Amerikanska ungdomsfilmers

eviga propagerande om att man ska vara oskuld, gör mig alltid lika förvånad. Att det är så det ska vara, då är man bra, fin os... har man sex så är man dålig. OBS nu att detta gäller enbart tjejerna. För killarna är coola och ska ha sex, ragga på allt och alla. Och det är bara okey. 
 
Sånt här ska väl inte ens existera idag? Vi är ju en bra bit in på tvåtusentalet.
Ska inte även USA klara av att se att det där är gammalt så att det hör till åsikter som ska finnas på museum idag.
 
Det är inte varken sämre eller coolare att ha sex när man är tonåring bara för att man är antigen tjej eller kille. Det viktiga är att man har det när man vill, med den man vill och utan att vara aspackad och bara för att ha gjort det. 
 
Tänkt att det här med att vara cheerleader eller quaterback är så stort i USA fortfarande, det är då man är populär, sen för att vara med i det övre skiktet på skolan ska man höra till gänget som är så nära den där populära som det går. Göra det som krävs för att höra dit. 
Cheerleaders är sexiga, elaka tjejer som kör över allt och alla, quaterbacks är killar som alla tjejer vill ha och alla killar vill vara.
Och detta tema återkommer om och om och om igen. Visar det amerikanarnas sätt att se på hur det ska vara att vara ungdom, eller att det verkligen är så, det bara speglar. Eller är det mera brist på kreativitet och fantasi hos författarna till dessa filmer. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0