Swish - föra över pengar

Idag när men börjar undra hur säkert det här är med att betala allt med kort, så görs det reklam för "Swish" att lätt via mobilen föra över pengar till varandra. 
 
Jag bara undrar hur dom tänker nu, och hur säkert detta egentligen är. 
Det ska ju vara så säkert med kort, ändå hör man hela tiden vänner som råkar ut för konstiga saker. Det dras pengar dom inte alls själva gjort inköp för. 
 
Oavsett hur man ser det så är man aldrig säker och med kontanter i plånboken kan man "bara" bli av med just det man har där. Men när kortet "kapas" på olika sätt kan man bli av med mycket mycket mer, dom kan töma kontot helt på engång, eller så kan dom göra som dom gjort med en väninna. Det drogs mellan 200 - 400 kr varje månad, inte jämna summan utan 324,67 kr, 285,23 kr osv. Det tog ett par månader innan hon märkte att det här stämmer inte. Vad är detta som dras. 
 
Att sen börja blanda in mobiler, och föra över pengar via sitt konto på det sättet låter inte alls så säkert. 
Inget för mig ialla fall, som inte ens använder app för bankärenden, så ofta som mobiler blir stulna så känns det inte alls något för mig.
 
 
 

Snickersbars, hemmagjorda

Ingredienser:

  • ca 700 gr choklad för ”höljet”
  • ca 55 gr smör
  • ca 0,6 dl kondenserad mjölk (finns att få tag på i affärer som säljer t ex ingredienser för thaimat, eller välsorterade butiker – bakhyllan. Man kan även göra egen, recept på det sist i bloggen)
  • ca 200 gr Marshmallow Creme ( marshmallow fluff )
  • ca 400 gr 14 oz kola godis
  • ca 1,5 dl 1/3 kopp jordnötssmör
  • ca 400 gr 14 oz av hela jordnötter
  • ca 300 gr 10 oz choklad för botten
  • ca 1 msk vatten + 4 msk vatten

 

Förberedelser :

  1. Förbered en form/tallrik storlek ca 23 x 33 cm,  täckt botten med folie .
  2. Smällt chokladen för botten i ett vattenbad och hälldes på formytan, bred ut den jämt
  3. Lägg sedan i kylen i några minuter.
  4. Smält marshmallows med en matsked vatten i ett vattenbad .
  5. När marshmallow är smält tillsätt smöret. Ge smöret tid att smältaordentligt  och häll i kondenserad mjölken. Koka blandningen tills en tjock pasta utan klumpar, låt sjuda ca 4 minuter.
  6. Ta bort från värmen och tillsätt jordnötssmör.
  7. Häll blandningen över chokladen, bred ut jämt och ställ tillbaka i kylskåpet .
  8. Värm kola godiset i mikrovågsugn eller en dubbel panna med några matskedar vatten (ca 4 ) .
  9. Tillsätt sedan jordnötter och blanda.
  10. Häll blandningen över marshmallow lagret och bred ut jämt .
  11. Låt det svalna och skärs sedan i så stora bitar du vill ha.
  12. Smält chokladen till ”höljet”. Doppade i smält choklad ... låt rinna av på galler .
  13. Och voila Snickers är redo att avnjutas ...

 Den kan förvaras i ett slutet kärl mellan 1 – 2 veckor.

 

 

 
 
 
 
Gör egen kondenserad mjölk:
 
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde 
120 g mjölkpulver 
3 ½ dl socker 

Mjölkpulvret vispas ner i den kalla grädden. Därefter värmer man försiktigt och tillsätter socker.
Fortsätt värma försiktigt under omrörning till sockret är upplöst.
Ger ca 5-6 dl.
 

MyTaste - Matbloggstoppen

Kanske inte att min blogg direkt hör hemma där, men nu fick jag en liten förfrågan om att länka min blogg dit, så självklart gör jag så, lägger in det lilla gröna söta hjärtat på min blogg. Mest för att lätt kunna klicka på den och hamna på ett ställe att kunna söka recept. För det är ju ganske ofta det är helt still i huvudet och man vill kunna hitta något nytt att prova.
 

 

Fryst frukt - mumsiga lätta godbitar

Gjorde vi igår till tv-tittandet. 
Stoppade in bananskivor och skivor av kiwi i frysen, smälte 70% choklad, doppade sen frukterna i chokladen o ringlade lite nougatsås (glass sås) på.
Såååå gott det blev, lätt frysta frukter är verkligen gott som dessert.
 
 
Vi satte kiwin på pinnar som små glasspinnar.
 
 

Mitt i OS

Jag gillar OS, jag gillar sport, sålänge jag slipper utföra det själv *L*. Även mina döttrar gillar att titta på olika sporter på tv. Det har dom alltid gjort. Den äldsta gillade backhoppning, var det på tv fick kompisara snällt vänta tills hon tittat klart. Den yngsta slår också gärna om och tittar. 
 
När det är OS passar vi på att även kika inte bara på sporter som vi har bra deltagare i med medaljchanser, nej vi passar på att kika på de där sporterna man inte annar ser på.
 
Årets OS är riktigt skoj, även om vi inte fått ett guld än, även om vi inte får ett guld eller ens en medalj till, Tycker det gått bra som det gjort. Det var skoj att se hur otroligt duktig vår konståkar herre var. Ska bli spännande att se honom om något år, när han fått sig ett namn, för det måste man ju göra i den sporten, går inte att komma från tomma intet hur som helst. 
 
Hockeyn står ju högt på listan av "måste-titta" sporter, samt curlingen missar vi gärna inte, eller längdskidorna. Så idag blir det en hel del tv-tittande. Sen ska ju även Melodifestivalens uttagning ses ikväll. Erkänner att den är inte ett stort måste, men jag och tjejerna passar på att ta en myskväll med lite gott att äta och tittar på den ikväll. Vi såg den inte förra gången, men första gången. Bara hockeymatchen är klar, den går först *L*
 
Just nu sitter jag här snällt bänkad, tagit en tidig morgonpromenad med hundarna, tänt lite ljus, frukosten håller på att bli klar, precis lagom till curlingen sätter igång.
 
 

Alla Hjärtans Dag - dagen efter tankar.

Jag sitter här tidig morgon och funderar på hur otroligt negativt jag märker det pratas om denna dag. Sitter och läser vänners blogg/dagböcker på olika ställen och ser hur det kastas skit på denna dag. Hur det är för mycket påminnelse om att dom är ensamma, det är det som mest tjatas om.
 
Men måste dagen bara "firas" med en partner? Kan man inte bara hylla kärleken lite extra denna dag. Ja jag vet, man ska inte behöva ha en speciell dag för detta, man ska visa varandra kärlek oavsett dag på året. Men samtidigt tycker då jag att det är lite extra mysigt att ha speciella dagar för olika saker, som Alla Hjärtans Dag, Mors- och Fars Dag. Jag gillar små mysiga traditioner, även om jag tycker att man ska visa sin uppskattning och kärlek till varandra ofta ofta, helst varje dag. Men det är lite mysigt med alla hjärtan och all romantik som det är lite extra av den 14 feb. 
 
Som ett gäng skrev på ett ställe, det var en hemsk dag, dom skippar den här dagen men tar över alla de övriga 364 dagarna, kallar dagara för "slynornas dagar"???? Jag suckar, ja det är vuxna kvinnor runt 40 och många år till över det. Men vill man inte ha kärleken utan tycker det är viktigare att förespråka att vara "slyna" så är det ju bara bra för dom. Jag själv har gärna Alla Hjärtans Dagar 365 dagar per år, och hoppar helt över det här andra.
 
Det lustiga är att jag är också ensam, jag skulle också vilja fira med någon speciell. Men nu har jag inte någon och då tar jag istället och pysslar om mig själv istället, för det är ju det viktigaste ändå, att man älskar sig själv. För att inte tala om att visa sina vänner det, eller sina barn. Man kan ge en blomma, ett gulligt kort, gå ut och äta osv även med sina vänner eller sina barn, 
 
Gillar man ändå inte dagen så, kan man väl nonchalera den helt och sluta gnälla på den? Gnäll gör ju bara att man förstärker den där egna känslan av att vara ensam, att det är synd om en själv.
 
 
 
 

Det skulle ju vara såååå otroligt gott

Ja Xtravaganzas färdiga dryck i smaken "icecoffee". Den ska vara som att dricka något på ett café. Mmmmm tänkte jag, perfekt, sånna kan man ha då när man fikar med vänner, eller sen när man jobbar natt. Lätt att ha med, lätt att dricka. Är det så gott är det ju inte ens en pina att få i sig utan det kommer inte ens kännas att det är en dietdryck.
 
Trodde jag ja, men jag kan inte för mitt liv påstå att jag tyckte att det var sådär otroligt gott. Jag tyckte att den var för söt och drog igång ett sötsug i mig igen. Något som varit borta nu i ca 2 veckor. Sen tyckte jag att den var lite "slemig" att dricka. Och jag hade den väl kyld. 
Ska prova en gång till men då ha den med massor av massor av krossad is. Lite sådär som frappé eller slushaktigt. Kanske det är godare då. Vore väldigt bra för det blir så lätt då.
 
Annars kommer jag helt enkelt göra min egna iskaffe, Kaffe lite lite sötningsmedel och sen massor av krossad is. 
 
 
 
 
 
 
 

"Yr i bollen"

oj oj så det blev idag, igen. Jag tränar och när jag är klar så svartnar det för ögonen, det snurrar och jag känner mig svimfärdig. Jag borde väl sätta mig ner och ta det lugnt, men då när jag känner så vill jag bara därifrån. 
Idag gick det bara inte att ta mig nerför trappan och gå. Så jag satte mig på golvet och stretchade lite först. Det blev bättre men det räcker med att jag sen reser mig upp så kommer samma känsla tillbaka. Det är ingen skön känsla.
 
Frågan är varför den kommer. Måste jag gå till läkaren och kontrollera blodvärde och blodryck? Ja kanske jag bara för säkerhets skull ska göra det, så att jag vet att det är okey. Och sen se varför jag känner såhär. Är det för att jag verkligen tar ut mig? Att jag tränar till max varje gång så att jag måste ta lite lugnt och sätta mig ner, måsta jag dricka mer vatten, äta annorlunda före eller ta en bars dirket osv. Måste ialla fall ta och göra något åt det. Och hålla koll på det så det inte blir värre.

Söndagslunch serverad

Dottern gjorde lunchen idag och jag behövde bara gå o sätta mig och äta, disken togs också hand om av henne. Lite lyx en söndag är inte alls fel. Slippa göra något alls. 
 
Varit ute på en promenad, men så synd att det börjar bli varmare och det är så grått, trisst och ruggigt. Hade verkligen gillat om det varit -5 grader och en stråladen sol från en blå himmel. Varför inte få njuta av fina vinterdagar när det ändå är vinter, Istället för detta grå grå grå tråkiga.
 
Tur att det finns ljus, blockljus och värmeljus är tända här hemma redan nu dagtid, för att få upp en mysig värme inomhus och i kroppen efter promenaden. Jag ska prova göra varm choklad med chili på mandelmjök för att få i mig det varma men inte dricka vanlig choklad, vara lite nyttig. 
 

Melodifestival tankar

Har kommit på att varje gång det är första omgången så har jag vissa förväntningar på att det ska vara bättre än förra året. Kvalitén ska höjas. Varje första omgång blir jag lika besviken, på låtarna men också på hur det röstas. Varför tror jag inte på resultatet? Det gäller sen rakt igenom, jag tror inte på att folk ute i landet har röstat så otroligt dåligt. 
 
För mig fanns det bara två låtar som ens kunde komma på tal att gå vidare, flera andra tyckte jag inte ens hörde hemma i tävlingen.... Första och sista var dom som borde gått vidare. Men av någon anledning så röstades det på annat sätt, jag tror inte att folk har så dålig smak och väljer så fel. Eller så är det bara en fingervisning på vilka som ens bemödar sig till att rösta och lägga ut pengar på det. 
 
Vi tog en mys och synd-kväll, men lite naturgodis och ostbågar, det var syndigt gott *ler* Gäller passa på när man har sin ätkväll. Men konstigt nog så blir det inte så mycket man får i sig, och sen får jag tankar om att jag borde låta bli. Det är något jag måste jobba på, att känna det efter, istället njuta av att jag tagit en ätkväll. Men syndiga saker ;)
 
Runtastic pedometer - en ny app jag precis installerat som jag ska prova istället för Runkeeper. För att den räknar även stegen tydligen, måste provas bara för att se om det fungerar. Hur den kan känna av o räkna steg.
 

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0