Får präster vara som vilken annan person som helst?

Ja det kan man undra.
Läser listan över alla präster som dömts för än det ena än det andra i aftonbladet idag. Och min spontana tanke är att alla är vi ju människor, alla kan vi göra fel, alla gör vi fel. Men sen är frågan om vilka fel. Känner lita så att valet av vissa "yrken" gör att man också måste tänka till lite mer innan man gör saker. Som t ex att vara politiker, det går inte att göra vissa fel då, inte fel som enligt lagen inte är tillåtna, fel som är gränsfall till att vara just olagliga. Man har tagit på sig och fått ansvar och förtroende. Då måste man visa att man är värd det och kan hantera det. För hur ska man annars kunna lita på att landet styrs på ett bra sätt, att det tas bra beslut.
 
Samma gäller präster, dom har också tagit på sig en roll som kräver att dom vet var gränser går för rätt och fel, inte bara för andra utan kanske framför allt för sig själva. Nu är jag en av det mest inbitna ateisterna som finns, men om man tar en troende då, hur ska den kunna lita på att prästen lever som den lär. Det är ju jätte viktigt. 
 
Det är samma sak som att vara förälder och tala om för sina barn vad dom får eller inte får göra sen gör man precis tvärt om, vad kommer barnen lära sig, hur kommer barnen göra. Som man säger eller gör? En lätt ekvation, som man gör. 
 
Fast präster har säkert aldrig varit så mycket för rätt och fel i sina egna ageranden någonsin i tiden. Det är väl mera så att dom alltid kommit undan, men riktigt grova sakern. Men allt höll dolts, mörkades och skedde inom stängda dörrar så att säga. Så jag personligen tror att det som sker idag och kommer fram och gör att präster blir dömnda är ganska lindriga saker mot vad som försekommit bakåt i tiden. 
 
 
 
 
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16720196.ab


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0