Riktigt mumsigt - Kyckling i citron-kaprissås

Kyckling i citron-kaprissås 
(4 port)
 
  • 2 msk vetemjöl 
  • 3 msk citronsaft
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 msk kapris, avrunna och hackade 
  • 4  tunna skivor kycklingbröst 
  • 1 tsk osaltat smör 
  • 2 tsk olivolja 
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja 
  • ca 1 dl hönsbuljong
 
  1. Blanda mjöl och salt i pajform tillsammans. Doppa kycklingen i mjölet, skaka av överflödigt. 

  2. Värm upp oljan i stor stekpanna på medelhög värme.
    Lägg kyckling, i omgångar, och stek tills dom är genomstekta och fått en fin brynt yta, ca 3 minuter per sida, lägg upp på tallrik

  3. Tillsätt buljong, citronsaft och kapris till stekpanna, låt koka upp på medelvärme.
    Sänk värmen och låt sjuda, ca 2 minuter.

  4. Lägg tillbaka kycklingen i stekpanna värm upp bitarna i såsen, ca 2 minuter.

  5. Lägg upp kyckling på en tallrik.
    Ta bort stekpannan från värmen, tillsätt smör och persilja. Häll över kycklingen.

Servera med rås ris, eller ungsgjorda rotgrönsaker.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

searchingformyself

Ett sökande, en ny fas, en helhet, en sanning, en fundering, ett svar...

RSS 2.0