Planerar middag till helgen, fläskfilé med limesås

är det som det just nu finns ett sug efter, men ena dottern pratade lite försynt om att något med gorgonsola vore inte så dumt :). Men då jag handlar och även lagar maten så lutar det åt en av mina favoriträtter.
 

Ingredienser:

  • ca 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  •  smör
  • 1 dl vatten (jag tar oftast mindre vatten, blir lite att känna av så att det blir bra)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 0.5-1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • 1 st lime (tar färdigpressad från flaska då det ofta redan finns hemma, tar då ca 1-2 msk)
 

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilé. Skär i skivor
  2. Stek fläskfiléskivorna i smöret,på varje sida så att det får fin färg. Salta.Lägg över det stekta köttet på ett fat.

  3. Under tiden du steker köttet förbered gärna till såsen

  4. Blanda i stekpannan: crème fraiche, pressad lime, vatten, kalvfond, sambal oelek, soja och honung. 

  5. Vispa tills det kokar upp. Lägg sedan i köttet och låt småkoka ca 5-8 minuter.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0