Glad Midsommar

 
 
 
 
 

Dagens citat

"De männikor som får ut mest av livet
 
är inte de som levt ett sekel,
 
utan de som levt varje minut"
 
 
 
Colette                                     

Viktnedgången

jag haft efter dom ca 7 veckorna har nu börjat märkas på ställen eller saker jag inte direkt tänkt på innan.
Jag har ett armband jag alltid har på mig, Och på morgonpromenaden känner jag hur armbandet glider ner över handen så långt att jag fick en känsla av att "oj nu åker det av". 
 
Jag gillar inte armband som sitter för hårt åt runt handleden utan vill att dom trillar ner lite över handen. Fast inte riktigt såhär mycket så efter att ha märkt att jag kunde ta av det genom att bara dra det över handen, när jag kom hem, så har jag nu spänt in det lite. 
 
Det är så skoj när man märker av att man gått ner i vikt,oavsett hur eller var :)

Inferno av Dan Brown

Är den boken jag just nu väntar på att få läsa. Men håller mig lite till ska avsluta två andra böcker som jag håller på att läsa. Gillar inte att läsa flera böcker på engång annars men det sker då och då. En roman och en fakta bok, fungerar okey att läsa samtidigt. Men båda är snart slutlästa så jag håller mig till dom och lägger all konsentration på Inferno sen.
 
Gillar Dan Browns böcker, spännande, kluriga och en hel del sanningar i dom tillsammans med ja vem vet om det är mer sanningar eller myter, som tillsammans blir vad jag gillar att läsa.
 
Började med Da Vinci Koden, en arbetskamrat läste den och rekommenderade den. Fastnade och läste den på 2 dygn, sen direkt kastade jag mig över den bok jag egentligen borde läst först, Änglar och Demoner. Sen gick det ett tag innan jag ganska nyligen tog mig an Den förlorade symbolen, jag gick från att ha slukat böcker, läst i sträck, bara älskat denna avkoppling som böckerna värld gav mig. Till att inte kunna läsa alls, 2 meningar och jag hade tappat koncentrationen och hade ingen aning om vad jag läst. Blev en paus på några år, tills jag började plugga och var tvungen att börja ta mig igenom böcker igen. 
 
Nu läser jag igen, inte alls lika mycket eller fort, eller i stäck som innan. Men för varje bok går det lättare och lättare. Och nu ser jag verkligen fram emot att få läsa Inferno.
 
Och att ha sett Tom Hank som professorn Robert Langdon har inte försämrat något då jag verkligen tycker att Tom Hank passar in med hur jag själv föreställt mig huvufiguren Robert när jag läst. 
Det där kan vara känsligt annars, man läser böcker som sen blir film och skådespelarna passar inte ihop med den egna bilden man gjort sig.
 
Inte bara då alltså att filmen inte alltid följer bokens handling eller slutar rätt osv. Utan just det här med att det inte stämmer med personens utseende, utstrålning osv. Det man själv sett inombords efter att ha tolkat boken kanske inte alls stämmer med hur det sen blev i filmen.
 
 
 
 

Vad är skillnader och/eller likheter mellan vuxen och mogen

en bra fråga som ställdes i ett forum, en fråga som sen farit runt lite i mitt huvud och gamla saker kommer upp. Minnen om en diskussion angående just detta med att vara vuxen och mogen. Det är snart tio år sen detta skedde. 
Det gällde min äldsta dotter och min mamma. Ska inte gå in på vad det var som skedde, det kvittar. Utan det var just det här att jag sa att min mamma ansåg att jag skulle hindra min dotter att göra en sak, nu hade hon fyllt 18 år några månader innan så hon var ju myndig. Det var nog också mer det ordet som användes istället för vuxen, myndig. Så hon fick ta sina egna beslut. Kan väl säga så att om jag ansett att det var något hon absolut inte skulle göra så hade jag helt klart tagit en diskussion med henne på ett annat sätt. Nu var det mest min mamma som inte riktigt tyckte det var "lämpigt".
 
Och diskussionen var just detta att hon är myndig. Min mamma svarade någon om att hon visade absolut ingen mogenhet att ta eget beslut i detta. Jag vet att jag svarade att jag inte sagt något om mogen, bara att hon var myndig och fick göra sina egna beslut. Men att det ju finns dom som är över 60 som inte heller är mogna. 
Behöver jag säga att min mamma sen var lite tyst och frånvarande ett tag efter den diskussionen för hon förstod att jag menade att hennes sätt inte var det mest mogna heller i denna sak.
 
Det har nu också varit intressant att följa resonemanget i forumet om hur andra ser på skillnaden eller likheterna på att vara vuxen eller mogen. 
 
För ja det finns dom som anser att det egentligen är samma sak. Även om flertalet menar på att vuxen mer är ett sätt att se på vilken ålder personen är i, vuxen då är man över 18 år. Menan mogen mer är hur personen i fråga hanterar olika situationer. Jag kan bara hålla med i detta resonemang.
 
Någon skrev också att det finns dom som är väldigt vuxna om man ser till ålder som inte alls är mogna att klara av situationer på ett bra sätt. Medan det finns dom under vuxen ålder som är mogna och kan hantera situationer dom hamnar i på ett bra sätt.
 
Även håller jag med till en viss del. Jag kan inte helt hålla med om att en person på 16-17 år har samma mognad som en som är över 40. Dom kan vara mogna för sin ålder och hantera saker otroligt väl. Men det kan aldrig jämföras med en äldre person som har en massa livserfarenhet med sig i sitt bagage tillsammans med sin mognad. 
 
Så vad är mognad då, ja det är väl att kunna dra slutsatser, lugnt agerande, utnyttja sina kunskaper och erfarenheter på ett bra sätt. Se följder som kommer av det beslut man tar. Se en helhet på något sätt som inte bara är här och nu för en själv.
 
Men helt klart en otroligt intressant diskussion om hur andra ser på vad det betyder. Eller kanske mer att man ser hur olika samma sak kan förklaras. Det kan se ut som att alla skriver olika betydelser för det skrivs/förklaras på olika sätt, men när man läser och tänker till så skriver egentligen alla samma sak.
 
Det mest sorgliga i det här med vuxen vs mogen är att det finns på tok för många som varit just vuxna i många många år som inte har ett uns mognad i sig.

Fiskbullsgratäng

var något helt nytt för mig. Det fanns nog inte ens i min fantasi att man skulle kunna göra gratäng av fiskbullar och sen till och med få det att smaka gott. Men tji fick jag.
Har en dotter som faktiskt älskar fiskbullar så nu ska jag testa av den här gratängen på henne också och se om även hon gillar receptet.
 
 
Fiskbullsgratäng
 
smörj en ugnfast form
2 burkar fiskbullar i hummersås, dela fiskbullarna på längden till skivor och lägg i botten
ovanpå läggs
vit sparris (burk)
tomat skivor eller krossad tomat
champinoner
salta och peppra lite extra
ströbröd överst (om man vill lite smör)
 
grädda i 200 grader i ugnen tills det fått färg, servera med potatis eller ris.
 
 

En gratis, rådgivning av det mediala slaget fick jag i fredagskväll

på fb, en kille skrev att han inte anser att det är seriöst att ta massor med betalt för denna hjälp till sina medmänniskor, och att han därför när han hade tid gav det gratis. Nyfiken som jag är på vad det kan vara så skrev jag att jag var nyfiken. Fick då efter ett tag ett svar att han gärna gav det till mig och nu hade han tid.
 
Han frågade vilken fråga jag hade, men då jag är lite för luttad där och vet att om jag säger någon om något förstår den andra att det oftast är i det området man oroar sig, Nu kan dom ju inte vara säkra för det finns ju flera som jag, som mera testar av och kan ta en fråga i ett område där man faktiskt är nöjd och mår bra. 
Men jag tog allmänt hur närmaste framtid kommer te sig.
 
Nu märker jag då på engång att han måste ha kikat igenom min profil och det man ser utan att vara vänner på fb, det jag släppt fritt. Det är bland annat att jag har ett komplicerat förhållande. Satt för många år sen och egentligen bara menas med att jag då inte ens visste om jag ville ha eller inte ha ett förhållande. Idag är det inte alls aktuellt längre för jag vet.
 
Men visst fastnade han just där och kärleken, att det är viktigt att jag kommer ur det dåliga jag har, relation som inte är bra för mig osv. Jag läser och bara småler. 
Men sen så kommer det jag bara hatar, vet att det är starka ord, men verkligen inte gillar. Snack om "gud" att min kropp är min kyrka, själen är prästen, erfarenheterna jag har är min församling, Att jag ska börja renovera och ta hand om mig utifrån för "gud" har lättare att se mig om jag skiner,
 
Ryser bara vid att skriva orden. Varför ska "gud" blandas in, och kyrka? Jag tror på människan, på vår egen inre kraft, på andra människor och det man kan hjälpa varandra med. Jag tror på tankens kraft på det sättet att vi själva väljer hur vi vill må genom att ändra tankarna. Svårt att förklara, men jag vet att det fungerar. Ändrar man sina tankar så ändrar man också sitt mående. Men att aldrig lägga över tron på någon eller något annat än just sig själv.
 
Religion är ju källan till allt ont vi har i världen, det kan man inte bortse ifrån. 

Tänkvärda ord

"Utmana inte någon som inget har att förlora!"
 
 

"Om förloraren behåller sitt leende, förlorar segraren nöjet med att vinna"

Alla dagens måsten avklarade

helt otroligt härligt. 
Hundarna har fått sin lunchpromenad, ena dottern jobbar till kl 16 och den andra har inte hörts av sen kl 2.30 i natt då hon smsade att hon skulle bli kvar. Hon var ute och roade sig igår.
Själv har jag haft kamerabatteriet på laddning och funderar på att ta den med mig och trampa iväg en stund här på eftermiddagen. Synd bara att solen inte riktigt kan bestämma sig hur den vill ha det. 
 
Börjar verkligen känna att det är dags att ha en riktig kamera, lära mig mera och försöka få fina bilder. Mest för min egen skull, för att det är skoj att utvecklas. Och för att den här kameran sjunger på sista versen.
 
Så på med skor och ta med en tröja och trampa iväg :)

Flera liv

Det här med att ha flera liv, att vi kommer födas om och om igen tills vi lärt oss läxan. Ja vad läxan är kan ingen egentligen heller tala om för det är olika för olika personer. 
Att vi får träffa på personer som vi redan haft något att göra med i tidigare liv, för att reda ut vad det nu är som gått fel. Vi kan på olika sätt ta reda på vilka våra tidigare liv varit.
 
Det här är ganska intressant, för jag har många vänner som tror stenhårt på detta, en så pass att hon går på det en man säger, att det inte är deras tid nu, dom kan träffas och ha sex, men han kommer stanna hos sin familj. Deras liv tillsammans kommer i ett annat liv. Som sagt det går tydligen att använda vilka ursäkter som helst idag. Hon tror honom stenhårt för dom har möts i så många tidigare liv, dom är ämnade för varandra men måste bara leva sina andra liv klart först, lär sig läxan. Då kommer dom mötas och få det där underbara livet tillsammans.
 
Jag säger bara smart man, som hittade hennes svaga punkt, den där punkten där han får som han vill, tystnar faran att hon ska skvallra eller gnälla. Otroligt smart måste jag säga. 
 
Men jag funderar ofta på just detta med dessa flera liv, Själv varken tror jag eller inte tror på dom, det går inte att bevisa något, Nej för mig är inte hypnos och annat som ska ta reda på vilka liv man levt att bevisa. För mig kan det tyvärr bara bevisa att det finns för många som tjänar pengar på dom som söker. Vad det nu är man söker, förklaringar, svar varför saker sker, vägvisningar framåt. 
 
Förr hade ju alla vad jag kan komma på varit indianer, jag tror inte jag har en vän som för ca 10-15 år sen tog reda på vilka deras tidigare liv var som inte varit indian. Eller så har man varit någon storhet eller det som var lite populärt ett tag märkte jag, det var att man dött en tragisk död, och personer i detta liv, någon man bara inte alls gillar, den personen hade med ens dödsfall att göra. H*n var bödeln om man dömts till att halshuggas, eller så mördare osv. 

Ganske intressant egentligen hur man å ena sidan propagerar för att leva här och nu, i nuet, inte bakåt eller framåt. Utan verkligen vara i nuet. Och ändå prata om dåtid som är av den sorten att vi inte ens vet om vi haft den eller vad den varit. Och att det går lite som jag ser det mode i vad man levt som eller vad som hänt. 
 
Jag tänker så med allt man kan göra för att få olika svar, spå sig, gå till medium, tarotkort, regression osv. Att om det kan hjälpa en och att man verkligen kommer vidare med det svar man får, eller råd för att leva framåt, Visst gör det, helt okey om det kan vara nyckeln till att komma vidare. Men tyvärr så är det sällan så utan dessa personer är fast i detta och går från den ena till den andra för att få svar. När svaret ligger ganska nära dom, sig själva och sättet att tänka.
 
Jag vet en kvinna som nu sista halvåret nog provat på allt mer än en gång, så fast i att hitta svaren, vilka är det egentligen ingen som vet. Eller jo att hon har rätt.
Hon var tillsammans med en man ett tag, ca 1 år, hon hade sin partner och med barnen bildade dom familj, den där familjen hon tror man måste ha för att vara lycklig, Hennes ex hade ju träffat en ny och fått nytt barn. 
Men det höll inte, mannen klarade inte av hennes bestämmande sätt ena stunden och osäkra i nästa stund. Gjorde han egna val var det fel, då var ha  inte lyhörd och ville samarbeta, följde han hennes idéer så var han för mycket toffel och hade inga egna åsikter. 
 
Nu så har han helt tagit avstånd, för hon kan inte låta honom vara ifred. Han måste ju lyssna på henne, hon älskar ju honom och det är klart att han älskar henne. Det senaste han fick höra var just detta att deras osäkerhet på varandra och lätt att gräla beror enbart på deras alla tidigare liv tillsammans. Japp inte bara ett utan flera. Och hon öste över honom allt som skett...
Är man snopen att han nu har blockerat henne på fb, inte svarar på telsamtal, sms eller mail????

Dagens dåliga roliga historia

Det var tre män som satt och pratade och den första sa ''jag slår vad om att jag minsta händerna i världen'' och så sa den andra ''jag slår vad om att jag har de minsta fötterna i världen'' då sa den sista mannen ''jag slår vad om att jag har den minsta kuken i världen'' de tre männen skulle kolla i guinnes world records boken om det var sant de hade sagt. Den första hade inte heller de minsta händerna i världen. och den andra hade inte heller de minsta fötterna i världen. och då kom den sista mannen och svor ilsket ''Vem i hela helvete är justin bieber??!''

Amerikanska ungdomsfilmers

eviga propagerande om att man ska vara oskuld, gör mig alltid lika förvånad. Att det är så det ska vara, då är man bra, fin os... har man sex så är man dålig. OBS nu att detta gäller enbart tjejerna. För killarna är coola och ska ha sex, ragga på allt och alla. Och det är bara okey. 
 
Sånt här ska väl inte ens existera idag? Vi är ju en bra bit in på tvåtusentalet.
Ska inte även USA klara av att se att det där är gammalt så att det hör till åsikter som ska finnas på museum idag.
 
Det är inte varken sämre eller coolare att ha sex när man är tonåring bara för att man är antigen tjej eller kille. Det viktiga är att man har det när man vill, med den man vill och utan att vara aspackad och bara för att ha gjort det. 
 
Tänkt att det här med att vara cheerleader eller quaterback är så stort i USA fortfarande, det är då man är populär, sen för att vara med i det övre skiktet på skolan ska man höra till gänget som är så nära den där populära som det går. Göra det som krävs för att höra dit. 
Cheerleaders är sexiga, elaka tjejer som kör över allt och alla, quaterbacks är killar som alla tjejer vill ha och alla killar vill vara.
Och detta tema återkommer om och om och om igen. Visar det amerikanarnas sätt att se på hur det ska vara att vara ungdom, eller att det verkligen är så, det bara speglar. Eller är det mera brist på kreativitet och fantasi hos författarna till dessa filmer. 

Jaga

historiska föremål eller kanske mera leta, det är populärt som handling i filmer, bara titta på Indiana Jones, Lara Croft som exempel. Nu hittade jag "Relic Hunter" första säsongen och har roat mig med att kika på dom sista nätterna. Och sitter med ett leende på läpparna, det är en serie som gör att ialla fall jag småskrattar och undrar varifrån dom får allt. Hur författare kan hitta på så mycket.
 
Speciellt avsnitter som handlar om att hitta någon från vikingatiden, och klart dom hamnar i Sverige, på ett SPA, självklart nakna alla tillsammans ;) 
 
 
 
 

Godmorgon fredag

inget regn idag, inte jätte ont = ut på promenad innan frukost. Uppfriskande och skön start på dagen.
 
Men mycket tankar och saknar av romantik, kärlek finns hos mig nu.
 
 
 
 
 
Och vilken kvinna vill inte vakna upp så, fast jag vill nog hellre höra det och se en blick som säger det.

Naturen är helt otroligt

det behövs som oftast inte ens ord, bilder räcker för att visa dess skönhet och storslagenhet.
 
Ord är bara bra för att berätta var någonstans i världen det vackra man ser på bilden finns att hitta...
 
Hamilton Pool Natural Preserve, near Austin, Texas.

Hamilton Pool Preserve is a natural pool that was created when the dome of an underground river collapsed due to massive erosion thousands of years ago. The pool is located about 23 miles (37 km) west of Austin, Texas off Highway 71. Hamilton Pool Preserve consists of 232 acres of protected natural habitat featuring a jade green pool into which a 50-foot (15 m) waterfall flows. The pool is surrounded by huge slabs of limestone that rest by the water's edge; large stalactites grow from the ceiling high above.
 
 
 

Hur jag planerat sommaren

Jag har nu helt planerat min sommar. 2 månader framåt, 8 veckor.
Men promenader ute ca 45-60 min i så snabb fart att jag känner av pulsen och svettas, hålla en jämn takt 3 ggr/veckan.
Sen att jag en gång i veckan kommer göra promenaderna med intervall, alltså gå så snabbt jag bara kan utan tanke på att jag ska gå långt, utan just gå på ordentligt, sen så ta lite långsammare tid, så snabbt igen, Det tror jag kan vara bra som variation. Och då ha ca 30 min pass. Efter det ska jag köra ett pass av lite styrketräning, ska låta dottern lägga upp ett program för mig. 
Sen en gång i veckan enbart köra styrketräning och en stund yoga på det. 
 
Tror att det kan vart en uppläggning som passar mig, ska ialla fall ge det den här tiden
Samtidigt ska jag köra på 5/2 men halvfasta 2 dagar i veckan, hälsosamt de andra dagarna och en dag i veckan med lite mer att unna mig godsaker. Njuta :)
 
På lördag är det dags för vikt och mått igen, Blir intressant att se vad som skett där.
 
 

Rosacea

Har jag säkert haft lite av hela livet, ljus hy och lätt att rodna. Men nu sista tiden har det blivit värre, mer rött och små blåsor som finnar på huden. Och så rött är det svårt att sminka över, sen är jag inte en kvinna som sminkar mig på så sätt heller. Så det känns inte helt som ett alternativ, men vill verkligen samtidigt få lite bukt med det också.
 
Jag funderar lite hur de receptfria krämerna fungerar, om dom har verkan eller inte alls. Förstått av den information jag hittat och läst att rosacea är en åkomma man får dras med, finns inget direkt "det här hjälper" för det som hjälper en kan göra det värre för en annan. 
 
Läsa på nätet är aldrig fel men kontakt med andra som har samma problem är ändå det bästa, den personliga kontakten. 
Det ger alltid mer att få höra om erfarenheter av andra som provat olika behandlingar.
 
 

Trötthet som kommer direkt när jag startar motionera

är jobbigt. Det kommer direkt första 10 meterna eller 2 minuter in på passet. Jag blir dödstrött, jag har inget flås, trött i armar och ben, ja hela kroppen. Det känns värre än om jag aktiverat mig trött 1 timme.
Jag har nu hållt igång 5 veckor, aktivt mellan 20-60 minuter 5-6 dagar i veckan. Varit anfådd, svettats och riktigt trött. Jag har riktigt pinat mig för att någon gång komma över den här aktuta tröttheten som slår till direkt.
 
Ja det är på ren vilja jag sen fortsätter, och det är på ren vilja jag inte avslutar under passet. Det är en konstig trötthet för det är ändå inte samma trötthet som jag har efter passet, när jag har tagit ut mig ordenligt. Nej det är en annan form som är så otroligt jobbig och svår att ta mig förbi.
 
Hoppas verkligen att jag ska komma förbi vad det nu är, för jag tror nämligen inte att det är orken, konditionen som gör detta. Då borde jag efter ganska kort tid känna av att jag orkar lite mer och lite mer hela tiden. Men nu kommer det direkt och jag pinar mig igenom passet. Så vill jag inte ha det,
 
Ja allt delvis tänker jag då, fy har jag såhär dålig kondis, men vore det kondisen skulle jag inte orka hålla igång som de gånger jag gör det över 45 min, Delvis tänker jag om det är psykiskt, att jag ska vara rädd att få svimattacker och rasa ihop. Men det är ju därför jag börjat till del träna hemma inne för att ha nära till soffa eller säng och slippa göra det ute. Men det spelar ingen roll. 
 
Måste hitta varför och lösa det på ialla fall för jag kommer inte tycka det är så skoj och det kommer ta energi att tvinga mig själv så från start.

Grillat grillat grillat

det luktar gott, det smakar gott. Sommarens underbara sysselsättning när det kommer till mat. Grilla. Allt smakar gott grillat.
 
Tillbehören är också oftast lite extra. Man gör sig lite mer möda i samband med att grilla, man gör måltiden mera tillsammans med familjen eller bara sin partner, man gör sakerna runtomkring festliga. Ja så känner jag det ialla fall.
 
Nu är det grilla så ofta det bara går som gäller. Men för att inte fastna i samma samma så är det olika saker som grillas - kött, kyckling, lax och olika grönsaker. Men framför allt olika marinader och glaze, samt röror till det grillade. Och jag har fastnat för att göra det mesta själv, det blir så gott. 
 
Håller alltid ögonen öppna för nytt att prova. Ikväll blev det några sorters glaze jag bara måste göra för att prova.
Alla recepten hittade på Tastline.
 
Hot Whisky Glaze
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller lite roliga såser och röror.
 
Gillar ju guacamole så kommer prova lite olika varianter, som att ha i Pico de Gallo, göra egen hemma gjord Sweet chilisås, superstark Habanerosås, eller en salsa med sting...
 
Spännande smaksommar kommer det att bli.
 
 
 
 
 

 

Biggest loser, Sverige, VI, finalen

Sååå otroligt duktiga dessa tre finalister varit. Lite partisk som tjej då, hade jag ju gärna sett en tjej som vinnare denna gång. Men det var retigt nära att det blev så. 
Sitter och funderar lite på deras sätt, personligheter, självkänsla osv. Hur det ändrats och ser visst att dom kanske blivit lite tryggare i sig själva, ja några av dom ialla fall. Men i grunden fanns det där hos dom från start. Annars tror jag inte att dom klarat av denna resa. Däremot kanske fokuset för dom själva ändrats under resan, att dom verkligen tror på sig själva och in egen styrka.
 
Ja helt otroligt av dom alla!

Mmmmm chilisylten

åts idag till grillad kyckling och en sallad. Och nu var den så mycket godare, men jag tar gärna lite mer sting i den, Men ska helt klart leka lite med receptet för att hitta min egen favorit smak, för att kunna ha flera smaker, göra en sats dela upp till små och få lite mer variation.
 
Men det var helt klart en hit denna chilisylt, prova den om du vill göra något gott att ha till ost och grillat i sommar.
 
http://morkomat.blogspot.se/2012/01/chilisylt.html
 
 
 

Kvinnliga problem - ta bort eller ha kvar!

Ja detta kvinnliga vi dras med större delen av livet. Visst de flesta har aldrig några problem men det går inte att komma ifrån att det ändå finns så många som har det jobbigt på olika sätt. 
Det kan vara att det är mycket menssmärtor och riklig mens som för mig, det kan vara att mensen aldrig blir helt regelbunden och därmed kan det vara svårt att bli med barn när den perioden kommer. Ja det finns många problem med vårt kvinnliga fortplantnings organ.
 
Jag har nu kommit förbi åldern att jag vill ha flera barn, jag har mina tjejer och jag är grymt stolt över dom. Ser fram emot barnbarn istället.
Så att ta bort är ju inget fel alls. Men det verkar som om läkarna idag helst vill prova andra varianter först innan. Ta bort står inte som första valet. Vilket jag uppfattat det som att det gjort tidigare. Nu när jag då kommit så långt att jag känner att jag vill, kommit över en tröskel av rädsla. Nej då ska det provas andra saker.
 
Som byta hormonspiral, den stöttes ut, då skrapas och ny hormonspiral, det blöder fortfarande som attans och nu har jag ännu ondare, flera flera dagar. Det är inte skönt. 
Koll idag för att se att det inte var spiralen som hamnat fel eller infektion, men inget sånt. Prat om nästa steg. Där jag nu ju mentalt är inne på operation, bort med allt. Nej nu pratas det om minipiller, att prova det om spiralen inte vill få den effekt som tänkt. 
 
Vet inte hur jag ska ställa mig till detta. Men får ca 2 mån att tänka, för inget sker över sommaren ändå. Blir nog många turer i tankarna från detta går bra till ta bort den NU!
 
Alla jag känner som tagit bort livmodern har bara positivt att säga, att det är det bästa som gjort. Men samtidigt klagar dom på att dom har torra slemhinnor. Så jag är så delad, vad som är bra, hur jag ska göra....

Frukost

Dagens godaste måltid ialla fall just när den intas. Att få njuta av en välfylld buffé till frukost är ju en start på dagen som ialla fall gör mig glad. 
Att bo på hotell, eller ta en kryssning eller något annat där det serveras en frukostbuffé, det är just höjdpunkten. Man kan få fina frukostar hemma, men aldrig sånna. Eller klart man kan man känns lite väl onödigt lyxigt.
 
 
 
Eller varför inte en mysig champangefrukost i soluppgången på en strand tillsammans med någon. Fast klart hade jag den där speciella någon så hade det gått lika bra med en kopp kaffe i sängen. Bara kunnat njuta av honom lite också.
 
Jag ska ju prova göra egna tortillabröd och hade tänkt att ha det till våra tacoskvällar, ja får vi har oftast tortilla då istället för tacoskal. Så vi borde kalla våra kvällar burritoskvällar istället för tacoskvälla.
Sen att göra köttfärs och rulla in i tortillas, på med lite tomatsås, ost och in i ugnen är inte heller fel. Eller som botten till hemmagjord pizza.

Men så har jag nyligen kommit på att det går ju att ha dom till frukosten också, göra äggröra men lite smått och gått och rulla in i brödet. 
 
 Visst ser det mumsigt ut.
 
 

Biggest loser, Sverige, V, hemma finalen

ja då var det dags att igen få se alla deltagarna från årets program. Jag tycker nästan att det är mer intressant och skoj att se dom personer som åkte ut under resans gång, hur har dom klarat sig själva hemma. Dom här som var kvar till slute fick man följa och se så länge, visst dom har också hunnit med förändringar som syns det sista. Men dom har man liksom vetat att dom hittat kämparglöden och sättet att göra förändringarna på som ger resultat.
 
Att se alla dom som åkt ut ganska tidigt är roligare, att se hur det korta tiden ändå motiverat dom så mycket. Och det var helt fantastiskt att se hur fint som lyckats allihopa. Bara hoppas att vissa kommer fortsätta kämpa och dom andra att dom lyckas hålla kvar livsstilen, fått den där livsstils ändringen fast i livet inte bara tillfälligt.
 
Sitter faktiskt själv och funderar, ska jag söka till nästa säsong? Jag vill klara det själv, jag håller på och det känns bra. MEN kan man få den här hjälpen av så mycket kunskap som finns att få lära sig. Varför inte prova? Jag tror ju inte jag kommer med, men söker jag inte så kan jag heller inte veta. Så varför inte slänga iväg en liten ansökan tänker jag. Man kan ju tacka nej. Om det inte känns bra när det är dags.
 
Om jag tittar till deltagarna var och en för sig och deras resultat är jag inte snopen, dom som hade en massa glöd redan på Slottet var dom som även gått ner mest hemma. Dom som var lite gnälliga eller rent av lata hade inte lyckats lika bra på den här tiden. Men sen så kanske det passar dom bättre i längden. Mindre steg men går lättare att hålla kvar som livsstil. Inte det extrama snabba för tävlingens skull.
 
 

Varit snäll och lovat vara sällskapsdam på torsdagkväll

ja jag är inte sådär jätte mycket för att vara ute bland folk, där det samlas många många personer på samma ställe. Är inte behov av att det måste ske saker hela tiden, då blir jag mer nervös. Brukar fundera på hur mina väninnor orkar. För har kommit på att jag har en väninna som inte behöver ha aktiviteter hela tiden, som kan njuta av att vara hemma. Alla andra är hyperstressade om det inte sker något konstant. Det är gnäll om dom är ensamma en kväll och inget har att göra, Hur orkar dom? 
 
Jag umgås gärna, men tycker bättre om en hemma kväll men de närmaste, lite god mat, prat, en film eller spela spel. Men det behövs inte heller vara varje kväll. Men till och med detta sätt att umgås är för lite för mina väninnor. Undrar ibland hur det kommer sig att vi är så nära vänner för vi är så olika. 
 
Men då och då är jag snäll och följer med, dessa väninnor borde bli närmare vänner och kunna göra saker tillsammans men av någon anledning så nej, dom känner varandra och träffas med mig. Men mer blir det inte. Dom borde passa ypperligt som vänner när det måste ske saker hela tiden :)
 
Nu har jag ialla fall lovat att på torsdag gå med ut så att den här väninnan slipper gå själv eller som det blir då sitter hemma. Det är lite uppträdanden hela helgen och hon ville helst gå alla kvällar eller ialla fall fredagen eller lördagen. Men nääää, jag lägger inte ut flera hundra kronor per kväll för att gå in på något som inte direkt intresserar mig. Men torsdag är det fritt så då kan jag offra mig kväll som en god vän och vara lite mer sällskaplig :)
 
Antar att olikheten hos mig och mina väninnor är just orsaken till att vi passar så bra ihop. Jag behöver släpas med lite då och då på saker för att inte bli helt osocial och dom behöver det lite mer lugna som jag då bidrar med. 
 
Hon ska bjuda på lite mat och vin på torsdag, mat ja tack, vin nja vi får se :) Ska göra lite egen leverpastej och ta med till henne. Hon gillar min hemmagjorda men gillar inte göra den själv så vet att hon blir glad att få en ask av den.
 
 

Fikon marmelad och chilisylt

är nu tillagad och provad i helgen tillsammans med ost. Kvar står att göra egna kex, har två spännande recept att prova.
 
Fikonmarmeladen var ljuvligt god, la fikonen i vatten o whiskey extrakt över natten hade nämligen inget portvin. Som det skulle vara enligt receptet. Men leka är aldrig fel med recepten. Men nästa gång ska jag ta satsen göra den till 2 eller 3 små istället o leka lite med smakerna mera. Prova portvin, lite chili i osv. 
 
 
 
 
 
Chilisylten var god, inte tal om annat, men... ja ett litet men. Första gången jag gör något så gör jag oftast till punkt och pricka efter receptet, För att ha det som bas sen om jag vill ändra på något enligt min egen smak. Och så även denna gång. Och den var god, hade lagom sting, men vinägern tog lite över smaken och det gillar inte jag. Så nästa gång ska jag dra ner på vinägern, ta lite mer vatten istället, sen ska jag ta en halva av satsen och riva ner lite ingefära i och se hur det kan smaka.
 
Egentligen behöver jag en hel hög med nya vänner för att kunna ge bort det jag inte äter upp själv ;) för det är så skoj att göra massa nya roliga saker. Dags att göra tomatchutney snart igen också. Men som sagt kan inte äta allt själv och vill ju prova så många saker och smaker :)
 

Startade dagen med en skön promenad

och bara njöt av det tysta, ja förutom då fåglarna. Blött i gräset efter nattens regn. Kan det bli mer vackert och dofterna komma fram mera än efter regn? Promenaden gjorde mig ialla fall på bättre humör. För en stund, nu hemma igen så är det bara att stoppa i mig panodil igen. 
Gillar det inte, får ont i magen av dom, när jag tar mer än en eller två. Men det är antigen lite magont och lite lätt illamående eller så mycket mensvärk att jag mår ännu mer illa av den smärtan.
 
Så promenaden nu på morgonen var långsam, inte jätte lång, men försöker att röra på mig så mycket jag kan och klarar av dessa dagar när värken tar över. Måste ta och fundera på hur jag ska göra, måste ju göra något åt detta. Det är inget liv flera dagar per månad. Det är bara att ta sig igenom dagarna så fort det går.
Men så vill jag inte ha det. Och det är värre nu efter bytet av spiralen än innan och vi pratar inte lite värre. Detta är som att ha värkar när man föder barn, då kommer dom med mellanrum, man hinner hämta sig om så lite mellan, man får små pauser. Men detta håller i konstant. Som förr var det från 12-24 h och det klarar jag utan problem, en nu är det minst 2-3 dygn ofta 4-5. Måste inse att jag kanske måste göra det jag inte vill...
 
 

Kan man inbilla sig att man är kär?

Ja det här man säger, "att man är kär i kärleken". Hur ofta är det just det man känner och inte egentligen känslor för den andra personen, bara för att man så gärna vill vara kär, ha någon.
Jag tänker lite på vänner jag har som först desperat jagar för dom vill inte vara ensamma, tror lyckan ligger i att ha en partner, Det går knappt två veckor fren det att dom träffat personen så har dom hittat massor med fel och smågrälen börjar och ökar snabbt på. Ändå stannar dom, ändå säger dom sig vara kära????
 
Samma sak med mig själv, ja inte att jag håller mig kvar även om det inte är bra. Mera att jag kan bli kär i någon jag lär känna, man umgås, har sex, men jag säger aldrig något mer visar aldrig att jag gillar mer än bara just gillar. Men inom mig kan jag vara så kär, och det är en stark känsla som sitter i. 
Men den tär  ju också då jag inte ger någon chansen att ge tillbaka eller kanske säga att det inte är ömsesidigt på det planet så att jag kan släppa lättare. Gå vidare. Nej jag är fast i den känslan. 
 
Min fråga till mig själv är då alltid, är jag verkligen kär i personen eller är det tanken, Jag vet ju varför jag inte släpper någon så nära att dom får veta eller kan visa. Rädslan att dom går om jag visar.
 
 

Varm skön dag

utevistelse kräver solkräm för att inte jag ska bli rödare än en kokt kräfta. Men skönt ändå att solen och sommaren börjar hitta hit. Får gärna stanna.
 
Eftermiddagen ska gå till en omgång med dammsugare och skurhinken över alla golv. Koka marmelad och sylt, (ost väntar inför kvällens "sjunka-ner-i-soffan-göra-inget-aktivitet". Innan dess ska också de genomtrötta fyrbenta familjemedlemmarna, som sover stenhårt efter en heldag ute, badas, klippas klor och få sommar friserad päls. 
Just då är man allt annat än populär när detta sker, men dom brukar vara väldigt nöjda efteråt. Sen om det beror på att det är skönt, eller att det mera är en lättnadspust att dom vet att nu dröjer det ett tag innan det är dags igen ;)
 
 

Dagens citat

 
"När människan är förälskad visar hon sig sådan som hon alltid borde vara."
 

Simone de Beauvoir
 
 
 
Jag vill bli kär, jag vill hitta någon som tar fram det bästa hos mig, får mig att må bra, vara pirrig, varm i hela kroppen och känna att jag gör det samma för honom. Tar fram hans bästa sidor, får honom att må bra, längta efter mig, bli varm av att bara se mig. 
Förälskad är inte det jag vill bli nej jag vill bli kär, upp över öronen kär, varaktigt, djupt älska någon och älskas.
 
 

Tror att jag tänker för mycket

att jag låter tankar och funderingar om olika saker ta för mycket tid. Att jag inte är i nuet för att uppleva saker nog mycket utan tar för mycket tid till att fundera om saker. Ibland saker som hör till mig och mitt liv, tänka ut, få egna svar, hitta lösningar, vad vill jag, vad vill jag inte. Men tyvärr så flyr jag oftare bort i tankar som inte alls har med just mig själv att göra. För det är enklare att ta det ytliga, ta andra saker, fundera vända och vrida på för mig egentligen ganska oviktiga saker.
 
Saker som irriterar mig, förbryllar mig eller bara får mig att slippa tänka på mitt eget, det jag borde tänka mer på. Fundera ut lösningar, planer och sen hålla mig stenhårt till dom sakerna. Hitta egna mål, egna värderingar på djupet. Vad är viktigt för mig, nu och framåt. 
 
Men det är lättare att fly undan och lägga tiden på andra saker som inte gör så ont eller är jobbiga.
 
Känner också att jag som aldrig tidigare varit irriterad på andra, dom får göra, tycka och tänka hur som helst, jag har inte ens reagerat. Idag så suger jag åt mig saker som en liten svamp och blir så irriterad på vissa saker. Ja nästan arg, inte riktigt arg men nästan. Blir sällan arg, mera ledsen och nu då irriterad.
 
Helt klart saker jag måste jobba med. Att hitta anledningen till varför jag blir så lätt irriterad nu, varför jag hellre flyr in i tillkrånglade tankar om saker som inte är så viktiga men undviker det viktiga....

"lilla jag"

På Darkside såg jag för någon dag sen en fråga och sen diskussion om genusperspektiv, hur det var så många som just där på Darkside i t ex sina gallerier hade album med bilder på sig själv och hade döpt albumet till just "lilla jag". Personen som ställde frågan undrade lite över detta då h*n stötta på i ett forum, där en tjej, som kallade sig feminist, hoppat på och börjat läxa upp, en tjej kalla dig sig "liten" för se det fick man inte göra det var att lägga sig i underläga direkt genom sitt nick.
 
Nu anser ju jag att man får kalla sig precis vad man vill och att man kan väl vara lite och nätt eller känna sig ung eller vad som nu får en att kalla sig "lilla". Det är inte för mig att lägga sig i underläge, däremot så om en feminstisk tjej reagerar på det så visar det för mig mera en otrolig dold aggresivitet hos den tjejen av någon anledning. Något som ingen annan ska behöva stå till svars för.
 
Jag själv gillar inte feminism, just för att det är ett ord som egentligen inte står för något specifikt, det har blivit ett samlingsnamn på något sätt. Det är så många olika varianter av tankar och ideal som slåss under det paraplyet. Allt från dom som ser det som en "kamp" för alla människor rätt till jämlikhet på alla plan inom alla områden. Till dom som är just det här manshatande kämparna som vill ha det lika mycket åt andra hållet som vad det är dom säger sig kämpa emot. 
Feminin är ju och förblir just ett ord för kvinna, kvinnlighet och med tanke på att dom feminister som kanske mest märks är just dom som är mera åt manshatar hållet. Kanske det är därför det är dags att använda ett helt annat ord för kampen om jämlikhet, lika för alla oavsett kön. Lika lön för samma arbete, lika villkor. Egentligen är det ju numer inte heller bara en kamp mellan män och kvinnor utan det finns där på andra sätt också.
 
Men tillbaka till "lilla" som då tydligen var ett ord som gör att man sätter sig själv i underläge. 
Jag ser också på just Darkside hur tjejer och kvinnor oavsett ålder kallar sig liten, lilla. flicka osv. Och det är undergivna tjejer. Så frågan är som startat i mitt huvud sen jag läste den här diskussionsfrågan. Varför är det så vanligt. 
 
På sätt och vis är det ju just att sätta sig själv i underläga inför en dominant man, ja det är ju även undergivna män som kallar sig små på något sätt. Så alltså även det omvända. Det är en markering att man vill känna sig liten och bli omhändertagen av någon. Inget fel i det heller. Ett bra sätt att signalera ut vad det är man söker. 
 
Men samtidigt så kan jag inte låta bli att undra när kvinnor 40+ konstant kallar sig "flicka". Eller jag ska säga såhär, jag kan förstå när det är sexuellt spel, när det kommer till lek, och det sexulla, att man kanske på detta sätt markerar eller förstärker en känsla. En känsla av att den ena har makten och den andra inte.
 
Men då det går över till att vara mer än bara just sexuellt, utan kvinnan vill få vara flicka och slippa ansvar för sitt eget liv även utanför sängkammaren. DÅ blir jag lite skrämd och undrar, hur står det till? Detta kan inte vara normalt 
Även om jag nu faktiskt har en vid syn på vad som kan ses som normalt, men det finns ändå gränser.
 
Att se detta fenomen och notera att det även syns eller kommer fram att det är osäkra trasiga kvinnor oavsett ålder. Då känns det inte som om det här är ett bra sätt, inte direkt upplyftande att försätta sig själv i en roll av att vara liten och inte vilja ta ansvar utan bara bli omhändertagen.
Det gör att jag undrar lite över varför dom dras till BDSM-världen, är det verkligen BDSM dom söker eller tror dom att det är saker som dom måste stå ut med för att få det andra?
 
För vilken normal man vill ta hand om en vuxen kvinna så? Ja inte ens som jag ser på det män som är dominanta och gillart BDSM, nej det är mera osäkre män som får en boost av att ha någon att styra så totalt. 
 
 

Mina tankar och funderingar kring de 15 sätten att förbli olycklig.

15 sätt att förbli olycklig

1. Förvänta dig att andra ska göra dig lycklig.
Det här är nog en av de vanligaste punkterna hos de jag känner. Jag hade samma tanke förr, men det finns inte kvar hos mig längre. Men så många vänner som tror att bara dom har en partner eller familj eller att partner/vänner/släkt ska beteer sig på ett bättre sätt, det sättet är alltid utifrån dom själva, finns ingen tanke på det här med att kompromissa, sen att det aldrig bara är en som måste anpassa sig. Nej det finns liksom inte på kartan, det är alltid just det där att någon annan ska finnas där på det perfekta sättet. Det är DÅ dom blir lyckliga.
 
Jag tror ju inte att man blir lycklig på det sättet, man hittar alltid alltid fel på dom andra ändå, nutid eller dåtid spelar ingen roll. Jag har heller aldrig träffat på någon som är riktigt lycklig oavsett om dom har fått en partner, eller att partern eller vänner/familj dansar fint efter personen pipa. Inte sålänge dom inte hittat lyckan i sig själva, att se att det är där, med sig själv och att se sitt eget ansvar för sin egen lycka. Att kunna älska sig själv, att kunna njuta av nuet och släppa allt gammalt, att också se sina egna fel och inte bara alla andras, att kunna kompromissa och framför allt, inte tro att någon annan ska anpassa sig efter min vilja och mina nycker. Gör dom inte det är det därför, det är deras fel att man inte är lycklig. 
 
 
2. Skyll din olycka på andra.
Lite samma sak, också en av punkt som är vanlig, men att alltid se hur andras fel gör mig olycklig. Den gjorde si eller så, det finns ingen respekt, det var min barndom, mitt ex...bla bla bla. Ja jag säger så faktiskt, för att jag ser det som att om man fastnar i den tanken, och skyller sin olycka på andra. Inte ser sitt eget ansvar i att bearbeta och släppa. Ja SLÄPPA, lägga det bakom sig helt. Då vill man inte bli lycklig, då har man hittat en trygghet i att få bekräftelse från andra genom att köra "tyck-synd-om-mig". Sen att vänner, partners till slut tröttnar på en och försvinner, så att det hela tiden kommer nya som boostar bekräftelsen. Ja det gör ju bara att det finns ännu fler man har att skylla sin olycka på.
 
 
3. Använda ”om bara” så ofta du kan när det gäller tid, pengar och vänner.
Det finns drömmar och det pratas ofta om hur man vill ha det och när det sker DÅ kommer man bli lycklig. Men det görs inte ett dugg ansträgningar för att verkligen komma dit. Det är som att man tror att det kommer med posten, en avi ligger i brevlådan en vacker dag. Bara hämta ut det där nya livet, med allt det där "om bara" så blir man lycklig.
 

4. Jämför det du har med andra.
Det här är mera en dold punkt, inte alltid man märker att folk jämför öppet vad man har mot vad andra har. Det är kanske mera tankar inombords men inte så fint att säga utåt. Det ger inte "tyck-synd-om-bekräftelse" och sånt lär sig folk snabbt, och tar inte fram bland andra. Det kan ge tvärtom effekt. Men det finns där i tankarna.
"Hur kan hon få en karl som hon är?" "Hur kunde han få det jobbet med den lönen han kan ju mindre än mig" "Hur har dom råd med den bilen, det huset, resa osv när inte jag har det?" Men oavsett vad det är så är tanken alltid att andra har det bättre och att det är inte rättvist.
 

5. Var alltid allvarlig.
Den här punkten är nog kanske den som jag ser runt mig som minst vanlig. Den finns, men inte konstant. Folk kan oavsett ändå skämta och ta lättsamt på vissa saker. Bara man håller sig till ämnen som inte är känsliga och negativa. 
 

6. Försök alltid göra alla till lags.
Den här punkten är lite delad. 
Delvis så finns det dom personerna som alltid är andra till lags för att rymma ifrån sina egna problem, att engagera sig i andra gör att man slipper ta tag i sina egna saker. Så får man en kort positiv känsla inom sig, ja kort för den går snart över till "Jag känner mig utnyttjad" "Jag finns alltid där för alla andra men ingen finns där för mig" Och det gör ju att man inte blir lycklig, man är ju ensam och olycklig.
Den andra varianten är att kunna säga "Se hur jag hjälper andra, se så bra jag är"  sen går det ofta också över till "Men se ingen hjälper mig eller finns för mig"
Den här punkten hör ofta samman med punkt 7 och 8
 
 
7. Säg aldrig nej.
Hör som sagt samman med punkt 6. Ska man vara andra till lags så kan man inte säga nej.
Bara det att det är först när man klarar av att säga nej, att sätta sig först och sitt eget mående och tid först som man kan bli lycklig och verkligen ge sina nära och kära kvalitets hjälp när man själv känner att det är något man vill, alltså inte varje gång.

8. Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig.
Nej för herre jäklar om man låter någon hjälpa en, då är det ju inte bara man själv som hjälper andra, och ingen ställer upp för en själv. Vilket ju är orsaken till att man känner sig utnyttjad och inte lycklig. Då blir det jämnbördigt och man får av andra. Detta kan vara hjälp med fysiska saker, flytta, laga bilen, skjutsa osv
Sen så om man tar den mera psykiska biten att öppna upp sig och få stöttning, pushning, råd ja det är också jobbigt, för att den hjälpen kräver ju att man också sen ser sina egna fel och jobbar på allt det där som är jobbigt, det som gör att man inte är lycklig. Att höra bra råd från nära vänner gör att man måste kunna ta kritik samt öppna ögonen samt vara villig att jobba på allt detta. Men gör man det, hua tänk då kan man ju bli just lycklig. Och man kan inte gnälla över att man bara lyssnar och hjälper andra men ingen ger tillbaka. En tendens hos personer som gärna lyssnar och tror att dom hjälper andra mentalt är att dom är mera en form av "medberoende" alltså mera boostar det negativa och ger "tyck-synd-om-bekräftelse" till dom som får hjälpen, samma som dom egentligen bara vill ha själva. Detta är inte hjälp och gör ingen lycklig.

9. Betrakta dina egna behov som oviktiga.
Den minst vanliga punkten om jag ens någon gång stött på den. Snarare tvärt om, att ens egna behov är viktigast, men ingen finns där att ge detta alla andra bara tar energi från en men ger inget alls.
 

10. Om någon ger dig en komplimang, avfärda genast.
Ja det här är nog vanligt att för många har svårt att ta emot en komplimang, tror egentligen att det mest bottnar i att vi inte vet hur vi ska agera eller reagera på komplimanger. Tackar man inte känns det fel, tackar man blir det konstigt, ger man en tillbaka känns det som att man gjorde det bara för att man fick en.
Synd för så härligt det är att både få och ge komplimanger, vi skulle göra det oftare. Liksom vi borde le oftare.
 

11. Om någon kritiserar dig, förstora det.
Också en vanlig punkt, ta på sig skulden. Göra en liten sak till en stor som när man kastat en sten i vattnet. Tanken ältas och ältas som något negativt. Att kritiken sen kanske var bra, sann och verkligen något som man borde tacka för, ta till sig. För att kunna utvecklas, nej det finns inte ens i tanken.
Ingen kan utvecklas utan kritik av någon form.
 

12. Behåll alla känslorna på insidan.
Nu är detta min egna erfarenhet som kvinna. Denna punkt är mer vanlig bland män, det är svårare att få män att öppna sig och kommunisera om saker som inte känns rätt. Kvinnor kan istället ösa ur sig åt höger och vänster och prata med än den ena än den andra bara dom får "tyck-synd-om-bekräftelse".
 

13. Förändras aldrig.
Nej det är något läskigt, det är farligt att prova nya saker. Förändringar. Men det lustiga är, att om man är olycklig så kan det aldrig på ändring på den biten om man inte vågar göra ändringar. Trampa i samma fotspår, kommer alltid ge samma resultat. Det är bara förändringar som kan ge ändringar även i måendet och att få känna den lyckan man strävart efter.
 

14. Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion.
Först tänkte jag att nej det här är en punkt som inte stämmer så väl, det här är ju inget som folk direkt strävar efter. Men vid närmare eftertanke så är det ju just det alla strävar efter. Sin egen perfektion, att få allt exakt som man själv vill ha det. Någon som gör en lycklig, någon som bär en. Som tar bort all olycka och aldrig aldrig går emot en. Att få saker man tror ska göra en lycklig, som ett välbetalt jobb, en villa, en partner, ha en familj, en fin bil osv. Men egentligen ger inget av den där perfekta bilden man gör upp inom sig en lycklig. För se bara hur många som har allt det som inte är lyckliga och hur många som inte har det som är lyckliga. 
 

15. Tillbringa all din tid i det förflutna eller i framtiden.
En punkt som är vanlig, mycket vanlig. Det är att ha fastnat i barndomen, att ha fastnat i gamla förhållanden där man känner sig sviken. Och det är bara på grund av dessa andra personer från dåtiden som gör att man inte är lycklig.
Eller att se framåt och inte så någon mening med framtiden för inget kommer bli bra. Sen att man inte gör något aktivt för att nå fram till sina mål, att ha mål som är realistiska det tas inte alls med i tankarna. Det är bara en mörk framtid som kommer.
Men allt ligger hos en själv. Att släppa och gå vidare, att aktivt göra val som leder mot sina mål istället för att stampa. Att leva här och nu och se alla positiva saker som finns. Att se att man själv är del till negativa saker som sker, ta sitt eget ansvar, ta det som en lärdom och göra på ett annat sätt nästa gång. Verkligen njuta av livet istället för att jaga bekräftelser, respekt osv... Man får allt det där den dagen man är värd det, den dagen man gör dom valen som är rätt för en själv. När man slutar ha för höga krav, slutar se på alla andra och tro att dom är lyckligare. Utan hittar de saker som är viktiga för mig och som ger mig positiv energi.
 
 

Bara konstaterar när man läser dessa punkter att det är bara sin egen vilja att bli lycklig och kunna gå ifrån negativa saker som kan göra en lycklig. Och att en bra start är att se vilka av dessa punkter man själv har fastnat i eller kanske då och då ramlar in i. För det är först när man kan se sina egna "fel" som man kan göra något åt dom och alltså komma vidare på vägen mot att vara lycklig och leva ett liv i harmoni och kärlek (till sig själv och andra - i just den ordningen)

Läste om 15 klockrena sätt att fortsätta vara olycklig

var då, jo självklart på facebook, vet inte hur många av mina vänner som på morgonen delat med sig av dessa 15 punkter. 
 
Det jag reflekterade över när jag läste punkterna var att det stämmer ju, folk som gnäller, är olyckliga åker dit på mer än en av dessa 15 punkter. Ju mer olycklig ju flera punkter.
Självklart även jag, när jag mår som sämst.
 
Jag har sista åren försökt att ända på många saker, just sätt att tänka. För har märkt att det är så mycket av hur man mår som ligger just i ens egna tankar. Om man låser sig, håller fast i det negativa i tanken eller lär sig att låta det negativa få vara kvar inom en en liten tid, att man får tycka synd om sig själv det är självklart, men inte stanna kvar i det för länge. Offer med ullig offerkofta får vi vara korta stunder, det är nog nyttigt i sig det med, då får man ut "sorgen". Men man ska akta sig för att fastna i det
 
Förr kunde jag fastna i dagar, veckor, verkligan sitta fast i det där negativa tänkandet. Men jag lärde mig och blev riktigt bra ett tag på att inte fastna, utan låta det vara allt från någon minut till max ett dygn. Men just nu har jag fått börja om från ruta ett igen, lära mig igen att kontrollera mina negativa tankar, bryta dom. Jag vet att det går, jag vet att jag kan. Så det ska gå den här gången också. Men en till sak som kunskap, att inte tro att bara för att man lyckats kämpa sig dit en gång så stannar man där, nej man måste vara uppmärksam och jobba på det hela tiden för att inte falla tillbaka till gamla mönster.
 
Här 15 punkterna men kommer senare idag, för nu ska dagen börja på allvar här, att skriva lite egna tankar om varje punkt. Så det kommer senare
 
15 sätt att förbli olycklig

1. Förvänta dig att andra ska göra dig lycklig.
2. Skyll din olycka på andra.
3. Använda ”om bara” så ofta du kan när det gäller tid, pengar och vänner.
4. Jämför det du har med andra.
5. Var alltid allvarlig.
6. Försök alltid göra alla till lags.
7. Säg aldrig nej.
8. Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig.
9. Betrakta dina egna behov som oviktiga.
10. Om någon ger dig en komplimang, avfärda genast.
11. Om någon kritiserar dig, förstora det.
12. Behåll alla känslorna på insidan.
13. Förändras aldrig.
14. Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion.
15. Tillbringa all din tid i det förflutna eller i framtiden.
 
 
 
 

Våra nationaldag

idag är det vår nationaldag, det ska firas. Ja det är ju också svenska flaggans dag, och så var det ju när jag vart "liten", slutade skolan osv. Det var inte vår nationaldag som firades då utan just svenska flaggans dag. Så sent som 1983 blev det vår nationaldag.  Och först 2005 blev det en "röd" dag.
Icke glömmas ska att dagen först 1996 blev salutdag, vilket ju inte är mer än rätt att det ska vara, det är ju ändå landets egna dag, ja och vår flaggas dag, så klart att det ska saluteras. (Salutering sker på sex officiella dagar, det är då denna dag, kungen och drottningens namnsdag och födelsedag samt tronföljarens födelsedag) Just dessa dagar saluteras det med 21 skott med 5 sekunders mellanrum. 
 
Nationaldagen firas som minne av dagen då Gustav Vasa valdes till kung 1523 och Sverige blev ett självständigt land. 
 
Jag tycker att vi borde fira den här dagen lite mer, verkligen fira. Eller vad tycker du?
Det brukar ju alltid finnas bakelser som är för idag, jag ska ha en idag, Hoppas den är riktigt smarrigt god. Ser den inte god ut vet jag till vilket bageri jag ska gå och köpa deras speciallite som bara är för god. Ja jag ska ju fira då får jag synda lite :)
 
 
 
 
Sen ska vi ju sjunga Du gamla, du fria idag vår egen nationalsång, skriven av Richard Dybeck, 1844. Det är text till en gammal folkmelodi.
Andra länders nationalsång är ett politiskt beslut, men det har aldrig tagits ett sånt beslut angående vår nationalsång. Nej det är helt och håller en status stycket fått genom tradition. För mig känns det mer som just en nationalsång just för den saken skull än att politiker någon gång i historien bestämt att ett visst stycke musik ska vara landets sång. Samt att det som fattas är att man inte sjunger Sverige eller något om hur vi älskar landet. Det är liksom självklart på något sätt att det är så.
 
Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna
Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och förblir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarsmak för mig är...

speciellt vattenmelon. Jag bara älskar vattenmelon. Äta som den är, ha i jucie, i sallad, vet inte vad som är det bästa. Jo att bara äta det som det är tror jag är det absolut bästa en varm sommar dag.
 
 
 
sen att det inte bara är gott, svalkande och uppfriskande varma sommar dagar, det är nyttigt också. En vattenmelon innehåller lite fruktsocker men är rikt på vitaminer (A och C). Aminoryran citrullin som finns i vattenmelonen gör att kroppen producerar ett för kroppen bra aminosura, arginin, som är bra för att sänta blodrycket och gör att risken för hjärtkärlsjukdomar minskar. 
Inte dåligt för en så otrolligt godsak :)
 
 
 
Skoj är ju att man kan blanda den vanliga rosa med den gula, så blir det rolig effekt i sallad eller bara en roligare tallrik med bara melon :)
 
 
 

Så här blev våra mumsiga räkmackor

Lillördag

ska jag och lilla dottern ha ikväll. Delvis onsdag som ju räknas som det, men sen är det ju ledigt imorgon och vi är värda att ha lite fest efter att först ha kört 4 veckors detox och sen tonat in vanlig mat igen.
 
Så jag ska göra oss en varsin räksmörgås, med massa räkor, citron och gurka, på grovt bröd men utan majonäs. Fast jag vill helst ha det, men tänker avstå och inte förstöra dom veckorna, dom minus kilona som jag fått dessa veckor.  Inte värt det, inte än, att lägga till lite majonäs, men sen kommer jag belöna mig så då och då. Att kunna äta allt, bara se till mängden och hur ofta.
 
 
 
 
(så det blir inte en såhär smarrig macka :) )

Små små segrar som känns stora

Marinerad fetaost

fick jag nu en idé om att göra, mina egna marinader. Det är ju så gott, och så enkelt.
Iden kom nu när jag såg ett recept. Mumsigt som bara den såg det ut. Sen gillar vi feta ost här, och varför inte förhöja smaken lite just till sallad och grillat.
 
 
 
nu ska jag bara leta upp lite varianter att prova för att hitta min egen favorit eller favoriter

Oj oj nu är det livat utanför

Ja det är dagen för alla studenter i våran lilla stad. Och kyrkan dom ska vara i ligger precis mitt emot där jag bor. Det "vallfärdar" ungdomar i sina fina kläder och vita mössor från alla håll och kanter. Dom går, kommer på flak (dom som haft sin frukost ute hos någon på landet).
 
Redan igår kväll när jag var ute på min promenad kom det lastbilar och andra åkdon pyntade för dagens parad. Det är verkligen härligt att se detta varje år. Glädjen hos alla dessa som går ut skolan, deras sista dag :)
 
Det blir den där dagen då man undviker att vara ute på stan ;)
 
 
 
 
 

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0