lättare. Men se tji fick jag och det var skönt. Då jag ju inte alls kunnat göra det jag tänkt mig denna vecka. Illamående satte ju stopp för det under någon dag.
 
Sen var det svårt igår att inte låta bli att ta något. Men nej jag fuskade inte med vilken mat jag åt, bara det att jag åt lite sent, åt frukt, flera stycken under kvällen och sen fick jag en "knäpp" man kan nästan tro att jag var med barn. Ni vet när man får en nojja på något jätta konstigt som man bara måste ha. Jag åt rakt upp och ner sambal oelek, från en lite burk, ja deras pytta lilla burk, åt upp över hälften bara genom att stoppa ner en lite sked och ta upp lite lite i taget, Det gick inte att sluta. Men tänkte att det var ju bättre med sambal oelek än smörgås, chips eller kakor. För vi har faktiskt kakor i frysen. Men jag åt ialla fall mer och senare än tänkt och därför tänkte jag att det syns säkert på vågen. 
 
Men se tänk det gjorde det inte, jag har gått ner 2,8 kg sista veckan, det blir -7,2 kg på 2 veckor. Vilken otrolig start på detta. Nu har jag satt som mål att gå ner 1,5 kg nästa vecka och 1 kg sista veckan. Efter det har jag som mål att gå ner 0,5 kg/vecka. Det som jag nog måste ta med i beräkningarna är att den viktminskning jag fått av detoxkuren kanske inte till varje kilo kommer vara kvar när jag börjar äta mer normalt igen. 
 
Har ingen aning om hur en detoxkur tar på kroppen egentligen, just med vad som försvinner i vikt. Jag menar man kan göra många olika bantningskurer och tömma sig på vatten osv. ser fint ut på vågen, sen äter man normalt igen så går man snällt upp ganska mycket just för att man egentligen inte alls gjort av med fett utan bara vatten i kroppen. Men se den effekten lär jag ju få uppleva, vad som sker och inte sker. 
 
Men jag tänker positivt, en bra start, kroppen är ren, jag ger mig in på sista halvan av tiden, och jag har inte fuskat ett dugg dessa veckor, träningen har även kommit igång. Bara sånt är positivt, de här små sakerna att jag kommit igång med både det hälsosammare i matväg, kroppens rensning och den positiva känslan det gav, samt att börja komma igång med om än så lite träning så just kommit igång.
 

Härligt eller idiotiskt

ja man kan diskutera hur smart jag var ikväll. Har ju börjat ta ett pass med lite motion varje dag den här andra veckan. Men då jag blev så illa mående och kräktes en hel natt, och sen fortsatte illa måendet en dag till. Plus då att det bara inte går att röra på sig med dom blödningar som jag har. Så blev det två dagar utan att jag rörde på mig.
Väg och mät dag imorgon gjorde att jag kände att jag bara ville ta ett pass idag. Så här på kvällen satte jag igång. Och det var verkligen med nöd och näppe jag klarade av det, men envis som synden ibland så nog tog jag mig igenom mina minst 20 minuter. Helt slut visserligen, men samtidigt nöjd att jag gjorde det, och heller inte gav upp redan efter 5 minuter då jag började känna att jag kanske inte var pigg nog för detta.
 
Men nu är det gjort och jag är nöjd, en skön dusch efter gör en helt klart pigg igen. Snart ska jag ta en lagom långsam promenad med hundarna inför natten. 
 
 

Say Yes to the dress

programmet på TLC, jag njuter av att se alla dessa otroliga klänningar, i så många modeller. Jag är glad att inte jag ska gifta mig :) för jag skulle inte kunna välja någon klänning. Men jag tycker om att se programmen, se hur vissa mammor lägger sig i lite för mycket, se hur vissa brudar har lite för stor självkänsla, hur vissa brudar är på tok för bortskämda, hur en del inte alls vet vad dom vill och andra är så fast i vad dom exakt vill ha i huvuvdet att dom inte kan se att något annat passar dom bättre. 
 
Härligast är att se när någon hittar rätt klänning som bara sitter perfekt på just dom, visar deras personlighet, förhöjer dom på något sätt. Vilket ju är meningen just den här speciella dagen.
 
Jag skulle verkligen vilja få gå runt där bland alla klänningar och bara få titta. Dom är ju så vackra.
 
Kanske det en vacker dag blir till att vara smakråd till mina tjejer och dom ska gifta sig, och dom bestämmer att det ska vara ett lite mer traditionellt bröllop med klänning och hela paktet. Jag vet exakt vad dom passar i, vet exakt vad jag skulle vilja se dom i. 
 
Och det är ialla fall inte något sånt här ;)
 
 
 
Det är ju helt klart en bröllopsklänning á la princess.... fin att titta på. Men inget som jag skulle välja till mina tjejer. Det hör alltså inte till favoritmodellen. Men det är helt klart lättare att välja bort än välja rätt....

Jag vill få ha mitt hem

ja MITT hem precis som jag vill. Tycker det är dags snart. Ja jag vet jag kan säga ifrån, jag kan göra det till mitt. Men det är inte alltid så lätt som det är att säga.
 
Jag älskar mina barn över allt annat på jorden. Så det är inte därför jag önskar att även din lilla kunde få ett fast jobb och ett eget boende. Utan då fick hon göra precis som hon vill, upptäcka vad som fungerar eller inte. Men helt efter sitt eget huvud.
 
Och jag får kanske äntligen ha det som jag vill, mina färger, min inredning, placera saker där jag vill osv. Då och då tappar jag helt lustan när jag känner att jag inte har den kontrollen ens över mitt eget hem. Det ändras och görs saker som gör att det inte känns som mitt hem längre. 
 
Och det blir så fel, för jag älskar verkligen mina barn och jag blir så glad när hon som än bor hemma verkligen hjälper till. Men det är inte mitt hem. 
Svårt att förklara, men det är en så djupt rotad känsla.
 
Kanske det kommer från långt tillbaka, vem vet. Men jag flyttade hemifrån när jag var 16 år till min pojkvän, hans hem var ju redan klart, och jag bara flyttade in. Då var jag också så ung att det var bara skönt att komma hemifrån och få bo med honom.
Efter 5,5 år tog det slut, jag bodde kvar i lägenheten och hade kvar vårat liv där kan man säga. Träffade inom ett år en ny kille och han flyttade till mig. Vi var sen gifta i 20 år, pappa till alla barnen osv. När vi flyttade ifrån lägenheten och skulle börja göra vårat hem så märkte jag att det blev aldrig vårat hem egentligen utan hans. Hans val på färger, mönster, material osv. Ja i det stora hela ialla fall. Aldrig mitt, aldrig att det kompromissades åt mitt håll. 
Efter då 20 år skildes vi och jag bodde kvar med barnen. Och när det ska göras om har jag alltid låtit barnen vara med och bestämma, dumt av mig kanske. Men nu så är det mera dottern som bestämmer än jag. Och jag dum som jag är bara anpassar mig, längtar tills jag ska få bli ensam och äntligen få "mitt" hem.
 
Bara mitt hem på mitt sätt, som jag gillar det och skit samma om någon annan tycker att det är fel, för det är rätt för mig.

Dagens ord om ensamhet

 
 
"Man växer endast i ensamhet"
 

hinduistisk ordspråk

Hälsan är viktig

för oss alla, det kan man aldrig komma ifrån. Men tror att man mer tänker på det när man antingen blir drabbad av sjukdom själv eller en anhörig, eller att man kommer upp i åldern och värdena börjar ligga på gränsen. 
Idag är nog alla också mer och mer medvetna om hur viktigt det är att ta vara på sitt liv och se till att leva hälsosamt för att slippa sjukdomar som kommer av att man missköter sig.
 
Sjukdomar som kommer ändå kan man ju inte göra något åt, men ofta så gör ett hälsosamt liv ändå att det kanske underlättar på något sätt. Men när det kommer till rena vällevnads varianter så lgger ju allt hos en själv, val man gör. Tur är ändå att även om man valt ett ohälsosamt liv med onyttig mat, mycket mat och stillasittande så är man aldrig för gammal för att göra ändringen att av egen kraft rätta till saker och få bättre värden. Leva ett mer hälsosamt liv. Och det tycker jag är bra för då finns det inga ursäkter att ens slippa starta oavsett ålder.
 
Hälsan för mig, det viktiga just nu är att få ordning på mitt blodvärde. Och vilket val jag ska ta angående livmodersoperation eller inte. Jag vill ha ett stabilt värde, jag vill slippa allt det här som blir med järndropp och hålla koll på värdet. Känna mig yr och orkeslös osv. Men samtidigt så vill jag inte ta bort den. 
 
Delvis är jag ju skräckslagen för operationer i sig, men det är inte bara det. Känns så fel att ta bort något som hör till kroppen och som det inte är något "eget" fel på. Det måste ju finnas andra sätt. Jag äter cyklokapron för att dämpa blödningar, jag har fått en ny hormonspiral av samma orsak. Men det fungerar inte alls som tänkt. Det blir snarare bara värre och värre. Men kanske det är bara en sak kvar att göra. Ta bort.
 
Väninnor tjatar på mig att jag "måste", för tänk så bra det är. En tog bort sin vid 35 års ålder redan och de flesta har tagt bort sina för många år sen. Men jag är så otroligt velig. Vad sker med kroppen när den tas bort. 
Slemhinnor, lust osv osv.... det finns så många frågor där. Men nu har jag en tid nästa vecka och jag ska samla ihop alla frågor jag har på ett papper, lika bra annars glömmer jag bort frågorna när jag sitter där. 
 
Lite lustigt att jag är så anti trots att så många av mina väninnor redan gjort det och är så nöjda och rekommenderar det eller nej dom säger att jag måste. Kanske är det just det där "måste" som gör att jag slår lite bakut. Gillar inte "måsten".
 
Ja bara vänta och se, fråga massor och sen hem utvärdera svaren och googla för att få mer information.
 
 

Detoxkur, halvtidstankar

Det första jag tänkte på imorse var: "så gott det luktar, va trist att inte kunna vakna till den."
Ja faktiskt så tycker jag att skinnyme teet luktar otroligt gott, men så har jag ju heller inte druckit det :) det gör dottern och hon har inte riktigt samma uppfattning som jag om att det skulle lukta gott. Men det gör faktiskt det. Det har blivit lite av en "morgondoft" dessa två veckor.
 
Ja tänk, 2 veckor har nu gått och idag startar faktiskt vecka 3. Och nu kan jag börja räkna ut dagarna. Ska bli så underbart härligt att få börja äta vissa saker igen, som ett kokt ägg och fil till frukost, kött, kyckling grillad, så jag läntar :)
 
Men det har ändå gått förvånandsvärt bra dessa veckor och jag som är en tröstätare, som inte direkt har det lättaste räkmacke livet just nu utan kämpar på mot saker varje dag, som också då fått mens och det otroliga chokladsuget som infaller dagarna innan den sätter igång. Alltså flera situationer där jag normalt äter mycket inte bara godsaker, dricker cola, tror att det är min största bov i dramat. Colan, det blir på tok för mycket av den drycken.
Trots alla dessa situationer som gör att suget kommer så har jag klarat det. Och jag kan inte direkt skylla på min egen viljekraft här inte. Nej det är nog bara att konstatera att när kroppen avgiftas från vissa saker som då speciellt socker, så försvinner även suget. Som jag skrivit tidigare att visst dyker suget upp efter vissa saker då och då, men det är mera som att det sitter i huvudet och försvinner ganska fort. Det där suget som var tidigare efter t ex cola, det som satt i hela kroppen och skrek "MÅSTE" ha, som fick mig att till och med klä på mig och gå iväg för att köpa nästan vilken tid på dygnet som helst. DET suget finns inte alls kvar. Helt borta nu. 
 
Det är väl så tyvärr att man måste själv uppleva det för att förstå skillnaden och att det faktiskt fungerar otroligt bra att avgifta kroppen såhär för att bli av med suget, att bli piggare och må bättre. Att sen vikten rasar nu gör inte saken sämre helt klart. 
 
Och jag är mer och mer inne på hur jag sen ska gå vidare efter denna tid, vilken "diet" eller vad man ska kalla det som jag ska ta till mig. Har helt klart fastnat på halvdagsfasta 2 dagar i veckan. Mycket för att jag vill prova om det stämmer att den dieten kan göra så att kroppen blir friskare . Inte bara vikten alltså utan få en friskare kropp med värden som inte ligger på gränsen, i riskzonen utan bra värden som är trygga. 
 
Solen lyser och fåglar kvittrar, dags att starta dagen :)

Yes yes yes

det gick ju över förväntan och jag kan bara säga. kanonspelat, jätte bra, så härligt. Nu får jag se Tre Kronor i en match till, minst.
 
 
 

Hockey spänning

hur ska det gå, gör någon mål de här sista minutrarna på övertiden eller blir det straffar.
Själv är jag bara positiv att svenskarna inte fick storstryk, det var det jag trodde, att vi skulle åka ut på ett utklassningsresultat likt Ryssland mot USA
 
Men det här gör mig glad oavsett hur det går.

Skåne mejeri

Gillar både deras produkter och derad hemsida, finns så många smarriga recept där som jag vill prova.
Jag är nog lite hungrig just nu :) eller jätte sugen på massa saker jag inte "får" äta. 
 
Och den här rätten, grillat och potatissallad *mums* jag nästan dreglar
 
 
receptet hittar du här: 
 
eller den här: http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Karr-med-currykryddad-graddfilssas/ och denna http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Flaskfil-med-medelhavssas/ nej ska sluta kika för det blir lite för stor frestelse snart.... fast http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Grillad-rostbiff-med-potatissallad/ ser också god ut..... nej sluta var det och ta en lite lunchsallad :)
 

Usch dessa dagar i månaden

jag går verkligen ner mig. Inte nog med att jag har ont, och blöder mer än en gris. Nej jag är yr och svimmar och mår illa och kräks. Det är inte ett dugg skoj. Måste ringa och vara på lite angående tiden jag ska få på kvinnokliniken, det är remiss inskickad. Så snart borde jag få en tid tycker jag.
 
Så här går det inte bara att ha det, blev ju värre av det som skulle göra det bätte....
Kvällen och natten igår har inte varit skoj då jag verkligen hatar att må dåligt. Men nu känns det ialla fall bättre. Solen lyser och jag småmyser med öppen dörr till uteplatsen.
 
Fattar inte riktig men det är faktiskt sista dagen på vecka 2 nu av kuren, imorgon går vi in på andra halvan. Det har gått förvånandsvärt bra. Och på lördag har jag min mät och väg dag, blir spännande tror ju inte att det gått lika bra som första veckan. Men hoppas på lite bra resultat ialla fall så det peppar vidare till nästa vecka.
 

Orsaken till tåren i ögat härom dagen

var dessa. Vem blir inte rörd av att få blommor???
 
 
 

Fantasterna

Frågeprogrammet som tv4 har och som går just nu. Jag har inte sett något av föregående programmen, men såg det sista, det med fantaster på Sagan om ringen. Och även om jag själv inte skulle kunna bli så fast vid något, eller ens om jag var intresserad av något kunna finna intresset i att lära in så otroligt mycket om ämnet, så måste jag säga att jag beundrar dessa personer. 
 
Tänk att vara så intresserad att man lär sig så otroligt mycket på djupet om ett ämne. Och sen verkligen ha kvar den kunskapen för att kunna tävla om det, svara på svåra frågor. Känna igen saker som bara setts på film osv. Helt otroligt.
 
Blev tvungen att kika vilka ämnen som det redan tävlats i och ser att det är Melodifestivalen, Star Wars, Micheal Jackson, öl, Tintin och så då Sagan om Ringen. Öl kändes lite vilse i dessa ämnen :) blir dock skoj att se vilka flera ämnen som kommer tas upp, gissning, nej jag är så dålig på att gissa men kanske det kan vara någon tv-serie, någon till artist kanske då en grupp, om öl är med så borde det ämnen få lite sällskap av liknande som kanske whiskey? Ja bara lite spånande om vad det kan tänkas bli för flera ämnen. 
 
Tänkte att just öl kunde varit skoj att se, ja det programmet. Men se det går ju inte för man måste ju då vara medlem på tv4play premium, och det är ju inte jag och tänker heller inte bli.
 
Men öl kändes som det ämnet jag kunde finna intressant att se, inte för att jag gillar öl. Nej det gör jag ju inte ens, mer att det var ett ämne jag kan förstå att man har kunskap om. Kanske för att det känns mest "verkligt". Skulle nog bli lynchad av dom andra ämnenas fans för det uttalandet :)
 
Men som sagt oavsett ämne så beundrar jag deras hängivenhet och otroliga kunskap i det område eller ämne som intresser dom så mycket.
 
 

God morgon

en ny dag, nya utmaningar och nya tag. 
Låter ju positivt och peppande. Men kan inte påstå att jag känner mig riktigt lite uppåt idag. Varit vaken mycket i natt men av helt annan orsak än normalt, det där eviga förbannade vi kvinnor har varje månad. Eller förbannade ska man kanske inte säga, det är ju ett bevis från kroppen att den fungerar som den ska. 
Jag tycker dock att min kan sluta fungera på det sättet snart, det är dags, har lidit nog nu. Och inte har sista halvåret blivit bättre, nej inte ett dugg fast det skulle bli så bra så bra. Det har blivit värre på två sätt, både mer smärta i styrka och dagar, för att inte tala om blödning, den är mer än mer nu.  Inte skoj alls. Väntar på en tid till kvinnokliniken men inget hört så jag kommer ringa och tjata på dom idag. Står bara inte ut med detta längre.
 
Varför fryser man när man har ont? Eller ialla fall jag gör det, fryser så otroligt då. Fryser och blir illa mående. Försök googla lite lätt på det men hittar bara svar som har med infektioner och feber att göra. Och det har jag ju inte. "Bara" ont.

Vad härligt väder det var ute nu på morgonen, frisk och lovar sol och varmt. Sen hur det blir vet man ju aldrig, men det var härligt att ta morgonturen idag ialla fall. Hoppas bara att det håller i sig och att dagen blir underbar. 
 
Mot lite frukost :)

Jag har absolut dom härligaste döttrarna

och jag älskar dom över allt annat på jorden. Jag är så stolt över dom, alltid vart men framför allt vad dom utvecklats till för tjejer. Jag är så stolt, så stolt bara en mamma kan vara.
Och att dom sen är så härliga att dom talat om att allt bra dom, sätt mot medmänniskor, värderingar osv det är helt min förtjänst, det är från mig dom lärt sig. Det är nog det mest värmande någon kan säga till mig. :)
 
Mina tjejer och jag älskar dom så mycket!

Ren njutning

blev jag bjuden på nu i eftermiddag. En ny "maskin" inköpt till köket och måste ju provas. Alltså gjorde smothies. Ja inte jag men dottern. Men jag fick en jag med, säger bara försvinnande god var den. 
Men erkänner längtar redan till middagen som innebär lax.
 
 
 

Blev tårögd

min stora dotter kom förbi. Och jag höll då på med mitt träningspass, så hon lämnade in hund och en kasse. Nu har jag kikat i den och blev tårögd. Ska samla mig lite o ta en dusch, behövs :)

Jag bara älskar banantoast

varm banan, curry, lite annan krydda med sting och gärna någon mer på, ost, skinka osv. Men det hör ju inte riktigt till dieten nu, egentligen inte banan heller för visst räknas väl den till tropisk frukt? Men banan har jag inte plockat bort. Och var så sugen på en banantoast till lunch.
 
Så fram med lite kreativitet.... ett dinkelbröd öppnades och sambal oelek breddes på ena delen i ett tunnt lager. Banan skivades upp, las i en form, och pudrades med curry, in i ugnen ett tag så att dom blev varma och mjuka.
La dom på brödet, en tomatskiva, la ihop och sen njööööt jag av min lunch.
 
Men längrat till jag kan göra en "riktig"
 
 
 
 
 
 

Detoxkuren går förvånansvärt bra

Visst är jag hungrig då och då, visst kommer ett sug efter något syndigt smarrigt eller bara annan mat. Grillad kyckling var det igår. Men det går ändå bra. Suget kommer och släpper ganska snabbt. När det kommer känns det mer som om det sitter mest i huvudet, mer än att det finns i hela kroppen så att man bara "måste" annars klättrar man på väggarna, att man går igenom varje skåp, burk, påse och bara SKA hitta något att stoppa i sig. 
 
Så är inte detta sug, det kommer, man tänker på det och sen försvinner det. Härligt faktiskt att det inte ens varit ett inre slagsmål angående att stå emot suget eller fuska. Vilket det annars varit, för ofta och tyvärr har fusket vunnit med argumentet "lite gör inget startar om imorgon".
 
Och det ska tilläggas att detta gäller både dottern och mig, vi pratade om det igår då den andra dottern var här och frågade hur det gick. Och till det ska läggas att båda är precis innan mens, då suget är otroligt svårt att stå emot. Hon har precis gått igenom dom dagarna och jag är där nu. Så det är en spännande insikt att få, att suget kan ha olika styrka beroende på hur man äter. Att rensa kroppen från gifter är ett bra sätt att dra ner på styrkan i suget. 
 
Jag håller på att genom detta och lite andra insikter, samt information och intressant forskning på det här med välmående, sjukdomar, DNA och kosten, ta ett beslut om hur jag ska lägga upp min mat efter kuren. Vill fortsätta må bra, vill forstätta gå ner i vikt, vill fortsätta äta hälsosamt. Men samtidigt inte leva på svältgränsen eller missunna mig saker. Jag vill leva ett gott liv, på ett bra sätt, ett lätt sätt - för mig. Ett sätt som fungerar och tror jag börjat hitta ett.

Ny vecka nya tag och nya funderingar

Ja då var denna vecka igång, och innan man vet ordet av är det helg igen. För det är lite så jag känner att veckorna springer iväg. Hinner inte helt med. Bara sommaren känns lite mer långsam och att jag hinner njuta av dagarna.

Natten har varit orolig angående sömnen, blir inte många minuters sömn vissa nätter. Och blir ju så seg och trött då. Men tack och lov går det över när jag kommit igång lite.

Någon frågade mig vad jag skulle göra idag, jag svarade "inget" och sen fortsatte vi prata, jag slänger ur mig att jag måste ut i tvättstugan och byta maskin och hänge upp den som var klar. Sen att jag skulle ta en tur med lite till Återvinningen, sen sa jag något om att gå och köpa nya dammsugarpåsar, det är lite stopp, och behövs dammsugas då det inte blev som jag tänkt mig i helgen. Sen att jag skulle ta kameran med mig och ta en promenad....
Då fick jag höra "och du ska inte göra något alls idag?"

Men har märkt att det många gånger är lite så, man ser lite olika på saker man gör som hör till vardagen, diska, dammsuga, städa, tvätta, ta en promenad, gå och handla osv... för mig är det vardag det liksom bara är där, inget speciellt jag gör det bara flyter på i dagen. Jag ser alltså inte det som att jag ska "göra något". Medan andra ser det som att dom har dagen fullproppad med "måste" saker.

Jag ser en lugn dag där jag kan om jag vill göra lite annat, medan vännen såg det som att jag hade fullt upp. Så nu ska jag ge mig i kast med fortsättningen av dagen :)

5 minuters Chokladkaka i mugg, bakad i mikron

Kanske detta är den farligaste kaka recept i världen? För nu är vi alla bara 5 minuter från chokladkakan när som helst på dagen eller natten

Ingredienser:
4 msk. mjöl
4 msk. socker
2 msk. kakao
ett ägg
3 msk. mjölk
3 msk. olja
En liten skvätt vaniljextrakt
1 stor kaffe kopp
3 msk choklad Kross (tillval)

Gör såhär:
Lägg torra ingredienserna till mugg, och blanda väl. Tillsätt ägget och blanda väl. Häll i mjölken och oljan och blanda väl. Tillsätt choklad chips (om du använder) och vaniljextrakt och blanda igen.

Placera din mugg i mikrovågsugnen och koka i 3 minuter vid 1000 watt (hög). Kakan kommer att stiga över toppen av muggen, men var inte orolig! Låt svalna lite, och tippa ut på en tallrik om så önskas.

 

 

 

28 Dagar

Inatt när jag inte kunde sova såg jag 28 Dagar med Sandra Bullock. Det har tagit mig några timmar att smälta filmen lite. Jag berördes så otroligt och tårarna rann flera gånger under filmen, för att inte tala om känslan att känna sig "dum", som när man gör bort sig. Många starka känslor som kom fram ialla fall.

Det jag mest reagera på var inte missbruk i sig, visst det är hemska människoöden, men än mer så reagerar jag på just ensamheten som genomsyrade alla personernas öden. Och hur man försvarar sig själv så att man till slut dövat allt det verkliga, så att det bara är det man vill tro på som finns kvar i ens medvetande. Och hur dom personer man har runt sig antingen inte förstår något alls och tycker ner eller så blundar dom lika hårt och blir medberoende. Inget av varianterna hjälper ju, det bara ökar problemet istället.

Det här är ju egentligen något som finns där hos alla missbrukare, oavsett vad det är som missbrukas. Den här ensamheten, en jakt efter att döva den inre känslan, att inte ha hittat någon balans i sitt liv, inte någon äkta lycka. Man jagar eller flyr istället.

Det gav mig lite mer eftertanke när jag såg den, vikten av att se varandra på rätt sätt. Inte att se personen utifrån vad jag själv behöver det är enkelsidigt, men se en helhet. Vikten av att förstå varandra och bekräfta varandra.

En fin film, tror jag kommer titta på den snart igen bara för att verkligen "se" den.

... kvinnans rätt - fundering II

Ja det har varit en del funderingar kring detta tjat som jag haft runt mig en del sista tiden. 
Det är väl inte allmänt men på ett community jag är på och där läser jag en hel del. Och det är ett otroligt uppsving i tjatet om kvinnans rätt att få vara sig själv.
 
Och jag funderar varför inte jag har märkt att man som tjej inte får vara sig själv? Att det jag märkt är mera att det är ens egna hjärnspöken och att det måste sluta skyllas på samhället, hur man blivit uppfostrad osv. Vill man kämpa för något, få en förändring så varför bara tjata och gnälla om det? Varför inte helt enkelt leva på det sätt man predikar om??? 
 
Och framför allt ta reda på varför man anser att det är så viktigt för en själv. Varför det sen inte kan respekteras att alla är olika och att inget är fel. Nej det går inte alla måste vara extrema, få uttrycka sig.
 
Det senaste var att svenska tjejer/kvinnor inte tar hand om sitt utseende nog väl, att man inte gör lite extra.
Att det vore mycket trevligare om alla hade välvårdade långa naglar, alltid stylad i håret och ta sig tid att sminka sig varje morgon innan man gick utanför dörren.
Eller att man måste ha rätten att ha rosa, lila eller grönt hår? Vem har sagt att man inte får det?
 
Men frågan är ju då, varför är det så viktigt att det ska bli extremt åt andra hållet? Varför fungerar det inte att alla just ska få vara sig själva? Att vi respekterar varandra oavsett om vi vill sminka oss och klä upp oss till vardags, eller om vi hellre vill vara mer naturliga, att det är okey att ha råttfärgat hår för att jag känner att det är jag precis lika mycket som någon annan kanske vill ha det knallblått.
Att det är lika okey att gå och handla i myskläder som uppklädd.
 
Men det finns ingen känsla av att det är accepterat att få vara sig själv egentligen. Utan det är mera att man hela tiden ska utmana,och vara extrem, ramla över så att vågskålen dimper i backen helt åt andra hållet.
 
Det här pratet om att alla ska få vara sig själva är bara bullshit egentligen, det är mera - var dig själv = att man är som alla andra och då extrem. För tänk man kan väl inte trivas i att bara vara, inte synas, inte störa omgivningen.
 
Sen så kan jag kanske bara se till mig själv och mina vänner. Men nog sjutton tycker jag att det finns en uppsjö av olika stilar på personer idag, och ingen reagerar egentligen heller när man möter dom. Om man reagerar så är det mera på "oj så snyggt" "va tufft det där var det passade dig". Jag märker inga negativa vibbar från min omgivning att människor inte ska få vara precis som dom själva vill... en grå mus eller en drama queen med fjädrar. Det är inte utseendet utan då mera sättet på personen som avgör om man reagerar positivt eller negativt på den.
 
Det är sättet, inte utseendet alls. Men se det är tydligen inte alls så viktigt.
 
 

Varför tjatas det så otroligt mycket om kvinnors rätt

att vara sig själva, att vara sexuella, att vara jämlika med männen.
För mig så känns det som om detta tjat är viktigare än att leva på det sättet.
 
Som om "kampen" för jämlikhet och rätten att vara sig själv är viktigare än att vara det. Och en annan sak, det finns ingen acceptans att det faktiskt kanske är så att man som tjej/kvinna vill vara naturlig, inte måla på sig 2 lager mask, att man inte behöver bli kåt stup i kvarten och vilja ha sex konstant. 
 
Nej allt går ut på att det istället måste flippa över åt andra hållet och istället så blir det tjejerna/kvinnorna själva som  sätter press på varandra. Som får andra att känna sig mindre värda, att man inte är sådär urflippad åt andra hållet. 
Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag suttit och läst saker som kvinnor skrivit om detta, om att dom vill ha rätten att få vara si eller så, göra si eller så, och jag kommer på att men jag är ju inte så. Jag vill heller inte vara så, men ändå kommer en osäkerhets känsla in och tanken blir, är jag mindre kvinna, är jag mindre värd för att jag inte behöver vara extrem åt andra hållet utan att jag är nöjd med den jag är.
 
Så VAR är det där att man ska få vara just sig själv? Det man vill? Det som får en att må bra?
Oj nej just ja skulle det accepteras finns det ju inget att gnälla över...
 
Men visst är tanken hemskt egentligen att det är faktiskt tjejer/kvinnor som trycker dit varandra, som stressar och pressar andra tjejer/kvinnor att vara mer extrema åt andra hållet.
 
Jag vet flera som hävdar sin rätt att klä sig hur som helst, extremt eller utmanande, som tycker att alla borde gå upp 2 timmar tidigare för att sminka sig och fixa håret. 
Eller kvinnor som tjatar om sin sexualitet och rätten till att få vara öppen
Men sen så pratar man lite mer med dom så märker man hur dubbelt det är, då kommer frågan, vad är det eller hur är det dom egentligen vill vara för att må bra? Mår dom bra? Är dom sig själva eller försöker dom bara passa in?

Gå dig smal på 6 veckor

Ja det är rubriken på en artikel som finns i Aftonbladet.
Visst låter det bra, jag menar blå smal genom promenader på "bara" 6 veckor.

Sen börjar man läsa och självklart, så var det ju inte bara att promenera, utan det var ett sätt att komma igång, sen ska man även lägga till styrketräning och sund kost. Maten är jag helt med på, det gäller ju oavsett att jag måste tänka på vad jag stoppar i mig om jag vill gå ner i vikt. Men jag tycker att rubriken ändå lovade mig att det var just genom promenader detta skulle ske. Annars borde det ju stå "gå och styrketräna..."

Ja jag vet att ju mer allsidig träning jag gör ju mer kommer jag gå ner i vikt, att om jag lägger till styrketräning så är det aldrig fel för ju mer muskler jag få ju mer kommer jag kunna förbränna.
Men det där med att sätta rubriker är lite av något som ibland retar upp mig, så missvisande. Ja denna var ganska lindrig mest bara ett exempel.

Sen så börjar alla dessa träningstips med att man kan börja i liten skala (tidsmässigt) och det gör att alla känner att det här verkar ju bra, det här kan passa mig, det här kan jag klämma in. För jag tror att i dagens stressiga samhälle så prioriterar vi vår tid och ofta så finns inte tiden till att träna timme ut och timme in varje dag. Hur gärna man än vill så är det andra saker som måste gå före.

Så kikar jag på detta 6 veckors schema och finner att det där ser ju okey ut, det där är nog något som alla kan klämma in i sin vardag Men sen så ser man att det ökar, tiden som ska läggas på träningen. Och då gäller det verkligen att vara lite påhittig och kunna få in det om man har en aktiv vardag.

Men allt går ju bara man vill sägs det ju och självklart måste ju hälsan ligga högt upp på den här prioriteringslistan, ja ibland till och med föra barnen, just för att det är en prioritering att finnas kvar för sina barn. Att orka leva sitt liv på ett roligt och positivt sätt.

Själv ska jag inte ge mig i kast med detta 6 veckors schema, men det gav mig lite tips om hur jag ska fortsätta min egen lilla variant. Av att träna hemma, gå småjogga på stället osv. Kikat lite på tiden, intervall variant och det ska jag ta med mig.

Ska faktiskt ta och starta upp morgonens pass snart, innan frukost, såg att ett nytt avsnitt av Arrow var släppt på swefilmer och det ska jag se, passar på att samtidigt få upp flåset lite och svettar istället för att sitta still.

Uppmuntrande ord

 
 
Ge inte upp, lämna inte stigen, för de kommer en dag då allting kommer bli bra.
 
 
 

Kvalité på hår och naglar

Ja från att alltid ha haft bra kvalité förr, så förr var det så, men för ca 15 år sen började det gå lite upp och ner, men för ca 2 år sen bara rasade det. Naglarna blev sköra och håret tunt tunt, tappade massor, och sen även skört och oelastiskt hår. Det var inte alls skoj och jag åt vitaminer och kosttillskott för hår och naglar men till slut kändes det mer som att jag kastade pengarna i sjön, inget hjälpte det blev bara värre och värre.

Sen så kom man på att mitt mående orsakades av mitt låga blodvärde, fick blod "påfyllt" och järntabletter, men det dalade ändå, ökad dos av järntabletter, men icke hjälpte det. Värdet dalade ändå. Lite mer blod "påfyllning" och större dos järntabletter. Till slut sa magen ifrån och jag kräktes bara en tablett kom ner i magen. Och det är ju inte bra alls, värdet sjönk till ett hb under 70. Då blev beslutet att jag skulle få järndropp och höst och vinter har gått till det, värdet ökade inte alls som läkaren ville. Men sakta uppåt ialla fall.

Och nu märker jag en så otroligt härlig underbar skillnad på kvalitén av både hår och naglar. Naglarna har blivit tjockare och inte så sköra. Håret är mjukt, elastiskt och blir långsamt tjockare och tjockare. Det är ljuvligt att föra fingrarna igenom det och krama om, känna att "det finns" hår där igen. Och att borsta håret och slippa känna och se att halva kalufsen sitter i borsten varje gång. Nu är det mer "normalt"

Vilken otrolig skillnad och det känns verkligen bra.

Korsetter är så snyggt

men själv klart är det snyggaste alltid det dyraste :)
Jag skulle kunna äga hur många olika varianter som helst, men ganska onödigt för man kan ialla fall inte använda mer än en åt gången och det är ändå inte så ofta tillfället ges att ha dom heller.
 
 

Mått och vikt, noterade idag

tidigare på morgonen så ställde jag mig på vågen för att se om den rörts sig nedåt något denna vecka. Tog även mått på vissa delar av kroppen, som midjan. För vet att det är bra att ha mått att gå på när vikten står still, då kan måtten peppa en till fortsättning. För man eller ialla fall jag behöver se att det blir lite om än så lite skillnad. Får inte stampa för länge på samma ställe då tappas motivationen.
 
Så måtten har jag ingen aning om hur det ändrat sig, får vänta tills nästa vecka, men kändes onödigt att ha dom när jag ändå inte tränat något. Måtten kommer in sen när jag kommit igång lite mer, men tar nu lite start mått ialla fall.
 
Vikten däremot blev en smärre chock, ja åt rätt håll helt klart, jag har gått ner 4,3 kg och är bra mycket mer än jag kunnar drömma om :)
Så nog är jag peppad att ta mig än även den veckan som startade nu. Känns otroligt, nu tror jag ju inte att det kommer vara så stora siffror varje vecka, det är alltid mer i starten. Men sålänge det går nedåt är jag mer än glad.
 
 

En otroligt manligt snygg man

Det går ju inte att förneka eller hur? Att Shemar Moore från Criminal Minds är en man man inte direkt skulle tacka nej till? Uteseende, kropp och utstrålning det har han "massor av" när det gäller personlighet så vet man ju inte alls, men om man ser till den roll han har i Criminal Minds så faller just den personligheten även mig i smaken.
 
 
 
En snygg man är ju snygg oavsett eller hur, har han utstrålningen så har han. Normal så faller jag för blonda killar, finns så få av dom bara, men vita, få mörka killar jag faller för och tänker "wow", men när det sker att jag dreglar över en man som inte är just efter det jag normalt gillar så är det bara konstatera: Mycker man, mycket utstrålning :)
 
Och efter att sett några tv-intervjuer, så får jag en känsla av att han är även trevlig man även irl.
 
Gällande just serien Criminal Minds så finns det många härliga personligheter i den, sånna man känner att man skulle gilla ha runt sig, eller lära känna. Det är inte alltid jag känner så för de jag ser i serier, det är övertrevliga eller något sånt som gör att man tänker, ja du är inte en riktigt människa du inte :).

Nattens citat

 
 
 
Din erfarenhet kommer att leda till framgång!
 
 

Godare än jag trodde.

Ja vår lilla tacokväll med vegetarisk färs, hemma gjort tacosås och guacamole, hackade tomater, gurka och lök blev helt okey. Riktigt riktigt gott, ja inte som att äta "riktig" men köttfärs, ost osv. Men helt klart godkänt och gott nu när vi måste hitta varianter som gör maten skoj. Fyra veckor kan man inte äta detta utan att även se till att laga maträtter. En vecka hade det gått bra, men inte fyra. Och vi har hittat en hel del varianter som är goda som vi säkert kan tänka oss att äta även sen, vardagar, när det ska vara lite mer "nyttigt"
 
Ett lyckat val till fredagmyset!
 

Grand Design

Kikar nu på kanal 9 och Grand Design. Jag burkar fastna på just det programmet då och då, mest beror det nog på vad som byggs. Är det för nytt och för stelt, modernt då finner jag inget nöje i att titta. Men är det lite mer äldre hus som byggs om, eller att dom gör något skoj med kvarnar, vattentorn, lador osv då tycker jag att det kan vara skoj att se vad dom gör åt det. 
 
Som när dom byggde om en kyrka, inte för att jag ens i mina drömmer eller om jag fick betalt skulle valt att bo där, men skoj var det att se vad dom gjorde av det. 
Intressant är också att se hur det ska byggas på så konstiga ställen att det knappt går att få dit materialet.
 
Nu är det någon som ska bygga om ett slott, och vem skulle inte vilja äga ett slott. Vilken dröm att få renovera och göra om planlösningen så att det blir lite modernare, men ändå behåller slott känsla. Jag skulle verkligen tycka det vore skoj. Men det kanske är lite för stort *ler*. Men klart man kan ju bygga det mera så att man kan bo flera där, lite eget och ändå tillsammans på något sätt. Ja då skulle jag gärna ha ett slott.
 
 
Nej så stort kanske är att ha storhetsvansinne ;) och det var inte så stort heller i programmet utan lite mera åt det här hållet.
 
 
Det är ju inte överdrivet stort....
 
Men lite tråkigt, samma som svenska slott, man vill ju ha lite sagokänsla, lite tinnar och torn eller hur
så det här tycker jag verkligen ser perfekt ut. 
 

Ikväll blir det "tacos"

ja eller lite åt det hållet, vi måste ju hålla oss inom vad vi "får" äta.
Men märker att vi blir mer och mer uppfinningsrika, Sen tar jag fram lite ideer från en kille jag kort dejtade som var vegan.
Och så i morse såg jag att Coop hade extrapris på varor från Hälsans Kök, 2 st för 45 kr, så när jag frågade dottern om vi  skulle festa till det lite ikväll med taco tittade hon först på mig som om jag var totalt idiot, att det kan vi ju inte äta nu.
 
När jag då visade tacofärs från Hälsans Kök, att steka upp det, hacka grönsaker och sen göra egen tomatsås och egen guacamole, då blev hon eld och lågor, så det blir lite fest hör ikväll men tacos. Hoppas sen att det kommer smaka lika bra som vi båda just nu längtar efter ;)
 
 

Nano akvarium en njutning för ögat och platsen i liten lägenhet

Jag har nog mer eller mindre alltid haft djur i hemmet. Av alla möjliga slag. 
Ett av det vackraste jag vet som ger sådan otrolig avkoppling för sinnet, och som också är en fin inredningsdetalj är akvarium. Jag har haft allt från mindre till större varianter. Sötvatten och även saltvatten, ett vackert korallrev.
 
Och jag saknar faktiskt just den där ron som det ger att sitta och titta in i ett akvarium. Bara njuta av den lilla egna världen. 
 
För många många år sen så visade en väninna mig bilder på nätet från en tävling, inredda akvarium som var rena fröjden för ögat. När man såg dom så kunde man inte förstå att det var små små akvarium, pytte små. Men det slog mig snabbt att dom är ju perfekta, man kan ju ha dom hur litet och trångt man än har hemma. Behövs inte alls stort.
 
     Ja detta kanske är lite lite väl litet :)
 
Jag läste också massor då och har det som en liten utmaning att ha ett akvarium där växterna verkligen trivs och växer, alla sorter, utan att dom dör och man måste byta ut. Finns det här med att ha jord i botten, jordakvarium som lockar mig att prova. Sett hos en vän som hade sina akvarium väldigt mörkt och med dålig belysning men fina växter, så det vill jag prova.
 
Och nu känner jag att det kanske är något jag ska skaffa till hösten ett litet nano akvarium, inreda det med massor av växer en egen liten undervattens värld. Så nu ska jag läsa in mig lite på dessa små vattenvärldar, jordakvarium och vilka växter som jag vill ha eller bör använda mig av.
 
Sen så fundera på om jag vill ha fisk i eller inte och om jag vill ha vad finns det för ytte pytte små som kan passa, som jag tycker om. Från start tänkte jag att det skulle vara helt utan fisk, men någon liten en, eller ett litet stim kan vara fint att ha också. 
 
 
Något i den här stilen tycker jag lockar mig.

Yeahhhh först "träningspasset"

eller vad man ska kalla det. 
Jo jag kallar det just det, det är ju inte tiden som räknas utan att man gör det och hur man tar ut sig.
 
Jag har gjort såhär flera gånger tidigare ett bra sätt att komma igång eller hålla igång när tiden är knapp. Nu är det inte det bara motvillig att åka iväg någonstans. 
 
Jag tar och går effektivt på stället, väljer ut ett tv-program jag vill se och håller igång hela programmet. Börjar dock lite kortare, sätter upp en tid och håller igång, ser till att pulsen och andning kommer igång, att jag blir svettig, blir jag så trött att jag vill sluta saktar jag ner lite och ökar igen såfort det släpper.
Sen när jag kommit igång så småjobbar jag. Lägger in olika workout-övningar för armar, ben osv. När jag sen kommit lite längre till så avslutar jag med en stund på mattan för bland annat magen.
 
Förra sommaren körde jag 2x60 min, tidig morgon och sen på kvällen. Och det var verkligen skönt.
 
Idag blev det 20 minuter, och jag var genomsvettig och helt slut. Känns delvis lite som en miss, jag vill mer. Men sen vet jag ju att mina blodvärden och den kampen att få upp dom höst och vinter och det är fortfarande inte normala värden har ju gjort sitt, plus att jag då inte direkt rört på mig för att bli trött. Men också den här "kuren" på 4 veckor med inte allt för mycket energigivande mat har säkert också sin orsak.
 
Men nu är jag igång. Sa att vecka två skulle jag börja med detta, första veckan ville jag bara prova och se hur jag mådde och klarade av att äta såhär.
 
Men nu är jag nöjd med mig själv, passet på 20 min, en skön dusch och en god lunch, massor av tomater, svamp, lök och till efterrätt lite första jordgubbar, hallon och blåbär. Mums!

Lite humor

Det var en man som var på ett vernissage i stan.
Han gick runt och tittade på tavlorna, efter en stund stannade han vid en speciell tavla som han tyckte var
intressant. Motivet var tre mörkhyade nakna män bland en massa berg.
Det intressanta var att en av dem hade en vit pitt. Han hade stått framför tavlan i en halvtimme
och detta hade konstnären uppmärksammat, så han gick fram och frågade:
- Jag har sett att du stått här väldigt länge, du är kanske intresserad av konstverket?
- Nja, det är ju en fin tavla men det är en sak jag inte förstår.
- Jasså, vad kan det vara då?
- Jo jag undrar varför en av de tre till synes helt mörkhyade männen har en vit pitt?
- Nej, nej, nej, du har missuppfattat det hela.
Detta är inte tre svarta män utan tre kolarbetare från Anderna där en av dem varit hemma på lunchen!



 

En hel vecka av fyra har nu genomgåtts

Helt otroligt, jag har klarat det helt utan att fuska. Och nu börjat nedräkningen på vecka två. I morgon lördag är det dags för att kolla vikten och måtten igen. Blir spännande för jag känner ingen större skillnad, bara hungrig och sugen på allt möjligt konstigt :) Ja jag menar verkligen konstigt. En sak att se bregott-paketet i kylen och tänka på en smarrig macka, men inte att tänka att man vill äta rakt av. Eller se senapen och inte tänka på t ex en hambugare utan bara känna suget efter just senapen. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott jag var gravid :)
 
Men även om det har varit jätte hungtigt ibland och jag fått sådana där knäppa tankar och sug, så måste jag ändå säga att det gått ganska bra. Och den känslan tänker jag ta med mig in i vecka nr 2. Att jag klarat en vecka, utan att falla en enda gång, att suget och hungern inte varit kontant utan bara då och då. 
 
Och vecka två ska jag också börja röra på mig lite mer, lite mer medvetet som motion inte bara promenera. 
Jag vet hur jag ska starta, lite lugnt och hemma. Sen får vi se om jag kommer att följa med barnen till gymet. Men just nu så håller jag mig till att börja hemma, det här sättet har fungerat kanon bra förr. Så jag tror på det nu med. Kommer bli jätte jätte bra.
 
 

Gott gott med lite salt

Det behövde jag idag kände jag, något salt. Ja tydligen kan man ju ha saltmissbruk som socker, kanske jag går över till det. Nej kanske inte. Men just nu var det otroligt gott.
 
Fick två stycken kuponger för att prova på dom här nya Snack Oliver som Zeta har börjat sälja. Små påsar med oliver förpackade att ha som snacks, eller med på utflykten kanske. Det är inte en massa vätska i påsarna, dom är lätta att öppna och försluter jätte bra sen igen. Ja så bra faktiskt att dom knappt går att öppna igen. Det är helt klart att ta till lite våld för att få upp påsen. 
 
Så de här påsarna kommer jag nog att använda mer än en gång. Delvis gillar jag oliver att äta som snacks, delvis var förpackningen bra om man ska iväg någonstans och vill slippa packa ner glasburkar.
 
Smakerna som finns är Zeta Snacks; Chili, Vitlök, Kalamata med havssalt, Citron, Provencal, Paprikamix.
Själv hade jag velar prova just chili, men se här på Coop fanns inte alla sex varianter utan "bara" dom fyra sista jag räknade upp. Så jag valde att prova provencal och paprikamix.
 
Super goda, så när jag springer förbi chili kommer jag helt klart prova, ja jag kommer nog faktiskt prova dom alla sex. Så gillar du oliver så prova dessa som snack att ha med.
 
          

Dagens citat

 
 
Livet kan vara jobbigt, men med din kraft tar du dig igenom det!
 
 
 
 

usch en riktigt dålig dag

måste samla ihop mig, sätta på masken och hålla allt inom mig. Det är tydligen det bästa, inte märkas. 
Bara ta på den där glada masken igen och le le le....

Så en dipp igen

jag fattar inte vad jag gör för fel egentligen. Jag finns för mina vänner, lyssnar och lyssnar, samma med mina barn. Jag tar humörssvägningar och irriterat humör utan att reagera, jag bara bemöter det på ett "låtsas inte om" sätt, om det inte går över gränsen då säger jag till.
Men så fort jag vill berätta något, ösa ur mig, då finns ingen där. Antingen så "hör" dom mig inte eller så får jag höra att jag ska ta det med berörd person eller så ska jag skärpa till mig. 
Jag får aldrig ösa ur mig, aldrig visa att jag är ledsen, irriterad osv över något.
 
Jag känner mig så otroligt oviktig som person, ja om jag inte ska finnas där för dom. Men att få vara precis som dom, ösa ut mig, irriterad, fräsa osv nej se det får jag bara inte. 
Säger jag det får jag bara höra att jag visst får. Då är frågan vad gör jag för fel då, jag måste ju göra något stort fel, jag måste ju göra det på, då ingen vill lyssna och ingen vill låta mig få vara så....
 
 

Real housewives, ialla dess former

Just nu går ett av alla dessa progam på tv´n, inte för att någon tittar, mera att programmet bara går: Tv´n går lite som bakgrundsljud här hemma. Så jag tror att jag oftare "hör" tv-program än ser dom.
 
Nu var det tydligen något nytt, eller ja jag har då inte sett just detta innan - Orange County, avslöjar att jag var tvungen att gå in på tv.nu för att se :)
 
Jag fascineras över hur många olika varianter som gjorts, och sen sänds här i svensk tv. Är intresset verkligen så stort av att se rika personer göra bort sig i tv? Eller är det bara så att tv får köpa in dessa program så billigt att det blir som utfyllnadstid. Det är ju klart att alla program inte köps in som "topp-program" en del kommer nog med pga av priset och att tid måste fyllas ut.
Och jag hoppas innerligt att det är det sista som gäller angående "real houswives-programmen".
 
Det ena är ju värre än det andra. Vänner, pytsan, det är bara att ses och synas med rätt person, och fy fan rent ut sagt hur dom beter sig mot varandra. Skulle aldrig, aldrig vilja ha vänner som är så ytliga som dessa kvinnor och män också för den delen. 
 
För mig är detta nog en av programmen där tv är som sämst. För vad ger det? Inget att lära sig, inget att roa sig med, inte bli skrämd som i skräckfilm, inte verkligheten utan mera en fantasibubbla av oäkta som dom här rika lever i. 
Undrar om dom är lyckliga? Ja allstå är det så viktigt med pengar för dom att det gör dom lyckliga så att allt annat som normala människor vill ha för att kalla sig lyckliga inte ens finns i tanken.
 
Jag kan inte låta bli att tänka att man blir bekräftad ialla fall att riktig/änta; lycka och vänskap och förhållande, inte finns i pengar i alla fall.
 

Såååå hungrig jag är just NU

det är fruktansvärt, tänk om jag bara kunde ha fått sova. Men tji attan att det går. Funderade ett tag på att gå ut, en promanad, kyla ner mig. Det hjälper nämligen. Att bli kall om ben och händer gör att krypet och det onda i dom dämpas ett tag, ofta så att jag hinner somna. En stund ialla fall. Använder hellre den metoden än piller, för det blir samma effekt, vaknar efter att tag igen.
 
Men det regnar ganska rejält ute, så det känns vettigare att stanna inne. Har kylt ner benen i duschen i vatten istället. Sneglar på medicinen jag fick att prova, men det tar emot, jag vet inte varför. Anar att det är för att dom är mot annan sjukdom och jag någonstans fått för mig att jag kanske får den sjukdomen sen. Fast oftast är den ju ärftlig eller kommer med hög ålder. Men det finns där i bakohuvudet ändå. Och en sak vet jag och det är att om jag inte tror på medicinen så har den svårare att fungera om den ens fungerar.
 
Nej jag kyler ner och hoppas att han Herr J Blund tar en tripp förbi mig här på morgonkvisten :)
 

Yes, en ordentlig seger

blev det ikväll för Tre Kronor, riktigt härligt. Men ojsan så det hettade till på slutet. Dom var inte så direkt kärleksfulla mot varandra inte ;) Det var helt klart frustration när den är som värst.
 
Skönt ändå att se att svenskarna kunde delvis då starta bra, men också ta tillbaka matchen efter att det dippat där ett tag och man undrade om hela laget redan gått ut till periodvila. 
 
Skoj att höra att det blir lite, rättare sagt tre, förstärkningar från NHL. Lite mer rutin och kanske det också är lite mer fart i dom som gör att dom andra dras med. För det skulle behövas lite mer av den varan.
 
Nu ser jag fram emot att se hur dom kommer att spela mot Kanada, det blir riktigt intressant, för det verkar ju som att laget gör bättre matcher mot bättre lag. 
 
 
 

Speed-date när den är som bäst

kan det verkligen bli bättre, lika bra att testa av männen direkt, vad klarar dom av eller inte *skrattar*
 
 
 

Äldre tv-serier som jag ledsnat totalt på

ja det finns några som går om och om igen, runt runt runt. Och visst jag kanske aldrig var så förtjust i dom från start, när dom var nya, men inte blir det bättre av att behöva se dom om och om igen. En av dessa serier är Seinfeld och Sex in the city. En serie som jag egentligen gillat är Vänner, men samtidigt så tröttnar man när den går hela tiden.
 
 

Cocoskräm paj för diabetes

den såg god ut och nu har jag ju inte det problemet själv, men har en väninna som alltid får vara utan något att mumsa på till fikat. Så jag ska ta och baka denna och se hur den smakar, självklart prova den på henne. För då har jag ju något att bjuda henne på och det känns riktigt trevligt.
 
 
Ingredienser till fyllningen:
 
ca 65 g Smör
2 ägg
2,4 dl kokos
4,2 dl mjölk 
1 tsk vaniljextrakt
Sötningsmedel 0,6 dl

 

Gör en pajdeg, tryck ut den i en form, ca 24 cm i diameter, blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll i.
In i ugnen, 175 grader i ca 45 - 55 min.

 

(Lite osäker, på om jag känner att receptet är rätt, så mycket mjölk?? tja det stod så bara testa och sen ändra om det inte blev bra)

 

 

God morgon

Har nu varit uppe ett tag, ja faktiskt nästan 2 h. Och hunnit med att gå en promenad på 45 min samt sätta igång dagens första tvättmaskin, (det lär väl bli 2 till innan dagen är över). Längtar efter att kunna hänga ut tvätten för att torka så vem vet kanske jag klämmer in en liten torkvinda i år. Såg att det fanns med väggfäste, kanske en idé för att ta mindre plats.
 
 
Tycker att det verkar väldigt smart när man inte har så stort utomhus att man vill låta en torkvinda stå där också, även om den går att fälla in så står pinnen kvar. Denna på väggen så smart ut tyckte jag, bara fälla in så stör det inget alls.
 
För tvätt som torkat ute är så mycket härligare än det som fått torka inomhus, i torkskåp osv. Så det här lockar.
 
 
Började dagen med en promenad, så tidigt att jag trodde att solen hade övergivit oss idag. Men på hemväg så började den vakna till och nu ser jag att det kommer bli en fin härlig dag. Inte alls dumt. Hoppas det sen håller i sig över hela helgen, räknar då från torsdag då det ju är en helgdag.
 
Jag och dottern var lite inne på att åka en kryssning just torsdag/fredag, tänkte vi skulle provat den nyaste av Viking Lines guppande hotell, Grace till Åbo. Men sen tänkte vi om lite och kände att tiderna för båtens både avgång och hemkomst inte direkt lockar. 
Båten går ut kl 7.35, alltså får man gå upp lite för tidigt för att det ska kännas skoj, bussen dit tar ju ca 1 h, sen är man alltid där lite innan. Lockade inte direkt.
Sen när då båten sen kommer in kl 6.30 så beslöt vi direkt för att vi inte kommer att kika på den nya båten när den är så ny. Om ens aldrig om den inte går andra tider eller att man ska till Åbo av andra anledningar, men absolut inte bara en ren nöjestripp.
 
Det får bli en hemma helg istället. Och nu när vi ju går på den här kuren av detox, och äter bara vissa saker så är det ändå inte skoj att göra något, I och för sig hade vi nog då flyttat tiden för när vi skulle ha gjort den. Man ska inte roa sig när man gör sånna saker.

Biggest loser, Sverige, IV

Så var det lite sömnbrist och kryp i kroppen och brist på koncentration för att läsa, och inget bra på tv, inget skoj jag vill se alls. Så jag tog och kikade på veckans Biggest Losers programmen.
 
Och det som slår mig igen, det som jag funderat på så många gånger oavsett vilket land programmet är ifrån. Att hur kan dom ha ett program som detta som ger så mycket känslomässiga svängningar utan att ha en terapeut där för deltagarna att få stöd av. Inte deras tränare för fysiken eller maten, utan en utbildad person att båda se igenom, kunna hitta saker och sen hjälpa deltagarna genom dippar som sker. 
 
Jag tror att det är en så viktig del att få rätt hjälp med när man har en så stor stress på sig, och är så trött. För det måste dom vara, totalt slut fysiskt och psykiskt.
 
Det är ändå ganska intressant att se hur dom flesta deltagarna verkligen ger allt, kämpar och kämpar. Sen finns det några som inte verkar ta denna chans på allvar. Och verkligen ta vara på den mölighet som det ändå ger.
 
Helt lediga, bara kunna koncentrera sig på att träna och träna och lära sig vad för träning som fungerar bäst för dom, maten, lära sig äta rätt, både tider och vad för mat, sen vila. Det finns ju inte små mycket mer att göra egentligen. Så det är en otrolig chans dom får som start på ett nytt liv. En kick-start helt enkelt som få kan få, en fördel som ska tas vara på.
 
Synd då att se hur några inte tar den och veta att det fanns månge många fler som sökt och som kanske gjort mer av en chans.
 
Men jag avundas inte alls det här med att dom behöver rösta ut varandra. Dom blir ju ganska så nära varandra. En sak att i början rösta ut en person, då känner man inte varandra så väl, man kan gå på den som gått ner minst eller inte tränat och kämpat osv Men nu flera veckor in, dom är vänner och det är parvis. Dom kanske vill ha kvar den ena men inte den andra och då drabbas någon annan. Ja som sagt även om jag aldrig skulle klara av att vara med i ett program för det är att vara så offentlig så skulle jag inte heller klara av det här med att rösta ut någon annan.
 
 

Dofter och minnen

såg en film idag, en som var humoristisk och självklart romantisk (ska inte se romantiska filmer just nu men gör det ändå), det var en del små saker som fick mig att minnas saker. En "ko-teori", jag tror jag skrattade mest åt hur man kan komma på så otroligt dumma saker att göra film av, att ha egentligen samma tema. Hittar kärleken, blir sårad, aldrig mer, hoppas ändå, lite mer sårad och så klart det ska finnas ett rötägg med, och självklart är han rötägget den rätta i slutet av filmen. Det är ju en röd eller ja kanske flera röda trådar som går genom mer än en film. Det är bara storyn runt omkring som måste göras lite annorlunda, lite mer snörpliga, generande sitationer så att säga. (Filmen heter "Trogen tjur sökes") 
 
Som när hon då sårad och ledsen kommer på det här med dofter, hur vi minns även genom dofter. Hur hon då vill ta bort sin doftkänsla helt :). Just för att hon inte klarade av att känna hans doft och då minnas.
 
Hur som helst så kommer då tankar på hur otroligt viktiga dofter är för oss egentligen. Och inte bara då att vi ju faktiskt även om vi kanske tror att det är den andra personens utseende eller sätt faktiskt attraheras otroligt mycket även av andra personers "doft" eller kanske inte direkt doft men feromoner. Kanske är det därför vi blir attraherade av någon vi inte alls trodde vi skulle falla för eller tvärt om, efter samtal via mail och telefon så träffas man äntligen och "poff" försvinner all den där attraktionen man trodde man hade. 
Vem vet, kanske är det feromonerna kanske annat.
 
Men dofter och minnen kan även vara som bilder, att man minns stunder, från barndom, från en semester. 
Vem får inte lite obehagskänsla av t ex doften hos tandläkaren eller läkare? 
 
Men ta nyklippt gräs, nygräddade kanelbullar, den där speciella doften som finns sommarmornar. 
Vissa dofter från semestern osv. Det är helt klart en lika bra igångsättare av minnen som bilder. 
 
Jag har idag kommit över effekten av en doft, ett rakvatten. Som mitt ex använde. Nej det är inte minnet av honom eller något sånt som finns i just det rakvattnets doft. Jag bara älskade just det här rakvattnet. Och när vi var på en kryssning vi fått i bröllopspresent av min pappa så självklart köpte han en stor flaska av just det här rakvattnet. Helt underbart. Eller nej det blev ju inte så.
 
På natten på resan till Helsingfors började jag må dåligt, låg hela natten och kramade toaletten. Dagen var en ren pina när vi åkte båt till en fästning för att ha en skön dag där. Kan säga att må så dåligt är inte skoj när man inte är hemma. Vi avbröt dagen och till båten ganska tidigt. Sen låg jag helt utslagen hela dagen och resan hem.
 
Jag var med barn, en stor glädje i sig, men det medförde också illamående av på tok för stor grad. Usch hemska 9 månader, för ja jag har mått dåligt hela graviditeten med alla barnen. Inte lite morgon sickness ett tag lite in på graviditeten här inte. Nepp det var illamående för allt direkt och hela tiden.
 
För smaker, syn av mat, och dofter... nästan så jag känner känslan nu bara jag skriver om det.
Detta illa mående försvann direkt när dottern var född, för allt utom en sak. Detta rakvatten. Räckte med att jag såg en reklambild av den så vände det sig i magen på mig. Hade någon man på sig det fick jag kämpa för att inte kräkas. Det var allt annat än ett trevlig doft minne :)
 
Tack och lov har det försvunnit helt nu och det var även värt det, när jag tänker på mina fina barn.
 
 

Irriterad och ledsen, sådan dag idag.

ja det är en sån dag idag, frågan är ju då om det är kuren och prist på kött och kyckling. mejeriprodukter och att kroppen nu visar att den inte riktigt är med på min ide om vad som ska ätas.
Det var jobbigt att gå på promenad idag. Det antar jag ligger i just orken att röra på sig när intaget inte är för att vara aktiv egentligen. Bara stå emot och komma över.

Det lustiga är att jag inte är sugen på något, vilket jag burkar bli när jag är deppig. Sugen på massa onyttiga saker eller ja det går bra med allt, bara det går att äta. Men inte denna dag, sen vet man inte vad som sker framåt kvällen eller vad som blir imorgon. Sugen på sötsaker eller energisk åt andra hållet.
 
Men inte idag, idag är jag lätt irriterad och ledsen. Allt precis allt känns som en pekpinne på hur "fel" jag är och tänker, hur fel mina värderingar och mål i livet. Ja hela jag och allt runt mig är bara "FEL".
En jobbig känsla helt klart. Inget jag ens vill att min värsta ovän ska behöva känna, eller nja kanske ska vara den värsta ovännen då. Eller någon som inte förstår hur det är att må dåligt, att känna sig så "fel" som skulle behöva få känna hur det är.
 
Retar mig på saker som skrivs i forum, där det finns en tjej som anser att pms inte finns, det är bara en fix ide hos tjejer/kvinnor för att få bete sig helt urflippat. Dom vet att nu är det mens nu kan jag med ursäkt vara en pest. Jag menar hur kan man som tjej ens komma med sånt påstående. Eller en kvinna som ältar kvinnans rätt till att vara sexuell, att onanrera och orgasmera mera. Det tjatas om rätten att ha sex när man vill, på första dejten, om man vill, åhhh så bra det är mera mera mera. Sen gnälls det över att alla pratar om rättvisa, vad då vad är det, rättvisa ska inte finnas, man kan göra som man vill, det är ju bara ett liv. Eller att männen väljer bort tjejer som har sex på första dejten dom är ointressanta för fast förhållnade. 
 
Kvinnor ser verkligen inte att det egentligen inte är männens fel vissa saker. Att det inte är för männens skull man ska vara smal snygg och framgångsrik, det är för andra kvinnor inte ska se ner på en.
Detta med sex och vara sexuell och rätten att få vara det som kvinna, är det en bra jämlikhet att gå på om detta utan att faktiskt inse att vi alla ÄR olika, den del är mer eller mindre.Och att idag använder för många sex på helt fel sätt, Att behöva sex, en orgasm för att koppla av, att behöva det när det kryper i kroppen av oro, behöva det för att bekräftas, det är inte att vara sexuell för mig, det är att mera behöva hormonet som utsöndras och blir mer något tekniskt man gör för att få detta lugn i kroppen som hormenen ger. Det är inte och kommer aldrig vara sexuellt för mig. Det är mera ett missbruk som att ta ett glas vin eller drog för att koppla av. Visserligen kanske nyttigare för att man inte stoppar i sig gift. Men i längden heller inte direkt nyttigt ur andra aspekter.
 
Samtidigt som dom själva gnäller på massa saker och sen inte ser sambandet. Inte kan acceptera att andra är på ett annat sätt, att vi alla är olika och lika unika. Men att vi behöver visa lite ödmjukhet inför varandras olikheter. Alla är inte lika, tack och lov.
 
Blir först irriterad och känner att fy vilka idioter, hur orkar dom gnälla på saker och sen egentligen agera exakt lika. Sen gråter jag för jag känner att är ju bara jag som känner och tänker som jag gör. Alltså måste jag vara den som är fel.
 
Osammanhängande dravel jag vet, men så är jag idag, totalt osammanhängande och nere..

ABBA museum

som har invigning nu,  Spännande faktiskt och på tiden. För det kan vara skoj att ta med barnbarn dit sen, ja nu har jag inga än, men vem vet, Det går bra bra att ta med mina barn också. Jätte skoj att gå tillsammans och kika på en så stor del av vår historia när det gäller musik. Musik som vi är så otroligt bra på, både artister, skriva och producera. Och det går ju inte att komma från att ABBA måste räknas som startskottet för detta :)

Hockey är en av mina favoritsporter

och klart jag njuter nu när det är VM. 
Det blir ialla fall väldigt otippade resultat. Frågan är, Schweiz är dom så här bra som det ser ut, rena skräll laget pågrund av kvalité. Eller är denna grupps "normala" topplag så mycket sämre än vad dom brukar eller bör vara?
 
Bara vänta och se, hejjar självklart på Schweiz nu mot Tjeckien, På något sätt känns svenska förlusten i första matchen lite lättare att ta då. Så jag hoppas att dom kan öka lite farten igen och ta tillbaka ledningen.
Om det sen inte visar sig att de bästa lagen i denna grupp inte har en suck mot den andra gruppens lag.
 
Fast det är ju skoj att det är flera länder som är bra, att det kan gå lite hur som helst, att det inte går att gå in och spela och tro att det är lätta vinster, utan nu får alla lag snällt satsa allt och kämpa för sina segrar.
 
Samtidigt lite lite tråkigt att det blir svårare för Sverige, eller oss som man säger när det går bra ;)
För det går ju inte att komma ifrån, visst vill man alltid vinna. Lätt och stort i varje match. Sen kan det vara de där spännande jämna natcherna för dom andra lagen.
Lite ego får man vara eller hur :)

Sugen på nya ringar

stora häftiga saker som syns. Jag har på något sätt blivit av med en hel drös med ringar och det är så sorgligt för det var verkligen favorit ringar. Och har ingen aning om var dom finns, min aning är att dom är kvarglömda någonstans. 
 
Idag kände jag att jag ville ha något nytt, någon riktigt stor härlig sten. Gärna svart eller varför inte somrigt ljusrosa.
Ja det börjar känna mer och mer som sommaren är påväg, och det dras mer och mer åt en önskan om sammarfärger. Rosa nagelleck, rosa smycken känns sommar och romantik.
 
   romantisk söt, den vill jag ha
 
jätte snygg men lite fel färg, i alla fall just nu då jag är lite "rosa"
 
 
 
sen lite ljust rosa naglar, gärna lite dekorerade med strass eller något vitt.
 
 
 

Titta aldrig aldrig på recept

när man håller på med en kur som säger att man knappt får äta något skoj.
Men dum som jag är så visst gör jag det, hamnade på Tasteline och deras GI-veckomeny och det bara vattnades i munnen på mig.
 
Men försöker tänka såhär, det är bra att ha lite koll på vad jag vill hamna sen, när dessa veckor är över, för jag vill då lägga om och äta nyttigt. Vet bara inte exakt hur. Men GI verkar lovande såhär långt, eller varför inte kika lite mer på Viktväktarnas sätt att tänka matmässigt. Äta allt mera tänka på hur mycket. 
 
Ja jag ska nog hitta ett sätt som passar mig sen fortsättningsvis. Nu bara se till att dessa veckor blir den skjuts framåt som jag verkligen hoppas på.
 
Men erkänner, idag är jag hungrig, bara stå ut

F*n för romantiska filmer

jag bara gråter ju, dom slutar så lyckligt. Dom är så kära och allt är perfekt. 
Ja jag vet att allt inte är perfekt hela tiden, kallas livet. Men jag vet känslan av att vara kär och den är undebar.
 
Har en vän, haft samma sambo i 35 år, gifta ca 12 år, tre barn nu över 20 år och egna liv. Och han säger att han aldrig varit kär. Jag menade på att det måste han väl ha varit, någon gång i början ialla fall? Men nej icke.
 
Vet inte om jag ska tycka synd om honom eller avundas honom. För det går ju inte att komma ifrån, man kan inte sakna det man aldrig haft. Visst kan man sakna det man tror att det är, men vet man inte så kan man ändå lätt släppa det, för man vet ju inte om det man tror är verklighet eller bara just en fantasi.
 
Men så fort man vet, ja då verkligen vet man och då går det inte att blunda bort saknaden.
 
Och dessa underbara romantiska filmer startar alltid igång min längtan och saknad. Och då gråter jag, delvis för att jag är ensam, delvis för att jag valt att vara så, delvis för att jag inte vet hur jag ska göra för att ändra mitt val, våga!
 
 

Får präster vara som vilken annan person som helst?

Ja det kan man undra.
Läser listan över alla präster som dömts för än det ena än det andra i aftonbladet idag. Och min spontana tanke är att alla är vi ju människor, alla kan vi göra fel, alla gör vi fel. Men sen är frågan om vilka fel. Känner lita så att valet av vissa "yrken" gör att man också måste tänka till lite mer innan man gör saker. Som t ex att vara politiker, det går inte att göra vissa fel då, inte fel som enligt lagen inte är tillåtna, fel som är gränsfall till att vara just olagliga. Man har tagit på sig och fått ansvar och förtroende. Då måste man visa att man är värd det och kan hantera det. För hur ska man annars kunna lita på att landet styrs på ett bra sätt, att det tas bra beslut.
 
Samma gäller präster, dom har också tagit på sig en roll som kräver att dom vet var gränser går för rätt och fel, inte bara för andra utan kanske framför allt för sig själva. Nu är jag en av det mest inbitna ateisterna som finns, men om man tar en troende då, hur ska den kunna lita på att prästen lever som den lär. Det är ju jätte viktigt. 
 
Det är samma sak som att vara förälder och tala om för sina barn vad dom får eller inte får göra sen gör man precis tvärt om, vad kommer barnen lära sig, hur kommer barnen göra. Som man säger eller gör? En lätt ekvation, som man gör. 
 
Fast präster har säkert aldrig varit så mycket för rätt och fel i sina egna ageranden någonsin i tiden. Det är väl mera så att dom alltid kommit undan, men riktigt grova sakern. Men allt höll dolts, mörkades och skedde inom stängda dörrar så att säga. Så jag personligen tror att det som sker idag och kommer fram och gör att präster blir dömnda är ganska lindriga saker mot vad som försekommit bakåt i tiden. 
 
 
 
 
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16720196.ab

Myggfällor för oss som inte gillar dessa små kryp

Jag har ännu inte märkt några mygg, men vet att snart kommer dom små pestdjuren. Så alal tips om att hålla dom borta eller fånga in dom tas emot med glädje.
Här är ett:


Artiklar som behövs till fällan :
1 kopp vatten
1/4 kopp farinsocker
1 gram jäst
1 st 2-liters flaska

HUR:
1. Skär plastflaska i hälften.
2. Blanda farinsocker med varmt vatten. Låt det svalna. När den kall, så häll i den nedre halvan av flaskan.
3. Tillsätt jästen. Du behöver inte blanda. Det gör att det skapar koldioxid, som lockar myggorna.
4. Placera trattdelen, upp och ned, in i den andra halvan av flaskan, den tejpas ihop om så önskas.
5. Slå in botten på flaskan med något svart, lämnar toppen genomskinlig och placera den på ett myggställe. (Myggor dras också till den svarta färgen.)
Byt ut lösningen varannan vecka . Eller gör helt nya myggfällor.
 
 
 

Rensa och slänga

står på dagens schema. Ska sätta mig ute i solen, i lä, mot en vägg, och bara passa på att njuta av solen samtidigt som jag rensar ur några korgar med saker. Bland annat bestick, vad ska vara kvar och vad ska slängas.
Hoppas kunna få om inte många samma av varje så ialla fall set, gaffel, kniv, sked. Sen tycker jag att det kan vara helt okey och mysigt att inte varje plats man dukar med har exakt samma, men varje plats ska ha samma ialla fall :)

Dominanta män, finns dom?

Ja klart att dom finns, det vet jag, men frågan är hur och varför. Jag vill gärna ha en man, som kan leda och ta för sig, stötta och förstå. Men också visa sig svag och få stöttning när han behöver det. Jag behöver inte en man som på något sätt hittat bdsm och den "makt" dom tror att dom får genom att vara bdsm är som en form av "penisförlängare". Alla har ju inte råd med svindyra bilar!!!
 
Så då hittar dessa osäkra män ett annat sätt, och vilket är inte bättre än att få en tjej att hoppa efter deras pipa. Bestämma och sen leka med tjejens psyke, ja för det är just vad många av dessa män gör. Har tjejerna som försökskanier , se hur långt det går att få dom, hur långt kan en tjej gå över gränsen för vad hon absolut inte vill, inte mår på djupet bra av, för att det måste hon ju, hon ska ju lyda. 
Det han inte ens tänker på är att detta beteende när hon går med på vad som helt inte är undergivenhet utan en stor rädsla att göra fel, eller/och bli lämnad.
 
Men nu har jag mer och mer fått svar på varför dom som är av motsatta kön och vill kalla sig dominanta väljer trasiga gärna yngre tjejer. Tjejer/kvinnor som inte vet sina rättigheter och skyldigheter mot sig själva oavsett vilken roll man har. Eget ansvar. Tjejer som behöver styras. Vet att dessa tjejer också har stora humörsskiftningar och kan vara riktigt jobbiga, det krävs en helt del stöttning från männen. Det har jag alltid undrat över, hur orkar dom det men inte klarar dom av en stark trygg kvinna.
 
Nu vet jag, det är som med barn, dom säger till som till ett barn, lite "jag dominant du ungergiven så jag bestämmer" för mig blir det samma sak som "jag är din förälder jag bestämmer". 
 
Men det är ju också för att dom själva är som stora barn, har en väninna som just sagt i flera år att hon haft oturen att hela tiden träffa män som är som barn. Och jag vet vad hon talar om, men trodde ändå inte att det var så utbrett. Eller så är det bara inom bdsm-världen som detta är så vanligt. Att trasiga människor, människor som tror att lyckan ligger i att låta någon annan ta alla beslut och allt ansvar, människor som behöver en form av "penisförlängare" (gäller även kvinnor), sex/förhållande missbrukare, personer utan empati osv dras till denna värld av helt fel anledningar. Dom har inte förstått vilket eget ansvar man tar när man både leker sexuellt eller vill leva med detta. Ett enormt ansvar och det måste finnas kommunikation. Förmåga att lyssna och känna.
 
Det bästa ändå med kontakt med så många människor under åren som gått, skrivit och pratat i telefonen, är att jag mer och mer lärt mig vad jag absolut inte vill ha hos en man en partner. Den listan börjar bli lång...
Men börjar undra om det ens finns män som passar in!

Nu ska jag se om jag kan tvinga mig själv att verkligen fixa detta

att följa med dottern i denna 4 veckors kur. Jag testar att skriva lite offentligt, allt, hur det går, tankar, känslor, det positiva och det negativa, fusk eller bakslag och nya tag.
 
Än så länge har det gått riktigt bra, så bra att när stora dottern kom och lämnade av sin hund och gav mig ett paket med kakor, smarriga chokladkakor, så var jag inte ens sugen att äta dom. Lovar det kommer, och då vetskapen att kakorna finns, kommer inte göra det lättare. Men dom är lagda i frysen så att det inte är hur lätt som helst att falla dit för frestelsen. Men just idag så fanns inget sug att fuska.
 
Pinar i mig det gröna teet, med allt annat än gulliga miner i ansiktet, det är verkligen pina. Men det har gått ner ialla fall. 
 
Vi har ätit massa frukt idag och ännu mer sallad. Gjort en lite kryddig tomatsås, krossade tomater, lök och svamp. Riktigt gott, idag saknade jag inte den frillade kött biten till, men jag är beredd på att det kommer.
 
Vägt och mätt mig idag, sen ska jag göra det en gång i veckan. Behövs för att få lite uppmuntran.
 
Motion idag har blivit en snabbare promenad på ca 30 min. Men oj så trött jag blev, men gick verkligen på för att just bli trött. Annars går man ju mest sköna promenader. Nu ska det bli promenader för att bli trött. 
Samt börja träna framför tv´n som jag gjorde för ett år sen. Istället för att sitta och titta på någon program jag vill se, ställer jag mig upp och "går/små joggar", samt rör på armarna, ser till att bli riktigt trött och svettig. Perfekt sätt att komma igång.
 
 

Grönt te

är absolut inte gott, det är något jag ju visste från start och nu blivit påmind om. Ja nu gillar jag inte alls te. Varmt blask med lite smak i. Och oftast inte ens god smak. Men det är ju "bara" 4 veckor jag ska stå ut och "bara" 2 koppar om dagen. Så det ska jag väl klara av.
 
Vi har börjat kika på lite recept att kunna göra lite mer "mat" av grönsaker och frukt. Vi har läst vad vi ska och inte bör äta och tror vi fått ihop en bra måltidslista för kommande vecka.
 
Tur att man kan använda roliga kryddor på fisken och att man kan äta bröd om inte så mycket så lite, och sen potatis och fullkorns pasta/ris. Då kan man göra sallad lite mer "matigt".och mättande.
 
Vi köpte också lite nytt bröd som vi inte provat innan, Fazer, och så otroligt goda dom var, Morotsbräcke. Fylld med skivad gurka eller tomat, otroligt gott.
 
 
 
 
 

Party party, flera gånger i veckan och minst fredag lördag

Det här är ganska intressant att se, hur man festar, är ute och dricker beroende på ålder och även lite status.
Först så kommer ungdomarna ut och börjar festa och dricka. Om dom får fast sällskap så är det just bara den där testperioden som alla nog går igenom, sen lugnar det ner sig och det festas men inte så ofta och inte så mycket sprit. Men får dom inte fast sällskap finns en tendens att det blir mer och mer festande och drickande.
 
För eller senare så blir det lugnare, alla växer ju upp.
 
Sen har jag märkt att detta med att dricka ofta, ut och festa ofta, gärna både fredag och lördag och gärna ta ett glas vin eller två infaller även senare i livet. Nu pratar jag mest om kvinnor då jag har flest singel vänner av det könet, men visst ser detta även hos männen. 
 
Det är singel liv, rädsla att vara ensam, desperat letande efter någon att dela resten av livet med, inte känna att man inte duger och alla dom där sakerna som följer med. Då är det krogen som gäller igen, och drickande som ofta går väl över gränsen. Varför? Ja jag kan inte låta bli att tänka varför blir det så?
 
Sen så efter helgen har dom ågren för vad som skett, att det blev för mycket alkohol, på tok för mycket, för minnet finns inte helt klart kvar av alla timmarna som försvann kvällen/natten innan. 
Desperationen att inte vara ensam märks på att vem som helst dras med hem, sen kommer dom knappt ihåg hur personen såg ut eller ens om dom haft sex. Sen ytterligare någon dag efter så gnälls det för att mannen inte hört av sig igen, var han bara ute efter sex, det är förjävligt??? 
 
Ja jag säger bara som man beter sig, så drar man till sig dom som har samma beteende, vilket resulterar i att ett desperat "jag vill ha någon" ofta istället bara leder till att man hittar någon som bara just vill ha sex.
 
En annan sak jag ofta undrar över, vill man inte ha bra sex? Sex som ger något, fina minnen, en skön stund. Hur får man det med one-night-stands och för mycket alkohol i båda och inget minne dagen efter????

Så var det då uppstartat

denna kur som ska pågå i 4 veckor.
Jag bävar redan :) men vi tog oss en syndig kväll igår med hämtpizza. Det lustiga är att vi aldrig annars lämnar, men igår blev nästan hälften kvar. Det har hundarna frukostmumsat på idag. 
 
Imorgon blir det mät och väg dag, för att ha något att utgå ifrån, kanske ta någon bild som göms undan och bara används för att sen kunna se något positivt, någon skillnad. 

SkinnyMe tea - "mat-plan" (måltider)

Start på dagen:

• Drick ett glas varmt vatten (150mls) med en skvätt färsk citronsaft (denna start sparkar igång din matsmältning).
• Vänta 20 minuter och drick 200mls färsk grönsaksjuice, morot, selleri, rödbeta osv
• Alternativ varannan dag med färsk juice - äpple, päron, plommon, aprikos, vattenmelon, ananas, papaya etc.
• Blanda dessa juicer tillsammans eller välj bara en.
• Låt saften ”åka runt” i munnen för att öka salivproduktionen vilket är bra för matsmältningen.
• Om du inte har tid att förbereda färska juicer använd endast buteljerat  ekologisk fruktjuice som innehåller 100% juice och "UTAN TILLSATS NÅGOT ". 

Observera:
• Om du lider av förstoppning dricka 300 ml av 100% plommonjuice (flaska) varje morgon i stället för ovanstående juicer.

 

30 minuter före frukost:

• Daglig kopp lösa blad SkinnyMe te

 

Frukost:

• Medium servera naturliga råvaror müsli (utan tillsatt socker och ekologiskt om möjligt), tillsätt färska päron, mogen banan, stenfrukter i säsong eller med din favorit soltorkade frukter. * Lägg soja, get, ris eller mandelmjölk (ej komjölk)

• En alterative till rå müsli, medelhög tjäna gröt eller snabbt rullade havre med blandade färska eller soltorkade frukter.

 

Mellanmål förmiddag:

• 1-2 bitar av färsk frukt (inga apelsiner tack) och en kopp grönt te eller örtte av ditt val (tillsätt inte socker eller mjölk).

  

Lunch:

• 1 eller 2 smörgåsar (vänligen inte använda vitt bröd) fyllda med sallad, blandade groddar, använd avokado eller tahini som ett uppslag för smak (inget smör).

• Inkludera alltid massor av färska groddar, frön eller baljväxter med  alla sallad blandar.

• Försök att välja ett gott bröd kvalitet fullkorn (jäst fri, om möjligt) med massor av fibrer.

 

Mellanmål eftermiddag:

• 1 eller 2 bitar av färsk frukt och sedan en kopp grönt te.

• Om du känner dig hungrig kan du knapra på rå mandel, valnötter, rå pumpafrön eller solrosfrön eller mer färsk frukt.

 

Middag:

• Inkludera något av de livsmedel på de "livsmedel du kan ha lista".

• Brunt ris, ångade grönsaker, fullkornspasta etc.

• På varannan dag kan du inkludera en liten bit ångad eller grillad fisk.

 

Precis innan sänggående (varannan kväll):

• SkinnyMe te kolon rengöra tepåse.

 

SkinnyMe tea - "mat-plan" (vad man bör undvika och alternativ)

Så fortsätter jag lite mer med vad man nu ska tänka på i denna diet för att avgifta kroppen och gå ner i vikt.
 
Jag själv dricker inte teet, men kommer att äta tabletter för detox, har hemma så varför inte använda dom nu då i samband med att jag kommer äta dieten.
 

Vad du bör undvika under teatox:

• Socker
• Salt (havssalt är okej)
• Animal kött, fläsk, nötkött, lamm, kyckling, ägg
• Alla mejeriprodukter (inklusive smör, mjölk, yoghurt, ost, etc.)
• Raffinerad (vit) mjölprodukter, vitt ris, vit pasta, vitt bröd
• Bearbetade livsmedel (inklusive konserver, förpackade livsmedel, fryst mat, chips etc, choklad, munkar, kakor, kex, sylt, margarin och jordnötssmör). Fleromättade och mättade oljor och spreadar, inklusive kallpressade oljor utom de som anges i "Livsmedel och drycker du kan ha lista".
• Undvik alla alkoholhaltiga drycker - vin, öl och sprit etc. Alla drycker som innehåller tillsatt socker - läsk, smaksatta drycker, hjärtliga drycker etc.

 

Några alternativ:

• Soja mjölk, ris mjölk, mandel mjölk etc. istället för mejeriprodukter. Om du verkligen kan inte gå utan mejeriprodukter dryck A2 mjölk eller icke-homogeniserad organiskt mjölk.
• Tofu i stället för kött.
• Rå honung, riskli sirap, 100% ren lönnsirap - i stället för socker.
• Ört- eller havssalt - användning i stället för salt.
• Detoxifying dressing: kallpressad jungfruolja, citronsaft och äppelcidervinäger (ofiltrerad) - Blanda ihop, använda som salladsdressing.

Dagens citat

 
 
"En kvinna vågar allt när hon älskar eller hatar"
 

Horats
 
 
 

SkinnyMe tea - "mat-plan" (vad man får och inte får äta)

Ja nu är det dax eller ja imorgon startar dottern och jag ska följa dieten så att vi äter samma saker, blir alltid lättare för oss båda. Vi lagar maten tillsammans och det blir inga frestelser för henne och jag kan inte heller äta onyttigt. Eller ja kan och kan, det kan jag ju om jag vill. Men det är ett bra tillfälle att även för mig komma ifrån vissa vanor och kanske få en liten "Kick-start" som sen gör att jag fortsätter av bara farten. 
 
Ja inte på just detta, denna kur/diet, är ganska så extrem och inget att fortsätta med. Men det är nog en jäkla bra start att börja med. Går jag inte ner i vikt dessa 4 veckor kommer jag inte gå ner överhuvudtaget. Då är det andra fel, men så är det ju inte. En strikt diet och röra på sig ger alltid bra resultat och sen är det bara att fortsätta på ett hälsosamt sätt så kommer man inte gå upp utan fortsätta gå ner. Enkel ekvation egentligen, bara så svår att få till.
 
Ja då denna kur, och vad som gäller angående mat
 
Vad kommer jag få äta:

Gryner och baljväxter - Fullkors ris, fullkornspasta, hirs, quinoa, havre, bovete, grodda kornsbröd (vete-fri), råg surdeg (helst undvika bröd helt och hållet).

Nötter och frön - Råa (äter man råa??) eller torr-rostade valnötter, pumpafrön, solrosfrön, mandlar, linfrön etc.

Grönsaker - 9 per per dag är perfekt. Alla råa och ångad grönsaker, inklusive potatis (– men inte för mycket potatis) - bäst att äta senare under dagen.
Broccoli, brysselkål, blomkål, lök, rädisor, rovor, purjolök, mörka och gröna bladgrönsaker (grönkål, salladskål, senap, kålrot, eller maskros sallad, vattenkrasse…) och olika sorters sallad (ruccola, ekologisk mesclun, romansallad, röd och grön blad sallad). Andra grönsaker är mineralrika alger, morötter, rödbetor, squash, sötpotatis, palsternacka.

Frukt - Säsongens frukter, ekologiskt när det är möjligt. Frukter bör vara non-tropical och icke-citrus (utom citron, lime och grapefrukt som är mycket rensning till levern). Äpplen och päron är bra rengöringsmedel.

Fett - bra fetter och fettsyror ät avokado, nötter och linfröolja, olivolja och fiskolja. Värm inte linfröolja eller fiskolja.

Protein - Vit fisk (färsk), lax (vild), linser, delade ärter, kikärter;  svart, kidney, adzuki, vit, pinto eller någon annan sort av torkade bönor. Alla grodda frön, spannmål och baljväxter  - mung, alfalfa, blandad sallad etc. Alla torkade baljväxter (bäst att dra över natten innan tillagning). Alla råa nötter och frön, mandel, solrosfrön, pumpafrön och sesamfrön är bäst. Alla fullkorn, havregryn, råg, korn, bovete, linfrö måltid, hirs, etc. Överdriv inte med nötter eftersom de innehåller ganska mycket fett.

Mejeri, ersättnings produkter - ris-, mandel- eller hasselnöt mjölk. (Sojamjölk är en av de livsmedel för att undvika, eftersom soja är ett vanligt allergen). Tänk på att dessa är anses vara bearbetade livsmedel, och ökar slemproduktionen. Om du vill hålla en mycket strikt rengöringskur kan dessa också elimineras.

Sötningsmedel - Inga sötningsmedel ska användas i en mycket strikt detox-kur, så använda dessa sparsamt. Endast naturliga sötningsmedel bör användas och i mycket små mängder: frukt sötningsmedel, 100% ren lönnsirap, agave nektar och stevia.

Örter och kryddor - kardemumma, kanel, spiskummin, gurkmeja, stjärnanis, fänkål  utsäde, dill, vitlök, ingefära, oregano, persilja, rosmarin, dragon, timjan, koriander, salvia, basilika, mejram och gräslök.

Sun Torkad frukt - aprikoser, fikon, dadlar, persikor, sultanrussin etc.

VATTEN - 2L per dag - hela dagen. Om du vill kan du lägga färsk citronsaft för matsmältningen.

TE - Alla andra örtteer (tillsätt inte mjölk eller socker) - i synnerhet grönt te – prova att ha 3-5 koppar grönt te per dag att komletera teatox-kuren.

KAFFE - För avgiftning är det bäst att undvika kaffe, men om det är en del av ditt liv så försök att begränsa dig till 1-2 koppar per dag med sojamjölk.

JUICE - Gröna drinkar, (vetegräs, spirulina) - vätskekomplettering från apoteket eller prova Pauluns drycker. Färskpressad grönsaksjuice (morot, betor, selleri, gurka, kål, persilja, ingefära, gröna, etc), grönsaksbuljong eller dashi, aloe vera juice (för mild tarmsköljning) 

KOFFEIN - Beroende på dina skäl för att ta kuren ska du ha olika förhållningssätt mot koffein. För att orka träna då man vill gå ner i vikt ska man inte ta bort det helt, då försvinner orken att motionera.

INGEN ALKOHOL

INGA MEJERIPRODUKTER

 

 


 

Flera inredningsdrömmar

en öppen spis vill jag ha. Kommer ihåg hur mysigt det var när jag var liten, sen när jag var gift hade vi en. Det är bara så underbart att sitta och titta in i, försvinna bort genom att bara titta in i elden. Värmen som kommer från den.
 
Nu går det ju inte bara att fixa till en "riktig" öppen spis i ett hem eller lägenhet, men idag finns det ju härliga ersättningar, fusk spisar helt enkelt. Det går precis lika bra, är precis lika mysigt.
 
Egentligen skulle jag vilja ha en stor variant som verkligen ser ut som en "riktig", något likt denna, fast jag vet jag sett de jag gillar mera, snirligare, mjukare
 
 
 
 
 
men antar att vill jag ha en öppen spis får det mer bli något i stil med denna;
 
 
 
en mindre variant för väggen. Inte lika mysigt men helt klart en bra variant om man inte har plats. Och lite mer likt en "spis" än att ha något som står på bordet.
 
 
 

Lite ögonshopping - nya utemöbler

en sådan här grupp skulle jag inte ha något emot att ha på min lilla plätt.
 
 
 
 
fast helt ärligt så undrar jag hur dom tänkte när dom stylade? Jag menar färgsammansättningen är inte alls direkt tilltalande? Nej jag pratar inte om dom dom rosa kuddarna och filten, det är helt okey, och den gröna växten på bordet - eller de rosa blommorna i lådan under fönstret, går ihop, även mot den gula husfasaden. Nej det är vilsamt för ögat, men sen så blåvita över fönstret?? Ändra färg på något, antingen kuddar och blommor, eller så använd photoshop och gör det blåa grönt eller gult, eller det enklaste, klipp bilden lite längre ner så att det inte syntes. 
 
Tänk sådana små detaljer man ser och småirriterar sig på ibland.

En ny soffa vill jag ha

eller jag skulle vilja göra om fullständigt hemma, ha helt nya möbler, få verkligen starta om.
Inreda om, precis som jag vill, min still, mitt mitt mitt eget så att säga. 
Min smak, mina färger, helt på mitt sätt.
Men för att göra det krävs att man har mer pengar än vad man verkligen behöver, och det har jag inte. Finns andra saker som är viktigare. 
 
Men tror att det skulle vara en otrolig "kick-start" att bli av med allt gammalt runt mig. Som påminner mig om inget egentligen är vad jag vill, eller hur jag vill ha det.
 
Den här soffan fastnade jag för och skulle vilja ha 
 
 
 
 
fylld med massor av kuddar, stora kuddar i härliga färger och filtar ton i ton, i olika mjuka varma material.
Gammelrosa - aubegine - mörkt vinröd, inte "starka" utan mera pudriga dova färger även om det är en "mörk" färg.

Ord om eros

 
"Kärlek är det enda som växer,
 
när vi slösar med den."
 
 
 
Richarda Huch
 
 
 

En underbart morgon

faktiskt, trots det negativa igår kväll och natten. Så somnade jag en stund och vaknade imorse på ett strålande humör. En snabb skön promenad, skön dusch och en god lätt frukost är starten på dagen. Som känns lika solig inombords som vädret ute. Och det är jätte skönt.
 
Nu börjar det också närma sig starten på dotterns "skinnyme te" kur, och därmed också att jag går på samma diet, men att jag bara inte alls dricker just det teet, utan håller mig till vatten och grönt te, och detox får bli i tablett form. Men blir spännande att se hur länge jag står ut med den dieten. Den är allt annat än skojig att titta på, nu får vi ha massa kreativa roliga idéer för att hålla maten rolig, inte bara för äta utan just laga maten och se till att det blir roligt ihopsatt, ja måltider helt enkelt.
 
 

Så var jag där igen - sitter här mår dåligt och med ånger

Jag har tröstätit, inte hungrig egentligen, inte ens sugen, till och med så att det finns en mättnadskänsla, ändå bara MÅSTE jag äta.
Äta tills jag inte får i mig mer och gärna ändå äta någon tugga mer, tills jag är så full att det gör ont, illamåendet kommer och då även skuldkänslorna, ånger och tankar. VARFÖR?
 
Varför åt jag såhär ikväll? Vara det för att jag är ensam? För att jag har känslor jag vet aldrig kommer bli besvarade? För att andra vågar satsa och gå vidare och inte jag? För att jag inte vet om mina beslut och val är dom rätta? För att... ? Ja varför?
 
Ibland tror jag att jag aldrig kommer få svar på varför utan att jag bara ska slåss mot själva handlingen, ta tag i den, se den och stoppa den så fort jag blir medveten om att jag gör det. Vet att det är ett sätt som fungerar bara man inte tror att man vänder på beteenden över en natt. Men jag vet att för varje gång så kommer jag bryta beteende lite lite tidigare för varje gång och till slut så har jag det under kontroll, till slut kommer inte beteendet att slå igång med den automatik det gör idag. 
 
Andra gånger tror jag att jag måste få veta varför, annars kommer jag aldrig till full kunna stoppa det här att det slår till automatisk när något sker. 
Jag vet inte vad som är sanningen här, vad som behövs, ska jag satsa på det ena eller det andra eller något lite av båda. Vad kommer fungera i längden, inte kort, allt fungerar kortsiktigt, utan det är det här långsiktiga jag är ute efter. Vad är bäst? Det lätta eller det svåra? Vad är egentligen vad?
 
Ibland har jag så klara fina svar på mina egna frågor, nästa gång är allt bara ett stort kaos. Som nu när jag sitter här och har ätit för mycket, har ont i magen, illamående pch ånger. Men framför allt med den stora frågan, varför ikväll?
 
Skulle vilja ta en promenad nu, komma ut i friska luften, men delvis är det lite sent och jag mår helt enkelt för illa. En del kan ju i dessa lägen stoppa fingrarna i halsen, tvinga upp maten, få en lättnadskänsla. Jag kan inte det. Sen om det är  bra eller dåligt vet jag inte. Antar bra för att då kommer inte ett dåligt beteende till med i detta, dåligt för att jag ju nu sitter med en så stor skuld och mår inte bra. 
 
Ja det bästa är att jag förlåter mig själv, inte lägger för stora vikt vid det negativa utan istället vänder på det hela och tänker, "va bra att jag ändå är medveten nu, att jag känner av och börjar fundera, det är ett steg mot att stoppa mig själv lite tidigare för varje gång"
Och det stämmer det här med lite tidigare, för jag sitter och tittar på tallriken som står bredvid, det ligger mat kvar där. Bara det är bra, jag åt inte upp allt, jag stoppade om inte i tid, så ialla fall jag stoppade innan allt tog slut. Det är just den biten jag måste se nu. Det positiva om att det är ens så lite. 
 
"Förstora" upp det positiva och tänka mer på det, klappa mig själv på axeln för att jag stoppade. Inte stanna vid det negativa tänkandet att det ju ändå blev för mycket. Det är inte att göra mig själv en tjänst.
 

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0